Haluamme säilyttää Toppelundin puiston kaikkien espoolaisten maksuttomassa käytössä

Allekirjoitukset, joissa on kommentti mukana

#402

- padelkenttä sopisi Pattisten pellolle
- kahvila-ravintola entisen Bellan ja konttikahvilan paikalle, parkkipaikat löytyy jo Toppelundin puiston alkupäässä
-koirarannalle kaivataan valaistusta

Irina Ramsay (Espoo, )

#405

Toppelundin puisto on säilytettävä mahdollisimman luonnonmukaisena: ei lisää kahviloita, urheilukenttää tms.

Matti A. Holopainen (Espoo, )

#406

Pelikentät tulee keskittää Pattistenpuistoon. Ihmettelen sitä isoa intoa, jolla häärätään koko Rantaraitin alueella. Rantaraitti on ainutlaatuinen luontokokonaisuus Suomessa ja Eurooppalaiset matkailijat ihmettelevät, miten tällainen on voitu toteuttaa. Nuorilla on tarve vaikka millaiseen hurlumhei-harrastukseen ja sille tilan saamiseen meilkein minne tahansa. On helppo tärvellä mutta hankala korjata. On vastuutonta tärvellä yhteistä luonnovaraista rantaa.

Tuulia Koskinen (Espoo, )

#409

Säilyttäkää luontoa ja tilaa asutuksen keskellä.

Nina Heinrichs (Espoo, )

#410

Padel-kentät sopivat parhaiten Pattisten puistoon tai Sandikalle!

Toppelundin puisto on Haukilahden kaunein ja vehrein luonnonmukainen puisto; todellinen ”magic forest” satakielineen, peurojen ja kettujen läpikulkureitein ja pakopaikka niin monille kesän helteitä pois rantojen ylikansoitettua ja lisääntynyttä ihmisvilinää, mutta myös monimuotoinen luonnon amfiteatteri juuri lähietäisyydellä sijaitsevien kolmen tarhan ja Toppelundin koulun - lapsille retkiin ja virkistykseen ja luonnossa oppimiseen.
Viime kesänä puiston monikäyttöisyyden löysi moni perhekin, kun perhejuhlia ei voinutkaan viettää kotioloissa tai sisätiloissa. Suuretkin juhlat onnistuivat nurmikentällä juuri padel-kentille suunnitelluilla parkkipaikan lähialueella, josta järjestelyjen tavaroiden kanto onnistuu helposti.
Jumppa- ja judoryhmät yms. löysivät myös viime kesänä puiston vaihtoehtona sisätiloille, eivätkä ne jätä pysyviä jälkiä puiston luontoon. Puisto voidaan muokata aina uusiin tarpeisiin ja tarjoaa upeat vehreät puitteet niin liikuntaan kuin juhliin ja tapaamisiin.

Toppelundin puisto palvelee, juuri näinä koronaaikoina, monenlaisia ja kaiken ikäisiä ihmisiä tasa-arvoiseen käyttöön.

Olisi käsittämätöntä juuri nyt, kun puistoja tarvitaan kipeästi, varata merkittävä osa puistosta vain harvoille padel-harrastajille. Se olisi epäreilua muille puiston käyttäjille.

Nyt Topoelundin puisto palvelee kaikkia tasavertaisesti.

Pirjo Lounela (Espoo, )

#434

Tämä on ainoa puisto/metsäalue jota lähipäiväkodissa käyttävät retkillään lasten kanssa. Sekä Haukilahden päiväkoti että Toppelundin päiväkoti nauttivat päivittäin metsän antimista. Älkää viekö meiltä tätä ilo! Toppelundin päiväkoti on rakennettu aivan merenrannalle, kun talvella viima ja tuuli puhaltavat mereltä ei pihalla yksinkertaisesti voi leikkiä, ellei halua palelluttaa lapsia. Silloin lähdemme metsään leikkimään-tuulensuojaan!

Nina Isomaa-Friman (Espoo, )

#437

Kivierämaata on jo luotu tarpeeksi. Säilyttäkää metsät metsänä, rannat rantoina niistä me kaikki olemme kotoisin ja ne pitävät meidät hengissä.

Tapio Harra (Espoo, )

#438

Säästetään viimeiset palat puistoa ja metsää meille ja jälki polvien iloksi

Marja Hollands (Espoo, )

#440

Säilytetään luonnon puisto joka on ihmisten virkistysaluetta ja hyvin tärkeä ihmisen mielelle, puut ja luonnon kauneus.Sitä ei korvaa mikään rakennettu huvitus.Laittakaa Pawel kentät Westendin tai Niittykummun betonilähiöön.

Maija Ylä-Sahra (Espoo, )

#459

Toppelundin puistoa käyttävät kaikenikäiset mm. sinkkujen, parien, perheiden, päiväkotien ja koulujen lisäksi myös seniorit sekä liikuntarajoitteiset. P-paikka mahdollistaa lähelle pääsyn ja lähibussipysäkki. Luonnon merkitys hyvinvoinnille on merkittävä:mieli rauhoittuu, verenpaine ja sydämen syke laskee. Älkää viekö ainutta rakentamatonta puistoa metsineen meiltä! 6.9.2021 Kaupunginhallitus lupasi tiedotteessa ottaa luonto-arvot huomioon:"Espoolaisten asuinympäristön halutaan olevan viihtyisä ja luontoarvot ja luonnon monimuotoisuus halutaan säilyttää. Metsät, pellot ja kulttuurimaisema on tavoitteena huomioida Espoon kaupunkikehityksessä myös jatkossa".
Toppelundin puisto on myös osa kulttuurihistoriaa, johon ei saa kajota rakentamalla.
Padel-kentälle löytyy hyvä paikka Pattisten puistosta tai hiekkakentältä.

