SEURASAAREN UIMALA ON SÄILYTETTÄVÄ NYKYISELLÄÄN

Allekirjoitukset, joissa on kommentti mukana

#209

Sen lisäksi, että Seurasaaren uimala on säilytettävä nykyisellään, pyydän, että keskiviikon ja sunnuntain avoimien ovien uikkaripäivät lopetetaan ja uimala on kaikkina viikonpäivinä avoinna toiselta puolen vain naisille ja toiselta vain miehille.

Satu Suneli (Espoo, 16.07.2021)

#210

Seurasaaren uimala on ollut minulle ja ystävälleni vuosia paikka voimaantua ja purkaa kuormitusta arjessa uidessa kauniin luonnon keskellä.

Camilla Hedenstam (Helsinki, 16.07.2021)

#213

Toimiva ja suosittu uimala on säilytettävä kaupunkilaisten virkistyskeitaana sellaisena kuin se nyt on, myös tuleville sukupolville. Sitä on vaalittava kulttuurihistoriallisena helmenä. Siitä on pidettävä hyvää huolta.

Nitta Suikki (Helsinki, 16.07.2021)

#215

Tämä perinnesaaren perinteikäs uimala tulee säilyttää! Kyllä uimalan ulkopuolelta pitää paikka löytyä, jos joku uskaltaa tehdä 30v. vuokrasopimuksen näinä aikoina. Rahallinen hyöty on vähäinen kaupungille. Kruunuvuoren sillasta säästettäisiin mukavasti sitä rakentamatta!

Leena Kontunen (Helsinki, 16.07.2021)

#218

EI muutoksia Seurasaaren uimalaan, metelipaikkoja on kaupunki täynnä, tämä on säilytettävä.

Anne Linnonmaa (Helsinki, 16.07.2021)

#221

Älkää tuhotko perinteikästä ja kävijöille tärkeää Seurasaaren Uimalaa valjastamalla se kaupallisiin hyötytarkoituksiin ja ryöstöviljelyyn. Se olisi Uimalan loppu. Tilaa on saunalle ja ravintoloille Seurasaaressa muuallakin.

Liisa Hanhela (Helsinki, 16.07.2021)

#223

Voisiko harkita, että sauna sijoitetaan Kalevala-aiheisen rakennuksen tuntumaan. Tällöin ei turmeltaisi toimivaa historiallista Uimalaa.

Mauri Hanhela (Helsinki, 16.07.2021)

#229

Seurasaaren uimala on säilytettävä entisellään 26 vuotta olen uinut siellä

Paula Keränen (Helsinki, 17.07.2021)

#233

Kulttuuriympäristöjä tulee säilyttää, muuten niitä ei ole. Tämä adressi perustelee hyvin miksi.

Johanna Mäkelä (Helsinki, 17.07.2021)

#237

Pidetään uimala entisellään!

Stefan Ramsay (Helsinki, 17.07.2021)

#242

Älkää tehkö taas tyhmää päätöstä!!

Raija Saloriutta (Helsinki, 17.07.2021)

#271

Säilyttäkää traditioita. Eiköhän uudenlaisia uimaloita ole jo melko keskeisillä paikoilla. Hyvä ehkä sekin? Mutta Suomessa aina hyökätään sen kimppuun, mikä on toiminut hyvin, ilmeisesti liian kauan? Seurasaari on erinomainen, demokraattinen, ihmisille iloa tuova Helsingin merellisyyteen kansanomaisesti kiinnittyvä mesto.

Mikko Hirsso (Helsinki, 17.07.2021)

#272

Ei saunaa pilaamaan naisten rantaa. Saunoja voi rakentaa vaikka mihin muualle. Jättäkää naiset rauhaan! Ja edes yksi ranta (mihin mahtuu) häiriöttömästi. Ei nykyinen kävijämäärä mahtuisi pienempään tilaan

Maria Gustafsson (HELSINKI, 17.07.2021)

#273

Yksityisten saunojen rakentaminen ei palvele helsinkiläisiä millään tavalla. Helsingissä on rauhallisia uimarantoja muutenkin vähän, niin pitääkö ne vähäisetkin tuhota rahanahneuksissanne.

