SEURASAAREN UIMALA ON SÄILYTETTÄVÄ NYKYISELLÄÄN

Allekirjoitukset, joissa on kommentti mukana

#1023

Seurasaaren uimala on säilytettävä entisellään

Kuisma Savisalo (Helsinki, )

#1024

Älkää halveksiko tätä pääasiallisesti naisten harrastusta ja hyvinvointia. Olen järkyttynyt näistä kaupungin suunnitelmista supistaa tätä monelle elintärkeää toimintaa.

Meri Mononen-Matias (Helsinki, )

#1033

Minusta kaupalliset hankkeet pitää sijoittaa muualle Helsingin rannoille, joita kyllä on. Tätä uimalan ei saa pilata.

Pirjo Valkama-Joutsen (Helsinki, )

#1038

Seurasaaren uimala on nykyisellään tunnelmaltaan ja toiminnaltaan uniikki konsepti, jolla riittää käyttäjiä. Ei ole tarvetta tai syytä muuttaa aluetta ja rikkoa sen kauneutta osana historiaa sekä nykypäivää käyttötarkoituksen muutoksella. Saunan tuominen alueelle muuttaisi peruuntumattomasti alueen hengen sekä lisäisi toiminnan hiilijalanjälkeä sekä muuttaisi harrastuksen kustannuksia. Saunallisia rantoja / talviuintia on kaupungissa jo paljon, vähemmän Seurasaaren kaltaisia paikkoja.

Kirsi Tiusanen (Helsinki, )

#1040

Seurasaaressa/Helsingissä on yllinkyllin tilaa muualla, jottei tarvitse tuhota kulttuurihistoriaa ja ihmisten hyvinvointia!

Markus Kovanen (HELSINKI, )

#1041

Seurasaaren Uimala on säilytettävä tällaisenaan!

Inka Snellman (Helsinki, )

#1043

Mielestäni saunaa ei kannata rakentaa kyseiselle paikalle, sillä se muuttaa oleellisesti alueen luontokuormitusta väärään suuntaan.

Petri Huhtakangas (Helsinki, )

#1060

Seurasaaren uimalan alueelle ei mah-du yleinen sauna. Tonttineliöt ei riitä.

Mustikkamaan ulkoilualueella ehkä voisi olla tilaa rakentaa tällainen haaveissa oleva Tampereen Rauhaniemen kaltainen kansankylpylä. Tai sitten jossain muualla, mutta ei Seurasaaren uimalan alueella.

Seurasaaren maauimala on kesäisin nudismi- / naturistikulttuurin ylläpitäjä, tosin niin, että miehet ja naiset ovat nudismipäivinä omilla aidan erottamilla alueillaan. (Saksassahan Freie Körperkultur toimii yleisenä kaikille avoimena alueena, jossa uida ja oleskella rannalla alasti.)

Kesäaikaan Seurasaaren uimalassa on viikossa nudismipäiviä viisi. Keskiviikkoisin ja sunnuntaisin on uima-asu pakollinen ja alue on vapaasti kaikkien käytössä.
Nudismipäivinä miesten puolelle pääsevät miehet eli
miesoletetut miehet sekä miesoletetut fyysisesti mieheltä näyttävät trans- tai muunsukupuoliset henkilöt.
Naisten puolelle pääsevät naiset eli
naisoletetut naiset sekä naisoletetut fyysisesti naiselta näyttävät trans- tai muunsukupuoliset henkilöt.

Jos yleinen sauna rakennettaisiin uimalan alueelle, niin saunapäiviä olisi kesäaikaan kaksi viikossa (ke ja su), jolloin rakennuskustannukset eivät tulisi katetuiksi.

Artturi Nokelainen (Helsinki, )

#1071

Älkää pilatko kulttuurihistoriallisesti arvokasta miljöötä joka tarjoaa kaikille kaupunkilaisille ainutlaatuista paikkaa hoitaa hyvinvointiaan ja nauttia luonnonkauniista ympäristöstä lähellä keskustaa. Saunoja mahtuu muille upeille rannoillemme ilman että se pilaa jo olemassa olevaa,toimivaa aluetta!

Virpi Kalliala (Helsinki, )

#1080

Ei saunaa! Tämä Seurasaaren uimareiden yhteisö on ainutlaatuinen eikä sen askeettisuutta ja lämminhenkisyyttä saa pilata!

Helena Karlsson (Helsinki, )

#1082

Museosaaressa pitää varjella perinteikästä uimalaa. Hyvin toimivaa ei kannata pilata.

Katri Hirvonen-Nurmi (Helsinki, )

#1090

Ei saa kajota korvaamattomaan kulttuuriperintöön.

Matias Nopsanen (Helsinki, )

#1099

Sauna olisi erittäin tervetullut Seurasaareen tai Pukkisaarille, mutta älkää pienentäkö nykyisen uimalan aluetta. Se on varsinkin siellä käyville naisille erittäin tärkeä paikka ja tilaa saunalle löytyy varmasti muultakin.

Joel Sallinen (Helsinki , )

#1111

Älkää turmelko Helsingin ainoaa naisten uimarantaa!

Vainikka Eila (Helsinki, )

#1112

Kuten muutkin adressin allekirjoittaneet ovat todenneet: Seurasaaren meriuimala on ainutlaatuinen, perinteikäs ja kulttuurihistoriallisesti merkittävä paikka. Kävijät arvostavat eristyisesti sen suojaisuutta ja luonnonrauhaa. Yksityiselle saunalle ja kahvila-ravintolalle löytyy varmasti sopiva paikka muualta Seurasaaresta.

Aino Pennanen (Helsinki, )

#1116

Seurasaari ei tarvitse pöhinää yhtään lisää. Saaren luonto kärsii jo nyt lajikatoa. Vanha uinti/sauna voidaan kunnostaa viimeistelyllä kädentaidolla ja hienolla puutyöllä.

Sirkka Palonen (Helsinki , )

#1120

Virkamiestyönä on valmisteltu kaavan vastaista ratkaisua ja kohteen suojelustatuksesta piittaamatta. Kulttuurihistoriallisesti merkityksellinen, kaupunkilaisten yhteinen hyvinvoinnin keidas ollaan uhraamassa yksityisen liiketoiminnan edistämisen vuoksi. Erittäin kyseenalaista virkamiestoimintaa, jonka taustat tulee selvittää.

Riikka Pylvänen (Helsinki, )

#1134

Ei saunaa Seurasaareen. Onko mietitty, miten sinne tullaan? Ei ole parkkipaikkoja, bussi kulkee harvoin?

Marita Saarela (Helsinki , )

#1137

Täysin tätä mieltä.

Tanja Verkina (Helsinki, )

#1140

Tärkeä paikka naisille rauhassa nauttia merestä ja auringosta

Maria-Maarit Saraste (Helsinki 00270, )

#1142

Olen käynyt rannalla sitten 80-luvun. Ei ole kesämökkiä. Tämä on ainoa paikka missä voin uida alasti ja ottaa aurinkoa rauhassa, eikä tarvitse pelätät että tavarat lähtee kävelemään uidessa. Antakaa meille myös sunnuntait takaisin. Ei ole vuosiin voinut nauttia kesästä sunnuntaisin. Miksei voisi vuorotella miesten kanssa niin että joka toinen sunnuntai edes olisi mahdollisuus nauttia "kesäpaikasta". Eikö museovirasto voisi tehdä jotain jotta uimala säilyisi koskemattomana?

Petra Österman (Helsinki, )Maksullinen mainonta

Mainostamme tätä adressia 3000 ihmiselle.

Lisätietoja…