Säilyttäkää Nikkilän identiteetti, historia ja vetovoima!

Allekirjoitukset, joissa on kommentti mukana

#807

Olen asunut Nikkilästä 20 vuotta. Pienestä asti urheillut ja harjoitellut kyseisellä Nikkilän ulkoilualueella. Tämä paikka parantaa ja ylläpitää terveyttä ja on monelle sipoolaiselle tärkeä ulkoilualue!

(Sipoo, )

#810

jag värnar om naturen och vill att gröna oaser ska bevaras.

(Mariehamn, )

#811

Spårtrafiken är viktig, men byggande och tillväxt ska ske behärskat och med hänsyn till natur och historiska värden.

(Borgå, Hindhår, )

#822

Ei uutta Korsoa Nikkilään, kiitos!

(Sipoo, )

#824

Nikkilän kartanon virkistysaluetta ei saa missään tapauksessa tuhota!

(Sipoo, )

#826

Nykyinen kasvuvauhti on jo tuonut ongelmia alueelle .Sipoon ei tarvitse tavoitella kasvua luonnon kustannuksella vaan kehittää kuntaa hallitusti

(Sipoo, )

#828

Laittakaa esim kaupoille näkyville tämmöset jutut, ystäväni lähetti kuntopolun varrelta kuvan lapusta, jossa oli tämä asia. En muuten ois tiennyt tästä. Eli laajemmin levittäkää sanaa.

(Sipoo, )

#833

Kun pilataan tähän tapaan ainutlaatuiset maisemat ja yhtä ainutlaatuinen kuntorata, voisi kunnan nimenkin vaihtaa samalla UnoCityksi tämän hölmöilyn juhlistamiseksi.

(Sipoo, )

#834

Vill bevara Nickby gårds rekreationsområde obebyggt!

(Sibbo, )

#835

För balanserad tillväxt, utan att höja skuldsättning och kommunalbeskattning.

(Sibbo, )

#836

Nikkilän ainoaa kunnon ulkoilualuetta ei saa tuhota. Se on korvaamaton ja tärkeä kaikenikäisille, myös koululaisille

(Sipoo, )

#837

Jag använder området flitigt för rekreation och för att sköta om min kondition. Det är det vackraste området i nickby och vill därför att det bevaras även för kommande generationer och nya sibbobor. Det finns nog andra och enklare områden att bygga på i sibbo.

(Sibbo, )

#846

Vantaalla vastustetaan luhtitaloja ja mieli tekisi karkuun Sipooseen. Älkää toistako Vantaan virheitä ja päätä bisnes rakentajia isolla mittapuulla pilaamaan Nikkilän nykyistä tunnelmaa.

(Vantaa, )

#858

Säilyttäkää nikkilän kuntoilu

(Sipoo, )

#870

Radalle voisi väyliä lisää mielummin kuin jotain taloja

(Sipoo, )

#873

Nikkilässä ei oo mtn muuta, kun se virkistysalue, ei yhtään luontopolkua, ei uimarantaa.

(Sipoo, )

#874

Miksi ei vois rakentaa vaikkapa Vantaan päin tai muualle. Pitääkö ainoan lenkkipaikan hävittää.

(Sipoo, )

#876

Jag Marina Lönnberg (sommargäst i över 10 år) som undertecknade vill att Nickby utvecklas och växer på ett hållbart sätt. Tillväxten bör gynna alla. Det sker via en balanserad tillväxt som beaktar ortens historia och identitet. Existerande natur- och kulturvärden skall bevaras. Tillväxten bör ske i samklang med befintliga invånares och markägares intressen – idag och på sikt.

(Esbo, )

#899

Don't want Nikkilä to because a big city with suburbs like Helsinki. And not everyone need or want the rail. More buses could be just as good!

(Sipoo, )

#904

Älkää pilatko hienoja alueita tehokkuuden nimissä.
Lyhytnäköistä toimintaa.
Nikkilän vetovoima on rauhallinen maalaismaisuus lähellä Helsinkiä.
Vaihtoehto Helsingille, joka hyvää vauhtia menossa pilalle liian ahtaan kaupunkisuunnittelun vuoksi. Tämä mielipide koskee myös eteläsipoota, joka jo menossa liiallisen rakentamisen pilalle.

