Ulkoministeriön asetus ulkoasianhallinnon suoritteiden maksuista vuosina 2020—2022; ehdotus asetuksen muuttamiseksi

Allekirjoitukset, joissa on kommentti mukana

#1

Ehdotus syrjii Suomen kansalaisia asuinpaikan perusteella.

Marjo Kaislasuo (Fermo, 08.07.2021)

#6

Monelle ulkosuomalaiselle passin hinta on jo nyt liian korkea. Monet joutuvat matkustamaan pitkiä matkoja suurlähetystöön, joskus jopa toiseen maahan, ja tämä nostaa kustannuksia lisää.
Miksi nykyinen noin 90 euron lisähinta suurlähetystön kautta haetulle passille ei ole riittävä?

Myös vain viisi vuotta voimassa oleva passi on liian lyhyt aika. Muissa Euroopan maissa passin saa 10 vuodeksi. Viiden vuoden passi on käytännössä 4,5 vuotta sillä moneen maahan matkustaessa voimassaoloaikaa tulee olla jäljellä vähintään 6kk. Passin uusiminen 4,5 vuoden välein on iso menoerä monelle ulkosuomalaiselle. Emme me kaikki ole expatteja hyvällä palkalla vaan myös opiskelijoita, kotiäitejä ja tavallisia duunareita.

Tiina Nikkola (Den Bosch, 09.07.2021)

#11

Jo nyt passin hinta on liikaa... passia ei saa Uudesta Seelannista, vaan sitä pitää mennä hakemaan Australiasta mikä on kallista. Myös passi-missions ovat aina lyhyitä eikä kaikki halukkaat saa varattua aikaa kuten viimeisin kävi ilmi

Janne Kinnunen (Auckland, 09.07.2021)

#23

Passien ja henkilökorttien hinnat suurlähetystön kautta ovat jo nyt aivan älyttömän korkeat suhteessa Suomesta hankittujen vastaavien hintoihin. Moni muu maa ei laskuta mitään extraa ulkomailla asuvilta kansalaisistaan. Miksi me ulkosuomalaiset olemme muita suomalaisia huonommassa asemassa?

Maria Manninen (Madrid, 09.07.2021)

#27

Naurettava ehdotus! Nykyinenkin hinta on aivan liian korkea. Pitäisi olla sama hinta kuin Suomessa passia uusiessa.

Sanna Blom (Manchester , 09.07.2021)

#44

Jo nykyinen 5 vuoden passi lisää sekä Suomessa asuvien kansalaisten, sekä ulkosuomalaisten hiilijalanjälkeä, joten 10 vuoden passin myöntäminen edesauttaisi hiilikädenjäljen kehittämistä. Ei ole myöskään mitään syytä uusia henkilökorttia 5 vuoden välein. Samasta syystä. Suomella ja Ruotsilla on tällä hetkellä Euroopan kalleimmat lähetyksessä suoritettavat maksut. Saksan 60€ lisä 10 vuoden passiin lähetystössä myönnettävänä on samanhintainen kuin Suomen 5 vuoden passi, jossa lähetystökulut ovat €90. Eli reilut 30% Saksan matkustusasiakirjaa kalliimmat.
Kansalaisella on oikeus henkilötodistuksen, eikä sillä tule rahastaa. Sillä ei tule myöskään saastuttaa ilmastoa tahi luontoa. Suomen tulee seurata Euroopan Unionin keskiverto hintoja, sekä passin/henkilötodistuksen myönnettävää kestoaikaa.
Ne ovat tällä hetkellä 10v ja hinta noin €100
Myös lähetystöissä.
Linkissä tietoa passien hinnoista maailman laajuisesti. https://www.passport-collector.com/passport-fees-around-world/

Saara Karhu (Busto Arsizio, 09.07.2021)

#45

Törkeetä nostaa hintoja niille, keillä on jo muutenkin todella vaikeaa uusia passi. Missä kohtuus???

Sira Tuominen (Palmerston North, 09.07.2021)

#55

Jouduin myös ottamaan puoli päivää vapaata koska suurlähetystö on Bernissä ja junalippu maksoi maltaita, hintaa tuli jo hakumatkalle! Ulkomaille ei voi tilata suoraan netistä vaikka olis kaikki tunnisteet! Passin hinta nyt jo hirveä, saati jos täytyy hankkia isolle perheelle!

