Pelastetaan historiallinen Hietalahti!

Allekirjoitukset, joissa on kommentti mukana

#805

Hanke uhkaa alueelle luonteenomaista avoimuutta. Tilojen jatkumo kaupunkikuvassa kuuluu olennaisesti kaupungin rakenteeseen - eli muodostaa kaupungin kokonaisuuden rytmiä.
Miten tämä yritetään sivuuttaa jatkuvasti nykyisessä Helsingin kaupunkisuunnittelussa?

Hietalahdessa avarien näkymien kautta kaupunki vaihtuu ranta- alueeksi ja siitä edelleen mereksi. Alueen muovasi kaupungin kehitys, joka liittyi erottamattomasti mereen. Alueelle on kasvanut identiteetti yhteydessä sekä historiaan että alueen sijaintiin maisemassa.

Jo kemikaaliviraston rakennus tukkii tilaa, mutta tämä suunnitelma muuttaisi alueen sumppuiseksi labyrintiksi ja hävittäisi nykyisen luonteen.

Uuden ja vanhan kaupunkirakentamisen yhteensovittaminen muodostamaan hyvärytmistä ja toisiaan täydentävää kokonaisuutta, on taitolaji -myös taiteen laji! Kulttuuria ja hyvinvointia arvostavassa kaupungisssa nämä ovat itsestäänselvyyksiä! Realiteetti on, että sä kaupungin sijainti niemellä rajoittaa kasvua.

Nykyinen suunnittelu on oikeuttamassa tehtäväkseen peruuttamattomia muutoksia, joiden kautta kaupunki muuttuisi lopullisesti. Onko Helsinki tulevaisuudessa vain uralla sivuutettava 'epäpaikka', jonne ei ole tarkoitus asettua, olla läsnä tai viihtyä? Pelkkä resurssikeskittymä?

Tähän suuntaan täytyy nyt rohkeasti löytää keinot muutokseen, jonka osana myös Hietalahden alueen kehittäminen tulee aloittaa uudelleen ja toisista lähtökohdista!

Ulla Leppävuori (Helsinki, )

#813

Historiallisesti ainutlaatuista Hietalahdenrantaa ei saa pilata uudisrakentamisella. Virkistysalueet ja vähäinen luonto kaupungin sydämessä kuuluu kaupunkilaisille ja kaikille. Suomi on nuori, Helsingin historia on nuori.

Päivi Vepsäläinen (Helsinki, )

#816

Tuhottua ei saa takaisin!

Karina Kytömaa (Helsinki, )

#818

Miksi kaunis rantamaisema pitää tuhota kaikenmaailman konsulttien toimesta?? Only money talks – häpeällistä.

Pirjo Ekholm (Helsinki, Kaivopuisto, Sirpalesaari, )

#827

Hietalahti pitää säilyttää sellaisena kun se nyt on.

Edward Breitenstein (Vantaa, )

#841

Hietalahden rantaa ei saa pilata! Järjetön suunnitelma.

Sirpa Kukkonen (Helsinki, )

#845

Historialliset satama-altaat kuuluvat kaupunkikuvaan ja kulttuurimiljööseen. Ei Amsterdamissakaan olla kanavia täyttämässä, vaikka sillä tavalla saataisiin hyvähintaista tonttimaata gryndereille. Mikä on tunnelman neliöhinta?

Arto Tamminen (Espoo, )

#871

Bulevardi on historiallisesti päättynyt Hietsun altaaseen ja alueen koko olemus muuttuu, jos siihen kajotaan. Käsittämätöntä, että merellistä Helsinkiä halutaan täyttää toimistotilaa varten! Torilta ei enää aukeaisi näkymä vanhaan satamaan ja merelle, lisäksi koko alue jäisi rakennusten varjoon!!

Juuso Väätäinen (Helsinki, )Maksullinen mainonta

Mainostamme tätä adressia 3000 ihmiselle.

Lisätietoja…