Adressi Espoon Tyttöjen Talo® -toiminnan lakkauttamista vastaan

Allekirjoitukset, joissa on kommentti mukana

#2839

Järkyttävä päätösesitys. Tätä työmuotoa eivät nuoret muualta saa, eikä sitä voi korvata kaupungin nuorisotyöllä. Tyttöjen talon toiminta kohdistuu 10-28-vuotiaille, mutta kaupungin nuorisotilatyö vain 13-17-vuotiaille. Tyttöjen talo auttaa paitsi väliinputoajaikäisiä, myös aiheeltaan erityiskysymyksissä erityisosaamisella ja kaikki tuo työ tulee kaupungin ja näiden nuorten ja heidän lähimmäistensä ”
maksettaviksi tavalla tai toisella. Täydellisen lyhytnäköistä ja tietämätöntä!

Jenni Koski (Espoo, 22.10.2021)

#2840

Espoon tyttöjen talo tekee tärkeää työtä ja se on henkireikä monelle tytölle ja nuorelle naiselle

Veijalainen Lila (Tampere , 22.10.2021)

#2865

Tyttöjen talon sulkeminen on täysin väärä säästökohde, nuoret naiset kaipaavat tukea!

Rosa Lampela (Helsinki, 23.10.2021)

#2870

Yhteiskunnan heikoimmassa asemassa olevien palvelujen heikentäminen pidemmällä aikavälillä tuottaa enemmän harmia kuin hyötyä, lyhyellä aikavälillä saadaan taloudellista säästöä mutta millä hinnalla? Ihmisten hyvinvointiin tähtääviä palveluja ei saa heikentää. On myös tärkeää turvata kaikkien julkisten laitosten tulevaisuus.

Sami Mann (Helsinki, 23.10.2021)

#2871

Espoossa 21 vuotta asuneena tyttönä voin kertoa, että tällaiset kohtaamispaikat ovat äärimmäisen tärkeitä turvallisen ja lämminhenkisen tilan turvaamiseksi tytöille.

Juvani Marianna (Tampere, 23.10.2021)

#2884

Säästöt nyt tulevat kalliiksi tulevaisuudessa!

Niina Huovinen (Helsinki, 23.10.2021)

#2896

Tyttöjen talon lopettaminen on lyhytnäköistä toimintaa, joka ei pitkässä juoksussa tuo säästöjä. Tyttöjen ja naisten suojeluun pitää Espoon kokoisessa kaupungissa löytyä rahaa.

Liisa Vasara (Helsinki, 23.10.2021)

#2906

Nuorten, erityisesti tyttöjen ja tyttöoletettujen, yksinäisyyden kokemukset ja mielenterveysongelmat ovat vain lisääntyneet korona-aikana. Tutkimuksia voi kysellä edim. THL:lta. Tämä on huonoin mahdollisin hetki ajaa alas mitään toimintamuotoa, josta nuoria tuetaan. Tyttöjen talo on monelle nuorelle naiselle merkityksellinen paikka, jossa he saavat tukea niin ammattitaitoisilta työntekijöiltä kuin vertaisiltaan. Kaikenlainen lasten- ja nuortentoiminnasta leikkaaminen on pois tulevien sukupolvien hyvinvoinnista, ja tällaisista leikkauksista aiheutuvia velkoja tulemme maksamaan kauan ja kalliisti, kun ehkäisevän työn sijaan yritämme korjata (usein onnistumatta) jo aiheutuneita vahinkoja ja rikkonaisuutta.

Sanna Ylitolonen (Espoo, 23.10.2021)

#2909

Kesätöideni esimies huumasi ja raiskasi minut kun olin 16 vuotias. Kyseinen henkilö ei koskaan joutunut mihinkään vastuuseen teostaan, koska todisteita ei ollut. Helsingin Tyttöjen Talo oli ainoa paikka jossa minua kuunneltiin ja haluttiin auttaa. Julkisen terveydenhoidon puolelta en saanut apua eikä vanhemmillani ollut varaa maksaa yksityiselle. Tyttöjen talolla työntekijät osasivat kohdata minut ja sain apua samalla viikolla kun pyysin sitä sekä viikottaista tukea ammattilaiselta. Tyttöjen Talo oli ainoa paikka, jossa traumani otettiin tosissaan ja jonne minulla oli aina turvallinen olo mennä. Ilman Tyttöjen Talon apua en tiedä olisinko tässä enää.