Maritta Romagnoli (Zürich , 09.07.2021)

#67

Kohtuuttoman hintainen Suomen passi ulkosuomalaisille! Jos uusin vanhaksi menneen passini täällä Norjassa minulle olisi koitunut siitä noin 600€ kulut matkoineen + vapaapäivä töistä! Järjetön summa 5 vuoden passista.
Haen Norjan kansalaisuuden tästä syystä. Ja tiedän että moni muukin suomalainen joutuu luopumaan samasta syystä suomen kansalaisuuden.

Sanna Kaarina Saarelainen (Tromsø, 09.07.2021)

#76

Jo matkustaminen paikalliseen suurlähetystöön on kulu itsessään ja passi lapsille ja minulle.. Tämä on paikalliseen tulotasoon nähden järjetön kulu. Itsellä menee siis jatkossa yli puolen kuun palkka pelkästään saadakseni minun kansalaisuuteeni kuuluvan henkilöllisyystodistuksen ja vielä joka viides vuosi. Ei ihme, ettei kukaan ulkosuomalainen halua edes äänestää, sillä meistä ei välitetä.

Laura Sinkkonen (Osimo, 09.07.2021)

#83

Edustustosta tilatun Suomen passin hinta on jo tähän asti ollut kohtuuton (140€ vs. 58€ Suomessa), ja nyt siihen halutaan kerralla 39%:n korotus! Tähän päälle tulee monella ulkosuomalaisella vielä aikamoiset matkustuskulut, sillä passin voi uusia enimmäkseen vain suurlähetystössä eikä edes kaikissa niissä - joistain paikoista on matkustettava naapurimaahan asti. Ehdotus tuntuu rangaistukselta niille, jotka ovat kehdanneet poistua Suomen veronmaksajien joukosta: ”mitäs läksit!” Kummallista kyllä, moni muu valtio sallii kansalaistensa uusia passinsa myös ulkomailta käsin huomattavasti helpommin ja kohtuullisemmin kustannuksin.

Katja Pesari (Lontoo, 09.07.2021)

#84

Jos haluatte Suomen kansalaisten maaran ulkomailla vahenevan niin tama on hyva tapa aloittaa vahennys.

Mervi Lampinen (Haar, 09.07.2021)

#100

Haluaako Suomi, että vaihdamme kansalaisuutta tämän hintojen korotuksen takia?? Suomalaisten perusoikeudesta omistaa Suomen passi ei saa luopua. Nyt maksettu hinta on jo suolainen.

Sari Sormunen (Lørenskog , 09.07.2021)

#121

Passin ja henkilökortin hakua verkossa voisi myös helpottaa mahdollistamalla sormenjälkien päivityksen muulloin kuin haun yhteydessä, vaikka kaksi vuotta etukäteen, ja antaa hakijalle mahdollisuuden erillistä maksua vastaan tilata dokumentit kirjattuna kirjeenä ulkomaan osoitteeseen.

Katja Huovinen (Nardò, 09.07.2021)

#122

Minun ja yhden lapseni passit maksaa jo nyt 280euroa. Kuvitella paljon maksaisi jos lapsia olisi 3. Olen ihan tavallinen pulliainen enkä himopalkkaa saava expat.

Jos hinta nousee olisi hinta uusia passit yli 400euroa minulle ja tyttärelleni (postikuluthan tulevat yleensä päälle kun ei asu wienissä, mistä passin voi noutaa). Kohtuuton hinta kun suomessa tämä olisi 100e.

Saara Sademaa (Gols, 09.07.2021)

#127

Alankomaissa asuvan täytyy tehdä passin haku Brysselissä jonka takia joudun passia hakiessa myös maksamaan matkakulut sekä hotelliyön pitkän matkan takia. Se on pienituloiselle viiden vuoden välein aivan liikaa. Hyvät päättäjät, tehkää passista kymmenvuotinen! Kiitos.

Kaisa Pohjola (Amsterdam, 09.07.2021)

#136

Vastustan liian kallista passin hintaa ulkosuomalaisille. Kaksoiskansalaisena jätän tulevaisuudessa uusimatta.

Jaana Pinnick (Nottingham, 09.07.2021)

#144

Passien voimassaolo myös muutettava takaisin 10 vuoteen muiden Euroopan maiden tavoin! Tarpeetonta papereidenpyörittelyä ja kuluja joka 5. vuosi!

Tiia Roosens (Sollentuna, 09.07.2021)

#148

Passin hinnankorotus ulkosuomalaisille kerralla 55 euroa on kohtuuton. Maksamme jo nyt huomattavasti enemmän ja usein lisäksi kalliit matkustuskulut lähetystöön ja monet joutuvat jopa järjestämään yöpymisen ehtiäkseen konsulaattiin. Onko tosiaan niin että on otettava asuinmaan kansalaisuus, jotta on varaa pitää passi voimassa? UK:ssa passi on myös todisteena settled statuksesta EU-kansalaisille, joten tärkeää olla voimassa oleva passi.

