Uuden lastensairaalan teho-osastolle on saatava lisää hoitajia

Allekirjoitukset, joissa on kommentti mukana

#32

Miksi sydän sairauksia omaavia lapsia ei hoideta ajoissa?lasten oikeudet eivät toteudu.

Taru Niemi (Kerimäki, 15.10.2021)

#47

Jos ei ajoissa pystytä auttamaan lasta, niin autetaan aina kiireellä! Voisin myös olettaa että silloin resursseja ja rahaa kuluu valtiolta enemmän!! Ja ennen kaikkea mihin kuntoon se pieni lapsi päästetään, mitä se pieni lapsi joutuu kärsimään!

Seija Kukkonen (Säkylä, 15.10.2021)

#57

Oman lapseni iso avosydänleikkaus siirtyi useaan kertaan tehon tilanteen takia. On epäinhimillistä joutua viime hetkellä useaan kertaan valmistumaan henkisesti vaativaan operaatioon sekä potilaalle että vanhemmille. Meilläkin tilanne oli jo kiireellinen ja aiheutti todellista ahdistusta ja huolta. Hoitajat teholla tekevät todella vaativaa ja upeaa työtä pikkupotilaiden henkien pelastamiseksi.

Satu Muurama (Lieto, 15.10.2021)

#61

Nämä ovat asioita mistä ei pitäisi säästää!
Lapset ovat tulevaisuutemme!

Meriam El Hamrou (Vantaa, 15.10.2021)

#67

Teho-osaston hoitajille ja lääkäreille erittäin iso hatunnosto heidän työstään! Poikani 16v, jolla oli vaikea sydänvika, sai uudenvuodenaattona sydänkohtauksen. Teholla pidettiin 24/7 hyvää huolta pojastani kun annettiinliuotushoitoa.

Uutta sydäntä etsittiin kesällä kun sydäntilanne heikkeni nopeastu. Löytyi sit uusi sydän ja sydämensiirto tehtiin 17.6. Poikaani hoidettiin teholla erittäin hyvällä ammattitaidolla ja mitä tärkeintä, samat tutut omahoitajat hoitivat. Loppuvaiheessa alkoi vaihtua monesti eri hoitajaan, poikaa hieman ahdisti ja halus nopeasti pois teholta osastolle. Kunnes iski hurja takapakki, keuhkopöhö! Tuttu ja turvallinen omahoitaja työskenteli tuplavuorona 3 päivää putkeen, jotta poikani ei tarttis ahdistua enempään.

Oikeesti, mä näin omin silmin että omahoitajilla on niiiin valtavasti iso vastuu teholla, että monta kertaa teholla moni potilas on jopa kuoleman portilla, laitteet piipannut ja huutoa kuuluu, että tulkaa auttamaan, pitää elvyttää!

Mä pudotin kerran muovimukin lattialle, jossa oli vettä, niin jopa 5 teho-osaston hoitajaa juoksi poikani huoneeseen tarkistamaan, että mikä se ääni oli.

Heidän korvat ovat koko ajan valmiustilassa ja tekevät yhteistyötä. Jos yks juoksee huutaen, että nyt ei oo varmasti kaikki ookoo, niin muutkin juoksee perässä.

Mun poika oli 3 kertaa lähellä kuolemaa tänä vuonna, pahin lähempänä oli teholla, keuhkopöhön takia. Pojan omahoitaja teki parhaansa työnsä ja oli aamusta aamuun töissä kunnes poikaani nukutettiin uudelleen.

Nyt kuulin, että on muualla hommissa, tekee keikkoja silloin tällöin teholla. Miksiköhän..? Siinä lähti paras hoitaja ja mistäköhän johtuu?

Miettikää jos teidän kohdalle sattuis ja olis "ammattitaidoton" eli ei oo pätevyyttä teholla, niin eikö teitä pelottais?

He tekee erittäin hyvää ja arvokasta työtä, osoittakaa sitä heille!

Sari Eteläaho (Seinäjoki, 15.10.2021)

#69

Sydänlapsen vahhempana pelkään joka päivä pääseekö poikani ajoissa hoitoon. On hirveää selittää ja yrittää selittää omalle nuorelle ett kyllä asia hoituu, kun oikeasti asiat eivät ole omissa käsissä. Miksi me emme voi huolehtia kunnolla yhdestä yhteiskuntamme perusasioista, ihmisten terveydestä? Pojastanikin on kasvamassa hieno nuori aikuinen, toivon ja rukoilen että hänelle ei tule komplikaatioita siksi että hän ei saa hoitoa ajoissa!