Terhi Kuoppala (Espoo, )

#468

Padel-kentät hyvä juttu alueelle, jos löytyy sopiva paikka. Sitä ehdotettu sijainti ei missään nimessä ole. Vaihtoehtoina esim. Sandika, venesäilytyksen tilalle satamaan tai Pattisten puisto.

Monika Kivimäki (Espoo, )

#470

Haukilahti säilytettävä rakentamattomana! Avoinna kaikille.

Hanna Raatikka (Espoo, )

#489

Toppelundin upeassa puistossa jumpataan, ollaan picnicillä, pelataan futista ja se on kaunis vihreä pala Heukilahtea käydä kävelyllä. Tämä Suomen Padel-boomi on jo hiipumassa ja kenttiä rakennetaan mielestäni turhaan.

Mia Tihinen (Espoo, )

#497

Toppelundin puisto on perinteikäs osa Haukilahtea. Siellä olemme lastenlasten kanssa viihtyneet.

Birgitta Rudanko (Esbo, )

#504

Haluan, että puisto säilytetään alkuperaisessa asussaan ja että se jatkaa alueen asukkaiden nykyisessä käytössä sellaisenaan.

Pia Laitinen (Espoo, )

#513

Upea, poikkeuksellinen ja herkkä rantapuistoalue on monella tapaa tärkeä ja korvaamaton. Uutta rakennuskantaa on jo reuna-alueella ja mitä vähemmän on luontoa sitä kovempi kulutus jäljelläolevaan kohdistuu.

Satu Makkonen (Espoo, )

#517

Älkää tuhotko Toppelundin puistoa!

Tuomo Martinmäki (ESPOO, )

#521

Me allekirjoittaneet haluamme säilyttää Toppelundin nurmikko- ja puistoalueen kaikkien espoolaisten maksuttomassa käytössä.

Raisa Warto (Helsinki, )

#525

Taas tuhotaan luontoa. Varsinkin täällä kaupungissa missä ei ole ollenkaan kunnon luontoa ja rauhaa. Viimeisiä tilkkuja luontoa poistetaan. Puisto on puisto ja vielä ainoa puisto/"metsä" mitä Haukilahdessa on. Älkää vain rakentako mitään ikinä! Pitäisi tämä Toppelundin puisto olla suojeltu!

Eida P. (Espoo, )

#537

Haukilahdessa tarpeeksi ravintoloita. Ulkoilualueita tarvitaan. Rakentakaa ravintolat muualle Espooseen. Lääniä riittää.

Marjatta Lumiaho (Espoo, )

#550

Padelkentät sopii parhaiten sijoitettavaksi Pattisten puistoalueelle muiden liikunta-aktiviteettien, kuten koripallokenttä ja voimailulaitteet rinnalle. Pattisten vapaa nurmialue ei ole tälläkään hetkellä niin laajassa virkistyskäytössä kuin Toppelundin puisto. Pattisen sijainti padelkentille on lähellä ostoskeskusta, mikä heijastelisi myös näiden palveluiden käyttöön.

Taina Liimatainen (Espoo, )

#564

Ei missään nimessä kenttiä, vievät viimeiset luonnontilat. Espoossa löytyy paljon parempia ja liikenteen kannalta parempia paikkoja. Kenttien kirkkaat valot häiritsevät eläimiä, erit linnut kärsivät niistä.

Minna Dahla (Espoo, )

#565

Padelkentät eivät sovi alueelle jota tulee vaalia.

Karin Pennanen (Espoo, )

#589

Haluan että Toppelundin puisto ! säilyy isona puistona ilman tällaisia rakennelmia ( padelkenttiä tms)
Padelkentät voi mahdollisesti rakentaa Pattisten puistoon jossa ne ovat hyvin saavutettavissa.
Toppelundin puisto on AINUTLAATUINEN luonnon merenrantapuisto ja se on säilytettävä rakentamattomana kuten Vuorineuvos Wahlfors ja /Espoon kaupunki sopimus edellyttää sukupolviksi eteenpäin.
Haluan espoolaisena että lapsenlapsen lapseni saavat nauttia tästä herkästä puistosta ja rakentaminen pitää ymmärtää suunnitella muualle ja varjella ainutlaatuista Toppelundia kaiken ikäisille puistosta nauttiville.
Pyydän, älkää rakentako puistoon kenttiä tai muutakaan.
♥️

Liisa Kantonen (Espoo, )

#592

Espoo on täynnä rakennettavaa tilaa. Jättäkää tämä alue yhteiseen käyttöön ja lapsille luontoretkiä varten. 🙏🏻 Lapset ovat paljon murehtineet tätä. Miksi kaupallinen toimija nyt saisi tämän alueen kaikken luontoa rakastavien kustannuksella.

Tuire Törnqvist (Espoo, )

#597

Säilytetään puisto ennallaan. Kaikkialle ei tarvitse rakentaa.

Tuija Salkola (Espoo, )Maksullinen mainonta

Mainostamme tätä adressia 3000 ihmiselle.

Lisätietoja…