Ei tuulivoimaloita Ruoveden Ruhalaan!

Allekirjoitukset, joissa on kommentti mukana

#407

En halua tuulivoimaloita Ruhalan arvokkaaseen kulttuuriympäristöön.

Heikki Jalava (Tampere, )

#410

Ruoveden Ruhala on ehdottomasti väärä paikka tuulivoimalalle. Merkittävää kulttuurimaisemaa tulee suojella siten että luonto ja rakennuskanta ovat harmonisessa suhteessa, eri aikakausien dialogissa. Tuulivoimala Ruhalassa jyräisi maiseman yli tavalla joka dominoi, häiritsee ja lopulta pilaa maiseman, samalla kun uhkaa alueen ekologisia arvoja lintukantoineen.

Markku Piri (Hämeenlinna, )

#413

Tarviiko niitä ihmisten pihoile laittaa. On niitä asumattomiaki länttejä Suomi täynä.

Kati Nykänen (Kämmenniemi, )

#420

Eihän tässä ole mitään järkeä, muutakuin euron kuvat silmissä Aminoffeilla. Varmaan olisi parempia niin paikkoja moiselle!

Elina Nieminen (NOKIA, )

#433

Pilaa todellakin kaiken

Arvo Pesola (Vantaa, asola, )

#434

Myllyt vie loputkin tuulet purjeveneiltä. Joutuvat ajamaan pensalla tai diisselillä ja ne vasta saastuttaakin. Ei näy Pöytäniemestä edes Kotvioon sen savusumun takaa.

Pentti Hirvonen (Ruutana, )

#435

Tehkää muualle.

Raine Moliis (Helsinki, )

#440

Ei tuulimyllyjä näin lähelle asutusta.

Kati Laine (Virrat , )

#456

Ottakaas päättäjät nyt se paljon puhuttu ja kadoksissa oleva maalaisjärki käyttöön kun ei ole vielä löysät housuissa, käsittämätöntä touhua! Lukekaa huolella ylläoleva kirjoitus, tarvittaessa vaikka kahteen kertaan...toivottavasti asia aukeaa.
Yt Närkästynyt mökkiläinen herra 58

Esa Heinola (Vantaa, )

#481

VAHVA EI. älkää pilatko Ruoveden kulttuurimaisemaa ahneuksissanne. Pitkällä tähtäimella ei varmasti kannattava juttu.

Pentti Kankimäki (Vihti, )

#484

Ei tuulivoimaloita kulttuurimaisemaan!

Jenni Lappalainen (Helsinki, )

#485

Tuulivoima on saastuttavaa, syntyy mikromuovia ja ongelmajätettä. Käyttöikä on lyhyt. Suojellaan ympäristöämme tuulivoimateollisuudelta!

Sonja Heikkinen (Oulu, )

#487

Raha ei saa ratkaista. Kansallismaisemaa ei pidä tuhoaman.

Pekka Huotari (Helsinki, )

#495

Ruovedeltä löytyy varmasti tuulimyllyille sopiva paikka jostakin metsän keskeltä.
Niiden aiheuttamat terveyshaitat pitää ottaa tosissaan.

Miksi tuulimyllyjä suunnitellaan paikkaan joka on rauhan tyyssija sekä ihmisille että eläimille?

Ritva Pahkala-Visa (Vesilahti, )

#500

Ei tuulivoimapuistoa Ruhalaan. Valitkaa syrjäisempi paikka.

Päivi Jeronen (Tampere, )

#506

Tuulivoimalat Ruoveden Ruhalassa ovat liian lähellä asutusta ja kiinteistöt menettävät arvonsa. Lisäksi alueella olevat pellot ovat muuttolintujen levähdyspaikkoja ja harvinaiset lajit ovat vaarassa tuhoutua … ne eivät osaa väistää pyöriviä laitteita ja moni lintu joutuu vaaraan … meluhaitta Jäminkipohjassa tulisi olemaan melkoinen!!!

