EI TUULIVOIMAA Kajaanin ETELÄISEN- JA VUOLIJOEN KYLIEN ALUEELLE

Allekirjoitukset, joissa on kommentti mukana

#402

Lienee tätkeintä karkoittaa luontomatksilijat eli 2 keur viodessa ei kiinnosta

Matti Kirsi (Vantaa, 14.04.2022)

#416

Teollisuusalueet eivät kuulu luonnonrauhaan.

Markku Nikkanen (Oulu, 14.04.2022)

#418

Uskomatonta Kainuun päättäjiltä, jos nämä hankkeet annetaan toteutua, ei voi ymmärtää!

Virpi Syrjämäki (KAJAANI, 14.04.2022)

#420

Hanketta on mahdollista ainakin hidastaa vuositolkulla valittamalla aktiivisesti Pohjois-Suomen hallinto-oikeuteen eri asioista, esim linnustoselvityksen puuttumisesta. Linnustoselvityksen teko vie aikaa noin pari vuotta ja asian käsittely hallinto-oikeudessa saman verran. Mitä enemmän keksitte valittamisen aihetta hallinto-oikeuteen mahdollisesta päätöksestä tai kaavasta niin sitä enemmän projekti viivästyy, joten olkaahan vastustajat aktiivisia. Saattaa yhtiö jättää koko projektin tekemättä, jos aikataulu pahasti venyy.

Heidi Juola (Oulu, 15.04.2022)

#422

Kuntalaki velvoittaa kuntia ja kaupunkeja kohtelemaan asukkaitaan tasapuolisesti. Tuulivoiman rakentaminen rikkoo tätä lakia. "Vihreänä" energiana mainostettu tuulivoima on haitallisempaa kokonaishiilijalan jäljiltään kuin ydinvoima. Tuulivoimateollisuuden hyötysuhde on n. 30%. Tämä "sattumasähkön" tuotanto asettaa koko sähköjärjestelmämme suurien haasteiden eteen. Me sähkönkuluttajat maksamme viulut, kun säätösähköä ja kaapelointeja pitää jatkuvasti kehittää "sattumasähköntuottajien" tuotannon kasvaessa.

Satu Kytölehto (Petäjävesi, 15.04.2022)

#430

Nyt jo niin surkiaa kun kattelee Oulujärvelle ni järkyttävästi nuita rumiluksii nälyy,ei enää lisää.kiitos

Satu Pihlajaniemi (Vaala, 15.04.2022)

#450

Kainuun rikkaus ja suurin turisti/muuttovetovoima on pitkään ollut koskematon ja kaunis luonto, luonnonrauha. Tuulivoimalat rakennetaan aivan liian lähelle sekä ympärivuorokautisia, että loma asutuksia joka tulee ilmiselvästi haittaamaan jokapäiväistä elämää ja vähentämään suuresti matkailua. En ikinä tule muuttamaan takaisin kotiseudulle, eikä tule moni muukaan, jos luonto siellä pilataan meteliä pitävillä ja maiseman turmelevilla tuulivoimaloilla.

Niina Leinonen (Kuopio, 17.04.2022)

#456

Tuulivoimaluvan hakijan on syytä kohdentaa kysely heille keitä se koskee eikä esimerkiksi heidän puolisolleen.

Tälläkin hetkellä huomattava haitta tuulivoimasta tulee jo Pyhännän rajalla jossa myllyjä on tien lähettyvillä. Ei missään muualla meinaa auto suistua tieltä tuulisuuden takia kuin tällä ko osuudella.
Myllyjen sijainti olisi myös harkittava siten ettei se ole omiaan aiheuttamaan haittaa ihmisten arkielämään.

Tino Ahonpää (Kajaani, 18.04.2022)

#461

Tuulivoima puistojen paikkoja on harkittava uudelleen. Lisäksi tuulivoiman energiantuottoa pitää tarkastella uudelleen ja kriittisemmin

Esko Haverinen-Karjalainen (Kajaani, 18.04.2022)

#463

Tuulivoimaloita ei pidä rakentaa 3km lähimmistä asuin- tai vapaa-ajan kiinteistöstä.

Raimo Leinonen (Kajaani, 18.04.2022)

#467

Viiden kilometrin etäisyys tuulivoimalaan olisi ehdoton minimi ihmisten ja kotieläinten terveyden säilyttämiseksi. Pitäisi tehdä myös tutkimus tuulivoima-alueilla luonnonvaraisten eläinten esiintymisestä ja kärsimyksistä. Tuulivoima on tulonsiirto vastuuttomasti toimiville ulkomaisille yhtiöille.

Arto Hilliaho (Törmänmäki, 18.04.2022)

#469

Toivon että kuuntelette näiden alueiden asukkaita ja arvostaisitte meidänkin mielipiteitä päättöksissänne.

venla rohner (Kajaani, 18.04.2022)

#474

Pilataanko luonnonmaisemat.

Pasi Karppinen (Oulu, 19.04.2022)

#476

Sanokaa hyvästi lomalaisille, jos tuulivoima tulee näille alueille.

Sirkka-Liisa Niininen (Ruovesi, 19.04.2022)

#484

Ottakaapa selvää, mistä kaikki materiaali hankitaan tuulivoimaloihin ja ketkä niitä komponenttiä ja siipiä valmistaa ja millä palkalla.