Sebastian Mäkelä (Espoo, 15.10.2021)

#74

Asiaan on toden teolla tultava muutos pikaisesti. Tehohoitajien palkkaa on nostettava. Meidän lastenhengillä ei ole varaa leikkiä. Kohta meitä eikä teitä päättäjiä ole hoitamassa kukaan. Hoitotyö on arvokkainta mahdollista ja sen tulisi näkyä myös palkassa.

Emilia Leinonen (Nurmijärvi, 15.10.2021)

#88

HERÄTKÄÄ, MIETTIKÄÄ, SISÄISTÄKÄÄ.

Pauliina Rask (Pori , 15.10.2021)

#94

Olen hirvittävän huolissani sekä oman,että muiden sydänsairaiden lasten puolesta. Tilanne on pahin mahdollinen meille, jotka muutenkin sydän syrjällään pelkäävät lastensa selviytymisenpuolesta.

Kirsi-Mari Mustonen (Pori, 15.10.2021)

#129

Hei, pojalleni 6 v. Todettiin sydämen leikkaustarve keväällä. Luvattiin aika kesällä. Mitään ei kuulunut ennen syksyä. Nyt on lokakuu ja leikkaus peruttu kolme kertaa, eikä uutta aikaa saatavana yli kuukauteen. Miten tämä on mahdollista hyvinvointivaltiossa? Lapseni ja kaikkien muiden lasten tulevaisuus näyttää aika epävakaalta hoitajapulan takia. Eikö meidän lapset jotka kipeästi tarvitsevat erikoissairaanhoitoa ja leikkauksia ansaitsevat hyvän elämän? Poikani on perheemme aurinko, älkää sammuttako sitä valoa väheksymällä hoitajien arvoa!

Heidi Ekberg (Tammisaari, 15.10.2021)

#151

Ihan ehdottomasti koko sote alalle LISÄÄ HENKILÖKUNTAA!

Fanny Fanny (Riihimäki, 15.10.2021)

#152

Tällä hetkellä hoitotakuut eivät toteudu sairaiden lasten kohdalla. 6 -vuotias, synnynnäisesti sydänvikainen, lapsemme piti leikata 6kk kiireellisyydellä. Tämä 6kk aika umpeutui juuri ja sairaalasta kerrotaan että toivotaan että lapsi leikataan loppuvuoteen mennessä. Viivytyksiä johtuvat siitä ettei teholla ja osastolla ole tarpeeksi henkilökuntaa. Muut sydänsairaiden lasten vanhemmat kertovat että kiireellisempiäkin leikkauksia on jouduttu venyttämään yli odotusaikojen ja leikkauksia on peruttu - hoitajapulan vuoksi. Nyt tarvitaan lisää hoitajia ja hoitajille reiluja palkan korotuksia ja työajat jotka mahdollistavat kunnon palautumisen ja levon työstä.

Jenny Äijälä (Turku, 15.10.2021)

#164

Suoria ja epäsuoria kustannuksia syntyy valtavasti lisää jo suunniteltujen leikkausten siirtämisestä ja hoidon lykkääntymisestä. Tästä aiheutuu myös ylimääräisiä henkisiä- ja fyysisiä ongelmia sekä potilaille, että heidän läheisilleen.

Jatta Kallio (Pirkkala, 16.10.2021)

#173

Hoitohenkilökunnan palkkoja on nostettava, jotta he pysyvät alalla. Sairaanhoitajan tutkinto ei hyödytä ketään vaikkapa urheiluliikkeen myyjänä.

Kirsti Mikkola (Kirkkonummi, 16.10.2021)

#193

Lasten sydänleikkauksia joudutaan päivittäin siirtämään tehohoidon henkilöstövajeen vuoksi. Toivon ja pyydän teitä päättäjiä tekemään valintoja ja päätöksiä joilla tämä tilanne korjaantuu. Lapsissa on tulevaisuus ja rakkaus❤️

Elina Toikka (Karkkila, 16.10.2021)

#194

Astukaa semmoisen ihmisen saappaisiin jolla lapsi on tuolla.

petro koivisto (Hormisto, 16.10.2021)Maksullinen mainonta

Mainostamme tätä adressia 3000 ihmiselle.

Lisätietoja…