Ilona Mustonen (Helsinki, 23.10.2021)

#2912

kumma juttu. Ei ole tärkeämpää juuri nyt.

Jansson Matilda (Helsinki, 23.10.2021)

#2921

Tyttöjentalo on ollut itselle merkittävä paikka joskus aikaa sitten kun asuin tampereella. Se on turvallinen paikka kasvaa ja oppia ja hengailla. Olisi suuri menetys luopua monen tytön ja muun merkityksellisestä paikasta, jossa rakennetaan myös päivittäin parempaa tulevaisuutta ja yhteiskuntaa.

Milla Länsiö (Turku, 23.10.2021)

#2939

Nuoret tytöt tarvitsevat tässä yhteiskunnassa erityisen paljon tukea. Asia on sydäntäni lähellä sillä oma tyttäreni menehtyi 17 vuotiaana. Tämä on juuri niitä varhaisen tason palveluita joilla ehkäistään vaikeiden ongelmien syntyminen.

Jenni Kapanen (Loimaa, 23.10.2021)

#2942

Tyttöjen talon kaltainen jo vakiintunut ja tunnettu toiminta, joka tarjoaa tukea, yhteisöä ja tietoa on äärimmäisen tärkeää nuorten hyvinvoinnille ja erityisesti haavoittuvammassa asemassa oleville nuorille tytöille. Sen lakkauttaminen olisi todella lyhytnäköistä, sekä inhimillisen hyvinvoinnin että taloudellisesta näkökulmasta.

Sannamari Kurki (Helsinki, 23.10.2021)

#2952

Työ mielenterveyden ja seksuaaliväkivaltaa kokeneille heidän tukemiseksi kuuluisi olla ensiarvoisen tärkeää poliisirikostutkinnan kokoajan huonontuessa ja uhrien aseman heikentyessä oikeuden saamiseksi. Tyttöjen talo tekee tärkeää työtä ja sitä pitäisi ennemmin lisätä eikä ainakaan heikentää tai lakkauttaa. Tunnen useita jotka ovat saaneet apua tyttöjen talolta muun yhteiskunnan avun hylätessä heidät oman onnensa nojaan nyt itsekin helsingin tyttöjen talon asiakkaana ja apua saaneena kannatan aloitetta huolestuneena että seuraavaksi leikkuri osuu omaankin tukeeni kohdistuen.

Neea Karppanen (Helsinki, 23.10.2021)

#2980

Nuorten naisten mielenterveys on todella tärkeää. Ja jos sitä ei hoideta, he esim saattavat tulla transsukupuolisiksi ja sitten verorahoja menee heidän hoitoonsa transhoitojen muodossa. (Tietty jos tavoitteena on ilmaston suojeleminen, niin onhan se ekologisempaa jos laumoittain nuoria naisia menee steriloimaan itsensä transhoidoilla, eikä hanki lapsia. Mutta ihmiskunnan uusien keksintöjen ja tieteen kehityksen yms (kehittyneet valtiot keksivät todennäköisemmin ilmastonmuutosta pysäyttävät keksintöjäkin) kannalta olisi parempi jos sivistyneet valtiot hankkisivat lapsia ja väestön kasvua hillittäisiin kehitysmaissa.) Lisäksi mitä mieleltään terveempiä nuoret ovat, sitä menestyneempiä heistä tulee ja todennäköisesti tienaavat enemmän tulevaisuudessa ja valtio saa siitä enemmän verorahoja.

Veera Kolkki (Kajaani, 23.10.2021)

#2984

Nuoret tytöt tarvitsevat paikan, jossa voi olla turvassa, koska koti ei välttämättä ole turvallinen kaikille. On tärkeää että tytöillä olisi yhteinen turvallinen paikka, jotta he voivat kasvaa turvassa tasapainoisiksi naisiksi.

Lankinen Jenni (Helsinki, 23.10.2021)

#2994

Kaikki ennalta ehkäisevä apu on parempi vaihtoehto kuin jälkipyykin pesu. Ihmimillisempää ja mikä päättäjille tärkeintä, myös kustannustehokkaampaa!

Eila Rosti (Vantaa , 23.10.2021)