Veijo Raittinen (Vuottolahti/ Vuolijoki, 19.04.2022)

#493

Adressin tekstin lisäksi näin turistin silmin katsottuna Kajaanin vetovoimaisuus lomailun kannalta vähenee. Ikävää vielä tuo Oulunjärven ja muiden järvien maisemien pilaaminen.

Marja Suorsa (Ylivieska, 20.04.2022)

#505

Tuulivoimala-alueiden osalta ovat harrastaneet keinottelua nämä ns. suurmaanomistajat. Siihen antoi Sipilän hallitus mahdollisuuden. Vihreä siirtymä aiheuttaa maalla asuville kohtuuttomia vaikeuksia kun rakennetaan tuulivoimaa lähelle asutusta. Tässäkin kohtaa tulisi voittaa "järkivihreys". Myllyt rakennettaisiin kauas asutuksesta, jotta ne eivät aiheuttaisi mitään haittaa sijainnillaan. Lisäksi näistä myllyistä korvaukset tulisi kohtuullistaa maanomistajille samalla periaatteella kuin sähkölinjoista on tehty maanomistajille. Näin ehkä tämä ahneuden siemen, mikä tässä velloo, niin hiljentäisi tätä myllyjen synnytyskiimaa.

Voitto Määttä (Kajaani, 22.04.2022)

#507

Näiden tuulivoimapuistojen (mikä irvokas sana!) suunnittelualue on keskeinen tärkeä erämainen itä-länsisuuntainen viherväylä koko Suomelle. Sen kautta Itä- ja Länsi-Suomen villieläinpopulaatiot ovat geneettisessä yhteydessä toisiinsa. Alueen luontoa on jo nyt merkittävästi köyhdytetty agressiivisilla ja laaja-alaisilla avohakkuilla, erityisesti Metsähallituksen toimesta. Nyt suunnitellut teolliset tuulivoimala-alueet uhkaavat viimeistellä tämän luonnon monimuotoisuuden tuhoamisen. Niin ei saa tapahtua!

Tarja Kousa (Vantaa, 22.04.2022)

#508

En halua ikuista tuulimyllyjen bassojytinää kotini viereen.

Marja-Leena Pulkkinen (Kajaani, 22.04.2022)

#518

Ottakaa tämä adressi vetoomus vakavasti! On kyse järjettömästä haitasta paikallisille asukkaille ja mökkiläisille!

Ilona Sivula (KANNUS, 24.04.2022)

#528

Ei missään nimessä Vuolijoelle. Haitat on kyläläisillä ja tuotot muualla. Muutenkin järjetöntä rakentaa toisten takapihalle näitä. Jos jonnekkin, niin niin kauas asutuksesta korpeen kuin mahdollista

Vesa Malinen (Vuolijoki, 26.04.2022)

#543

Ei tuhota upeata Oulujärven ja Vuottolahden maisemaa ja sen asutuksen terveellistä asuin- ja virkistysympäristöä jättituulivoimala-alueilla. Ei tuulivoimaa Oulujärven lähelle!

Aino Leinonen (Vuottolahti/vapaa-ajan asukas, 29.04.2022)

#549

Hei, meillä on Petäjävedellä myös tuulivoimahanke, jota vastustan. Olen mukana yhdistyksessä (Luonnonmukaisen asuinympäristön puolesta ry) joka perustettiin em.tarkoitusta varten. Jos tarvitsette neuvoja tuulivoiman vastustamiseen , niin ota sp:llä yhteyttä

Raisa Kinnunen (Petäjävesi, 30.04.2022)

#554

Ei,ei ja ei tuulimyllyjä🥵

Ritva Härkönen (Kajaani, 30.04.2022)

#556

Ei kiitos kaikelle haitalliselle tuulivoimalle.

matti ryynänen (kuopio, 30.04.2022)

#572

Emme halua näin isoja teollisuustuulimyllyalueita lähelle vakituista asuntoamme ja liian lähelle upeaa Oulujärveä koska niistä tulee kuultavaa melua, pulssimaista infraääntä, sähköistä mikrosäteilyä ja lisäksi ne tuhoaa Oulujärven upeat maisemat. Myös luontoarvoja ja virkistysalueita tuhoutuu kun tuulivoima-alueita rakennetaan luontoon eli kun tehdään valtavat perustukset ja pystytyskentät, leveät tiet ja sähkön siirto linjat. Vastustamme näin massiivista tuulivoimarakentamista Oulujärven lähiympäristöön.

Raija Lämsä (Kajaani, Vuottolahti, 01.05.2022)

#576

Emme halua näin massiivisia tuulivoimala-alueita lähelle vakituista asuinpaikkaamme ja Oulujärven ympäristöä.
Näin isot myllyalueet tuhoaa luontoa ja virkistysalueita laajašti. Oulujärven maisemia tulee suojella näin korkeilta myllyiltä. Näin isot myllyt aiheuttavat kuultavaa melua, matalatajuista pulssimaista infraääntä, sähköistä mikrosäteilyä ympäristöön ja valosaastetta. Kiinteistöjen arvot romahtaisi näin isojen myllyalueiden lähiympäristössä.

Pentti Lämsä (Kajaani, vuottolhti, 01.05.2022)Maksullinen mainonta

Mainostamme tätä adressia 3000 ihmiselle.

Lisätietoja…