Lähikouluryhmän kannanotto Mäntynummen alueen monimuotoisten koulujen puolesta

Allekirjoitukset, joissa on kommentti mukana

#212

Lapsivaikutusten arvioinnin unohtaminen kuulostaa pahalta. Lapsivaikutusten arviointi ei myöskään tarkoita valmiiksi valitun linjan kannalta suotuisten asiantuntijoiden kuulemista vaan myös lasten, perheiden ja tarpeeksi monialaisen ammattilaisryhmän aitoa kuuntelemista.

Tuomas Laine-Frigren (Jyväskylä, )

#225

Tulemme vakavasti harkitsemaan muuttoa toiselle paikkakunnalle, jos lähikoulumme Lehmijärvellä lakkautetaan. Emme halua lastamme heti ensimmäiselle luokille Mäntynummen isoon kouluun.

Pia Similä (Lohja, )

#237

Olemme olleet tyytyväisiä Muijalan palveluihin ja muutenkin on ollut kiva paikka asua. Mutta jos nuorten tulevaisuutta aletaan polkea säästöjen takia, perheemme varmasti löytää paikan, jossa nuoria arvostetaan ja heihin panostetaan. Kannattaa nyt tarkkaan miettiä mikä on Lohjan suunta päätöksissä. Nuorissa kun nyt vaan sattuu olemaan se tulevaisuus joka paikassa...

Jussi Hämäläinen (Lohja, )

#239

Muijalan koulu on ehdottomasti säilytettävä kokonaisena.

Mikko Rosti (Lohja, )

#273

Yhtenäiskoulut eivät toimi niin kuin pitäis. Seinät ei riitä. Pitää olla myös siältöä ja yhteisöllisyyttä ja turvallisuutta.

jari raninen (Lohja, )

#291

Nummenkylän koulun vanhempana ei voi muuta sanoa, kuin että tämä on meidän lasten koulukiusaamista Lohjan päättäjien toimesta. Nyt koulurauha kaikille oppilaille.

Minna Uotila (Lohja, )

#329

Entisenä Mäntynummen alueen koululaisena Mäntynummen alueen koulut tulee säilyttää! Muuten koulumatkat pikkukoululaiselle tulevat kohtuuttoman pitkiksi ja kun koulukyydit eivät välttämättä toimi optimaalisesti.

Aino-Maija Alanko (Helsinki, )

#332

Lähikoulu on lapsille ensiarvoisen tärkeä ja tämä asia pitää päättäjienkin ymmärtää valintoja tehdessään.

Anneli Grönqvist (Espoo, )

#338

Kouluja ei saa vähentää!

Camilla Dannholm (Espoo, )

#339

Ei pieniä lapsia pidä siirtää monen kilometrin päähän kouluun, jos on mahdollisuus tähän aivan ihanaan kyläkouluun.

Marjo Lintunen (Lohja, )

#347

Lehmijärven koulua parempaa kouluympäristöä ei löydy! Koulun lakkauttaminen olisi todella typerää, eikä sillä saavuteta todellisuudessa juuri minkäänlaisia säästöjä. Älkää olko tyhmiä!

Mikko Köngäs (Lohja, )

#361

Koulurauhaa hyvin toimiviin kouluihin!!

Aino Lavaste (Lohja, )

#367

Kuunnelkaa joskus vanhempia.

Marinetta Tammisalo (Lohja, )

#369

Lapset tarvitsevat turvallisen kouluympäristön, missä on hyvä kasvaa. Muijalan koulu on sellainen. On tärkeää, että alakoulu on 1-6 luokkaan eikä sitä lyhennetä. Jos päättäjät todella ovat sanojensa takana, että lasten hyvinvointi on yksi tärkeimmistä asioista, niin Lohjan alueen koulut saavat pysyä mahdollisimman pieninä kouluina.

Carita Ilvonen (Lohja , )

#373

Olen muuttanut Lohjalta pois vuonna 2004ja edelleen muistan entistä koti ja synnyin kaupunkiani lämmöllä. Kaikki läheiseni asuvat siellä edelleen. Siskoni on käynyt Muijalan koulua ja toivon, että jokainen muukin lapsi saisi käydä 5-6luokan Muijalan koulussa. Tuttu koulu takaa monesti onnistumisen ja ei ole mitään järkeä siirtää 5-6 luokkalaisia ties minne.

Jonna Maijala (Nokia , )

#379

Lapseni joutuivat vuosi sitten muuttamaan Muijalan kouluun, koska Nummenkylän koulu lakkautettiin. Olen aika varma, että tuosta päätöksestä kertyneet säästöt ovat hyvinkin vähäisiä. Lastemme arkeen ja elämään se on silti tuonut paljon uutta ja turhaa haastetta. Ja nyt vuoden kuluttua suunnitellaan uutta ja isoa muutosta kouluasioihin. En ymmärrä, enkä näe tätä järkevänä. Koulumatka on nyt 9,4km ja Mäntynummeen matka on jo 15km. Yläkoululaisemme joutuu lähteä kävelemään bussille klo. 6.15, jotta ehtii pysäkille 3km päähän klo.7. Ja kouluun klo. 8.10. Lähempi pysäkki on 1,5km päässä ja sinne pitää lähteä klo. 7.10, jotta ehtii bussiin klo 7.39 ja kouluun joka alkaa klo. 9.00. Ei todellakaan tarvitse tämän alkaa vielä 5.lk. Vastustan. Mielestäni nämä kyytiasiat ovat yläkoululaisellekin liikaa ja eriarvostavia. Pahimmillaan koulumatkoihin menee 3tuntia päivässä.

Jasmin Korpela (Lohja, )

#395

Mitään päätöstä ei voisi varsinkaan lasten hyvinvoinnin kustannuksella tehdä kuulematta kyseessä olevia henkilöltä (eli tässä tapauksessa perheitä, jotka kyläkoulua käyvät)

Mirja Köngäs (Lohja, )Maksullinen mainonta

Mainostamme tätä adressia 3000 ihmiselle.

Lisätietoja…