Elokuva- ja televisiotutkimuksen tulevaisuus turvattava.

Allekirjoitukset, joissa on kommentti mukana

#36

suomalaiset kuluttavat erilaisia audiovisuaalisia tuotoksia, kuten elokuvaa ja televisiota, päivittäin, näitä tuotetaan aivan tolkuttomasti ja kasvavissa määrin muun muassa suoratoistopalvelujen yleistymisen myötä. miten voi olla, että samaan aikaan näiden tuotosten kriittisen tarkastelun ammattilaisten määrää pyritään tietoisesti vähentämään? kuulostaa minusta vaaralliselta, että elokuvaa ja televisiota tuotetaan ja kulutetaan valtavissa määrin, muttei ole ihmisiä, jotka osaavat katsoa näitä tuotoksia kriittisestä, yhteiskunnallisesta ja historiallisesta näkökulmasta.

saarlotta halme (helsinki, 03.05.2022)

#144

Cinema Mondo

Mika Siltala (Helsinki, 03.05.2022)

#151

Elokuva- ja televisiotutkimus on elintärkeä mediakeskeisen yhteiskunnan pyörimiselle. Anu Koivusen puheenvuoro Yle Viimeinen Sana - vodcastissä koskien Suomineidot-sarjan problematiikkaa on konkreettinen esimerkki sen tärkeydestä. Miten voimme keskustella mistään yhteiskunnallisella tasolla, jos medialulutaitomme ja televisuaalisen estetiikan ymmärryksemme on vajaavaista? Elokuva ja televisio ovat äärimmäisen näkyvä osa kansallista diskurssia ja niiden tutkimukselle on annettava pysyvä sija akateemisessa maailmassa.

Viviana Irving (Vantaa, 03.05.2022)

#159

<3

Saara Mäkituuri (Helsinki, 03.05.2022)

#161

Haluan nähdä uuden luokkakokous trilogian

Eemil Häikiö (Turku, 03.05.2022)

#165

Humanististen tieteiden ihmisyyttä ylläpitävään tutkimukseen ja opetukseen on välttämätöntä panostaa.

Riikka Tolsa-Saloheimo (Espoo, 03.05.2022)

#170

Minäkin haluan nähdä uuden luokkakokous-trilogian.

Roni Auvinen (Helsinki, 03.05.2022)

#193

Maailman onnellisimman valtion olisi välttämätöntä pitää huolta kulttuuristaan ja taiteestaan sekä kaikista niistä ihmisistä, jotka omistavat niille elämänsä. Nyt ei ole aika raunioitumiselle. Suomalainen elokuva on juuri kurottumassa yhä varmemmin kansainvälisen elokuvan näyttämölle, eikä olisi mitään petollisempaa kuin sitä kannattelevan asiantuntijuuden lakkauttaminen ja elokuvan jättäminen täten oman onnensa nojaan roikkumaan. Sillä jos ote irtoaa, ei pelastusta ole saatavilla, eikä välttämättä edes huomiotakaan.

Edvard Kelkka (Helsinki, 03.05.2022)