Hely Sokolowski (Milton Keynes, 09.07.2021)

#150

Passi on jo nyt 140€ eli TODELLA kallis uusia ulkosuomalaiselle. Etenkin korona-aikana matkustaminen on hankaloitunut ja kyseenalaistaa mahdollisuuden passin hakuun kotimaasta joka viides vuosi.

Pia Lila (Pariisi, 09.07.2021)

#161

Jos uusisin oman ja 4 lapseni Suomi-passit täällä Britanniassa, tulisi uusien hintojen mukaan tämä maksamaan minulle lähes £1000, lisäksi päälle matkustuskulut Lontooseen kaikille 5lle, tai 6lle, koska en lähtisi yksin 4 pienen lapsen kanssa Lontooseen seikkailemaan. Miten oletatte meidän pystyvän maksamaan tämmöisiä summia 5 vuoden välein. Ilmeisesti pitää avata säästötili ihan passien uusimista varten.

Katja Lehmonen (Stoke On Trent, 09.07.2021)

#163

Tällä hetkellä passin uusiminen tarkoittaa lentolippua, hotellimajoitusta yms. Reissukuluja toiseen maahan mikä entisestään lisää jo kallista passin hintaa. Myös 5vuoden passi tuntuu epäreilulta verrattuna monen maan 10 vuoden passiin. Ymmärrän että hinta on korkeampi kuin Suomessa mutta että hinta 4 kertainen ei vaan käy järkeen. Ei täällä mitään miljonäärejä olla.

Anna Väänänen (Auckland, 09.07.2021)

#176

Hinnan nosto passista on torkea. Jos lahden uusimaan passiani Lontoon suurlahetystoon, uuden passin hinnan mukaan, siita tulisi noin £200 reissu. Tulee melkein halvemmaksi lentaa Suomeen ja uusia passi siella.

Janne Virtanen (Basingstoke, 09.07.2021)

#180

Tämä päätös tulisi hyvin kalliiksi jos koko perheelle hommaa uudet passit. Maksaa myös hyvin paljon matkustaa aina suurlähetystöön passia varten, luulisi että tällä hinnalla saisimme edes verkossa sitä hakea taikka olisi edes sitten voimassa 10 vuotta!

Hanna Cooper (Sittard, 09.07.2021)

#182

Kaikki ulkosuomalaiset eivät kylve rahassa; eritoten pandemian jyllätessä monen toimeentulo on todella tiukassa. Itselläni on tämä tilanne. Jo 140 € oli Etelä-Afrikassa järkyttävän kallis, yli tuhannen kilometrin matka ja majoitus lisäkuluina. Täysin kohtuutonta! Korotus tekisi hinnasta aivan absurdin.

Onko tämä kohtuuton hinnoittelu ulkosuomalaisille jonkinlainen vaivihkainen rangaistus siitä, että olemme tohtineet muuttaa Suomesta pois? Isänmaa näyttää olevan todella kallis...

Leena Nortje (Kestell, 09.07.2021)

#188

Passi on ulkosuomalaiselle tärkeä asiakirja. Nykyinen hinta viiden vuoden passille ulkomailta hankittaessa on mielestäni jo ylärajoilla. Suomalaiset ovat tällä hetkellä käsittääkseni tässä asiassa muita EU-kansalaisia heikommassa asemassa ja näinhän ei saisi olla. Useimmissa maissa passi uusitaan kymmenen vuoden välein.

Pirjo Salmi (Hampuri, 09.07.2021)

#192

Passin hinta on jo tarpeeksi korkea! Monet ovat menettaneet tyopaikkansa ja eivat tarvitse extra kuluja.

Tiina Iranmanesh (London, 09.07.2021)

#194

Passi pitäisi ehdottomasti olla voimassa 10 vuotta, kuten muissa maissa.

Auli Tuomi (Canterbury, 09.07.2021)

#197

Iso-Britanniassa passi on pakollinen koska siihen on liitetty digitaalinen oleskelulupa. Eli vaikka ei olisi varaa matkustaa minnekään, on se oltava. Nyt jo passilla, matkoineen suurlähetystöön, on huima hinta. Ulkomaanmatkoista voin vain unelmoida samoin matkoista Suomeen, kaikki ulkosuomalaiset eivät ole varakkaita!

Dorita Dahl-Foreman (Gravesend , 09.07.2021)Maksullinen mainonta

Mainostamme tätä adressia 3000 ihmiselle.

Lisätietoja…