Jasmine Räsänen (Helsinki, 17.07.2021)

#279

Saunan voi rakentaa vaikka seurasaaren yleiselle rannalle, vaikka kallioille, lisätä sen rannan käyttömukavuutta. Uimalan aluetta ei pidä tai tarvitse lähteä sörkkimään, lisäämään hälinää ja vilinää. Uimala on tärkeä ihmisille osittain juuri siksi, että siellä on rauhallista ja hiljaista.

Emma Fredlund (Helsinki, 18.07.2021)

#289

Tämä ppaikka lian hyvä , toivoin ei menee kiinni.
Kiitos paljon .
Terveisin ystävällinen Elina.

Elina Niiku (Helsinki , 18.07.2021)

#296

Toivon, että sauna rakennettaisiin jonnekin muualle Seurasaareen kuin nykyisen uimalan tiloihin, jos se Seurasaareen halutaan rakentaa. Uimala on rauhan tyyssija, jonne en toivo hälinää tai kahvilasta/ravintolasta kantautuvaa muuta meteliä.

Maarit Alanko (Helsinki, 18.07.2021)

#301

Kaupungin suunnitelma saunan rakentaminen Uimalaan on erittäin huono ajatus. Helsingissä ei ole mitään vastaavaa rantaa ja rantoja meillä on kuin missään. Uimala on sijainnut paikallaan muuttumatomana 106 vuotta ja on lukuisten ihmisten rentoumispaikka. Paikan on löytänyt moni uusi jäsen ja kesä kävijä ja ovat poikkeuksetta valinneet tulla sinne siellä vallitsevan rauhallisen ja hiljaisen tunnelman vuoksi. Älkää ihmeessä antako rikkoa sitä sillä uutta vastaavaa ei ole saatavissa sitten enään. Kaikkea saavuteta bisneksen kautta. Laittakaa mielummin toimeksi , ettei rantojemme kauniit vanhat rakennukset pystyyn, niin kuin on tapahtumassa.

Inga-Lill Roslund (Helsinki, 18.07.2021)

#308

Seurasaaren uimalassa tulee tunne kuin olisi siirtynyt ajassa taaksepäin jonnekin kylpylöiden kultakaudelle merelliseen Hankoon tai vastaavaan paikkaan. Pieni ränsistyneisyys on ehdottomasti osa uimalan viehätystä.
Uimala on lisäksi uskomattoman rauhallinen, kun taas muilla kaupungin uimarannoilla joutuu olemaan kuin sillit suolassa. Toki toivoisin tämän rauhallisuuden ja väljyyden säilyvän jatkossakin. On myös hienoa että on edes yksi ranta, jota ei ole suunnattu lapsiperheille, ja jossa ei tarvitse väistellä päälle roiskuvaa hiekkaa pienten jalkojen juoksennellessa ympäriinsä.
Uimalasta avautuvassa maisemassa silmä lepää ja mieli rauhoittuu.
Tällaisen kulttuurihistoriallisestikin arvokkaan helmen tulisi ehdottomasti olla suojeltu (ja olen todella ihmeissäni ettei se jo ole)!

Kanerva Kangasluoma (Helsinki, 18.07.2021)

#319

Olen talviuimari ja olen muutama vuosi sitten ollut käyttäjä Seurasaaressa. Saunaa tarvitaan vain jos tarkoitus on parantaa maailmaa ja istua saunassa kun muut odottavat vuoroa. EI saunalle EI purkamiselle EI uudelle uimalaotokselle.

Ilse Mehtonen (Vantaa, 19.07.2021)

#328

Toivoisin päätöksentekijöiltä arvostusta uniikkia uimalaa kohtaan ja ymmärrystä sen isosta merkityksestä niin meille uimalan käyttäjille kuin koko Helsingille. Saunakulttuurin vahvistaminen ja edistäminen on myös tärkeää mutta sitä ei voi tehdä uimalan kustannuksella. Seurasaaresta ja sen läheisyydestä löytyy varmasti muukin saunalle soveltuva paikka. Suojellaan pliis tällaisia uimalan kaltaisia erityisiä paikkoja.

Anu Frantti (Helsinki, 19.07.2021)

#333

Uimala on nykyisellään ainutlaatuinen lepoa, rauhaa ja luonnonkauneutta uinnin ohessa tarjoava paikka. Sen arvo tulisi ymmärtää ja säilyttää paikka sellaisenaan.