Petri Juutilainen (Vantaa, )

#508

Infraäänen on todettu aiheuttavan vakavia terveyshaittoja ihmisille!! Kyseessä on valtavan kokoluokan tuulivoimala joka ei todellakaan kuulu Ruoveden kauniiseen kansallismaisemaan! Herätkää päättäjät!

Anne Marjut Viitala (Ruovesi, )

#517

Ei lähelle asutuksia. Meluhaitta. Maisemahaitta.

Irja Saarikorpi (Väärinmaja, )

#518

Ei lähelle asutuksia. Meluhaitta. Maisemahaitta.

Jorma Saarikorpi (Väärinmaja, )

#519

Tuulivoimaloiden ja asutuksen välille on saatava riittävä suojaetäisyys, joka esitetään selväst kilometreinä.

Kullervo Erkkilä (Orivesi, )

#521

Tuulivoiman haitat kunnalle ovat suuremmat kuin hyödyt. Esimerkiksi Limingassa Lautuannevan tuulivoimahankkeen arvioitiin tuovan kunnalle 400 000e lisää kiinteistöveroja yhtä tuulivoimalaa kohden tuulivoimalan koko elinkaaren ajalta ja alueen maanomistajille vuokratuloja 1600 hehtaarilta arviolta 218 400e vuodessa. Kun tästä vähennetään arvioidut tuulivoimalan purkukustannukset 200 000e – 900 000e yhtä voimalaa kohden ilman betonijalustan purkua, sulaa vähintäänkin puolet kiinteistöverojen tuotosta.
Aktia kiinteistövälitys oli tehnyt tähän oman arvionsa: ”Kun alueen imago muuttuu teollisuusmaiseksi, se vaikuttaa kaikkien kiinteistöjen arvoon koko alueella.” Aktian lausunnon mukaan kiinteistön keskimääräinen 30%:n arvonalennus ilmenee 3km:n päässä tuulivoimalasta. Lievempää arvon laskua näkyy vielä 5 km:n päässä tuulivoima-alueesta. Tuulivoimateollisuus heikentää alueen vetovoimaa, sekä sen yleistä imagoa. Sen häiritsevyystekijät; välke, melu ja valosaaste heikentävät ilmapiiriä ja asumisviihtyvyyttä. Mikäli kiinteistön arvo on 250 000e, on arvon aleneminen yhden kiinteistön osalta vähintään 75 000e. Lautuannevan ympärillä 3km:n säteellä sijaitsee lähimain 100 asuintaloa ja 5 km:n säteellä runsaasti lisää, joten pelkästään kiinteistön arvon aleneminen toisi lähialueen asukkaille usean miljoonan euron tappiot. On myös riski, ettei lähimpänä tuulivoimaloita olevia kiinteistöjä halua ostaa kukaan ja pahimmillaan kiinteistöstä voi tulla asuinkelvoton. Tuulivoiman suoja-alueella ei myöskään voida enää rakentaa uusia kiinteistöjä, joten lähialueen maanomistajat menettävät satojen tuhansien euron arvosta maa-alaa suoja-alueelle. Pelkästään tuulivoiman purkukustannukset ja kiinteistöjen arvon aleneminen syövät tuulivoimasta kunnalle tulevan kiinteistöveron olemattomiin, ellei kokonaan. Näiden lisäksi on kokonaan oma lukunsa tuulivoimaloiden ihmisille, sekä luonnolle ja linnustolle aiheuttamat mahdollisesti peruuttamattomat haitat, joita ei voida rahassa mitata."

Tämä Lautuannevan hanke kaatui seminaarissa 2021. 👍

Lisäksi on hyvä muistaa että tuulivoimalallakin on kiinteistöverossa laskettava arvon alenema 2,5% per vuosi. Keskimääräinen vuositulo veroissa on muistaakseni n. 25t per mylly, josta se joka vuosi tippuu tippumistaan 2,5%.

Tuulivoima on ohimenevä buumi jonka pillin mukaan ei kunnan kannata tanssia. Jäljelle ei jää kuin pilattu asuinympäristö.

Mervi Wikman (Kajaani+, )Maksullinen mainonta

Mainostamme tätä adressia 3000 ihmiselle.

Lisätietoja…