(Helsinki, )

#926

Raideliikennettä ei saa ostaa hinnalla millä hyvänsä. Nyt Nikkilälle ja Pohjois-Sipoolle tärkeää aluetta yritetään kaupata polkuhintaan. En vastusta itse raideliikennettä, vaan sen hintaa.

Bussiliikenne toimii ja sähköistyy, niin myös muu liikenne, mikä vie suuren osan perustasta.
Samoin vie se fakta, että reitti kulkisi VAIN Keravalle. Kun juna ei edes menisi suoraan Helsinkiin, niin sillä ei ole mitään etua verratuna sähköbusseihin (jotka Sipoossa kattavat 95% bussiliikenteestä, hankintasopimusten mukaan).
Kaikki merkittävät autonvalmistajatkin ovat kertoneet luopuvansa polttoainemoottoreista vuoteen 2030 menneessä. (“Missä latauspisteet?”)

Tämän kaiken lisäksi suunitelmana on siis 3000 uuden asukkaan sijoittamista nykyisen palveluverkon ulkopuolelle, mikä merkitsisi uutta keskustaa ja merkittävästi lisäkustannuksia kunnalle. Jos luvattuun kasvutahtiin on luottamista.

Eli nämä suunnitelmat eivät ole kunnan talouden, sielun, tai asukkaiden etujen mukaisia. Eivätkä ne myöskään tuo mitään merkittävää hyötyä ympäristölle, teknologian kehityksen myötä.
---
Vi ska inte offra Nickbys själ bara för att få tågtrafik hit. Fritidsområdet är viktigt för Nickby och norra Sibbo. Det är en viktig resurs för oss och en del av vår identitet.
Fler orsakar som talar emot planerna:
- Det skapar ett nytt centrum utanför det nuvarande servicenätet => Massiva tilläggskostnader för kommunen.
- Tåget skulle inte ens gå längre än till Kervo, när elbussarna går till och från både Helsingfors och Kervo i nuläget.
- Miljöargumentet faller när 95% av bussarna i Sibbo redan nu är elbussar (se avtalen)
- Dessutom planerar flesta biltillverkare att sluta försäljningen av bilar med förbränningsmotorer fram till 2030
- Byggtidtabellen 2030 kommer inte heller att hålla. Den givna tillväxtprognosen verkar anta att det flyttar först 2000 invånare till Nickby medan det nya området byggs, och sedan 3000 till det nya området. Allt medan inget annat område i kommunen växer.

Sist och slutligen är jag inte emot vare sig tågtrafik eller tillväxt. Men de presenterade planerna är inte den rätta vägen.

(Sibbo/Sipoo, )

#931

voi pyydän teitä säilyttämään Nikkilän identiteetti! Olen muutaman vuoden välein käynyt ihastelemassa kaunista rentouttavaa seutuanne! Pääkaupunkiseutu on niin tuhottu, että luontoon päästäkseen täältä täytyy lähteä kauas.

(Helsinki, )

#932

Nikkilä alue on mittaamattoman arvokas alue nykyisessä muodossaan!

(Vantaa, )

#954

Sipoo tarvitsee uusia asukkaita, mutta luonnon ja palveluiden kantokyky pitää ottaa huomioon! Meillä on ainutlaatuinen luonto ja maisema sitä pitää suojella liialta rakentamiselta.

(Sipoo, )

#987

Raideliikenne ei enää ole ympäristön kannalta automaattisesti paras ratkaisu. Myös bussit kulkevat Sipoossa jo lähes pelkästään sähköllä.

(Sipoo, )

#996

Älkää tuhotko Kartanon alueen ulkoilureittejä ja miettikää onko junaliikenne järkevä laisinkaan - ja mitä kaikkia ongelmia se tuo mukanaan.

(Sipoo, )