Pyöräteiden talvisuluista luovuttava Tampereella.

Allekirjoitukset, joissa on kommentti mukana

#615

Keskustan liikennekaaokseen saadaan jotain järkeä vain takaamalla kaikille liikkujille omaa tilaa. Myös tietöiden pitäisi nykyistä enemmän kunnioittaa myös kevyenliikenteen kulkuoikeuksia.

Emma Raitoharju (Tampere, 27.11.2021)

#619

Polkupyörä on monen vähävaraisen, ajokortittoman, opiskelijan, lapsen ja nuoren tärkein kulkuväline. Pyöräreittien talvikunnossapito on merkittävä eriarvoisuutta vähentävä ja saavutettavuutta edistävä teko.

Riikka Mattila (Tampere, 04.12.2021)

#620

Suljettuja pyöräteitä on marraskuussa 2021 ainakin:

Tampellan Esplanadi (itäinen)
Satamakatu (eteläinen)
Tammelan puistokatu
Toiminta on räikeästi vastoin Tampereen kaupungin omaa strategiaa. Kaupunki on linjannut tavoittelevansa pyöräilyn kulkutapaosuuden kasvua. Tavoitetta ei saavuteta sulkemalla pyöräteitä talvisin. Päinvastoin ihmisiä tulisi erityisesti kannustaa pyöräilemään ympärivuotisesti, sillä muihin isoihin kaupunkeihin verrattuna Tampereella poikkeuksellisen moni lopettaa pyöräilyn talveksi.

Toimintatapa on ongelmallinen, koska pyöräilijän laillinen paikka katuosuudella vaihtuu vuodenaikojen mukaan. Pyöräilijän siirtymistä ajoradalle ei luonnollisestikaan tällaista kausivaihtelua varten ole turvallisesti suunniteltu. Talviajan jalkakäytävistä ei viestitä jalkakäytävän liikennemerkein, jolloin tienkäyttäjät eivät välttämättä edes tajua muutosta. Ajoradalle siirtyessä joutuu pahimmillaan kohtaamaan autoilijoiden aggressiota torvensoittamisten ja kiilaamisten muodossa.

Esimerkiksi Tampellan Esplanadilla on yksisuuntaiset ajoradat, jolloin pyöräileminen ajoradalla molempiin suuntiin ei ole edes mahdollista.Talveksi jalkakäytäväksi muutetun pyörätien kohdatessaan olisi siirryttävä taluttamaan tai käännyttävä pois.

Me allekirjoittaneet vaadimme, että Tampereen kaupunki pikimmiten, jo tällä talvikaudella luopuu ongelmallisesta toimintatavasta, jossa pyöräteitä suljetaan talven ajaksi.

Tampereen kokovuotisen pyöräilyn lisäämiseksi yllä mainittuihin puutteisiin ja talvikunnossapidonongelmiin on puututtava!

Raisa Warto (Helsinki, 05.12.2021)

#631

Lisää pyöräteitä, sanoista tekohin!

risto pajunen (tampere, 18.12.2021)

#649

Miten pyöräily ei onnistuisi täällä, kun se onnistuu Oulussakin. Mutta pyöräteiden sepelöinnin voisi lopettaa, auraus riittää. Jalankulkijoiden puoli sen sijaan kaipaa sepeliä. Monesti näkee, että pyörätie on hiekoitettu, mutta jalankulkijoiden puoli ei. Miksi näin?

Susanna Seinelä (Tampere, 07.01.2022)

#652

Haluamme kävellä ja pyöräillä turvallisesti talvisin Tampereellakin. Sulut auki ja lisää kunnossapitoa, kiitos!

Saraleena Aarnitaival (Tampere, 18.02.2022)Maksullinen mainonta

Mainostamme tätä adressia 3000 ihmiselle.

Lisätietoja…