Leena Eskelinen (Helsinki, 19.07.2021)

#349

Voisiko tätä saunaa rakentaa mihinkään muualle. Harvassa on tälläiset rauhalliset keskeisellä sijainnnilla sijaitsevat rannat.

riikka kivikoski (Helsinki, 20.07.2021)

#352

Seurasaaren uimala on häirinnästä vapaa alue, jossa kehopositiivisuus kukoistaa.

Koskemattomuus, kunnioitus, tunkeilematon yhteisöllisyys, retriitinomainen rauha ovat kovin muodikkaita asioita ja poliittisiakin tavoitteita, jotka Seurasaaren uimalassa ovat jo toteutuneena. Tätä kaupungin tulee puolustaa ja vaalia!

Leena Kallio (Helsinki, 20.07.2021)

#358

Seurasaaren idea vanhoille rakennuksille ja traditioille pyhitettynä kokonaisuutena on erinomainen. En kaipaa sinne urbaania pöhinää saunan tai muiden lisäaktiviteettien kautta. Naisten uimala on tunnelmallinen ja rauhallinen pieni stadilainen erikoisuus, säilyttämisen arvoinen juuri sellaisenaan.

Virva Hepolampi (Helsinki, 20.07.2021)

#359

Säilyttäkää Seurasaaren uimala nykyisellään. Älkää sortuko peruuttamattomiin virheratkaisuihin alueella.
Kiitos

Johanna Kallio (Helsinki, 20.07.2021)

#363

Seurasaari tulee säilyttää kaikilta osin kulttuurihistoriallisesti ehjänä kokonaisuutena

Maria Rautio (Helsinki , 21.07.2021)

#372

Lomakohteeni Helsingissä. Älkää nyt vaan tumpeloiko tätä, älkää muuttako mitään!

Maria Niemelä (Hyvinkää, 21.07.2021)

#373

Suunnitelma saunan tunkemisesta uimalaan on aivan käsittämätön. Saunan rakentamisella olisi suora negatiivinen vaikutus suuren (nais)joukon elämään ja arkeen. Ainutlaatuinen, kulttuurihistoriallisesti arvokas uimala tuhoutuisi peruuttamattomasti. Saunalle löytyy kyllä paikka muualta Seurasaaresta. Kyse on siitä, löytyykö kaupungilta tahtoa kuunnella uimalan käyttäjiä ja vaalia kulttuuriperintöä - vai puhuuko vain raha.

Veera Penttilä (Helsinki, 21.07.2021)

#381

Mielestäni saunan kioskeineen voi rakentaa vain uimalan keskelle missä on sisääntulo ja lippukassa. Rakennusaluetta voi hieman laajentaa merelle päin. Muut ratkaisut eivät tänne sovi. On muistettava että jokainen kesä on erilainen. Nyt on hellekesä mutta muistan kuinka viileitä ja
sateisia kesiäkin on ollut. En usko että minkäänlainen pitkäkestoinen yrittäjävetoinen liiketoiminta ei tänne sovi koska kannattavuus muuttuvista sääolosuhteista voi olla hyvin riskialtista. Ainoa lisää tuttava muotovoisi olla jonkinlainen jäsenkortti tai osakkuus uimalaan. Kahvilaa voisi pitää avoinna myös alueen ulkopuolella kahvilapöytineen kävelytien varrella. On muistettava, että täällä on myös talviuintipaikka. Toivottavasti tämä satavuotinen uimalaperinne säilytetään mikä onkin ainoa Helsingissä. Ennen oli lähettyvillä mm Humallahden uimala. Sen voisi herättää uudelleen henkiin. luulisin että siinä olisi saunan ystäville ja auringonpalvojille myös sopiva paikka. Uintipuoli hoituisi esim. Kelluvalla altaalla a la sea pool Katajanokalla.

Veikko Roininen (Helsinki, 23.07.2021)

#384

Tärkeä tapaamis / rentoutumispaikka vanhemmille ja ikääntyville rouville! Estää yksinäisyyttä ja syrjäytymistä, turvallinen ja kotoisa. Itse käynyt monenmonta vuotta.

Marja Kärnä (Hyvinkää, 23.07.2021)

#398

Ei täytetä luontoa melulla. Naisille ja luonnolle rauha.

Hillevi Kilpeläinen (Helsinki, 25.07.2021)Maksullinen mainonta

Mainostamme tätä adressia 3000 ihmiselle.

Lisätietoja…