#pientenpuolella - Helsingin varhaiskasvatuksen kriisi syvenee

Allekirjoitukset, joissa on kommentti mukana

#5008

Merkittävin kansalaisryhmä ovat lapset, koska se, miten heitä kohtelemme siirtyy lyhentämättömänä tulevaisuuteen. Levollisesti, turvallisesti ja jämäkästi kasvatetut lapset itsenäistyvät aikanaan ja kantavat vastuunsa. Poukkoillen ja turvattomasti kasvatetut voivat huonosti ja siirtävät pirstaleista minäkuvaa eteenpäin.

Erja-Riitta Riihimäki (Helsinki, 04.01.2023)

#5025

Koko yhteiskunta rapautuu tällä päiväkotien alassjolla. Seuraukset ovat tuhoisia. Kannattaa miettiä , mitä hullua tästä seuraa. Lapset ovat yhteiskunnan tulevaisuus. Tai hauta.

Timo Räsänen (Helsinki, 04.01.2023)

#5054

Myös Espoon varhaiskasvutusasiat ovat retuperällä. Siihen pitää myös saada muutos.

AINURA KIVINIEMI (ESPOO, 04.01.2023)

#5063

Entiseltä varhaiskasvatuksen työntekijältä joka rakasti työtään mutta ei enää pystynyt sitä jatkamaan. Jatkuvaan poikkeustilaan on tultava muutos!

Isabel Gueissaz (Helsinki, 04.01.2023)

#5078

Hei nyt oikeasti päättäjät herätkää. Päiväkodeissa on samat ongelmat kuin sairaanhoitajilla/hoitajilla. Yli 10 vuosia molemmat alat ovat olleet ahdingossa. Palkka molempiin kuntoon heti sekä lisää väkeä ja työterveys kuntoon. Ei yksi eikä kaksi päiväkodin hoitajaa pysty hoitamaan 20lasta ei sit millään. Hekin haluavat hoitaa työnsä hyvin mutta eivät voi koska henkilöstö pula on niin suuri ja palkka ei vastaa työnmäärää. Haluatko että jokainen työntekijä uupuu ja heidän terveys menee. En pysty ymmärtämään, että laitetaan ihmiset ihan piippuun. Ajatelkaa nyt pikkasen tätä asiaa tarkemmin.

Milja Leppänen (Nokia , 04.01.2023)

#5086

Lapset ovat Suomen tulevaisuus. Aika kliseinen lause, mutta niin totta.
Miksi emme panosta siihen millä on suurin merkitys?
Jos halutaan miettiä kannattavuuden ja talouden kannalta, tässä säästää takuulla.
Hyvinvointi lapsilla paranee = terveempiä hyvinvoivia aikuisia. Lisää ihmisiä töihin ja veronmaksuun. Vähemmän kuluna terveydenhuoltoon.

Annika Liinanki-Paananen (Helsinki, 04.01.2023)

#5098

Nyt ryhtiä ruotuun lasten ja vanhusten asioissa. Lopetetaan se loputon maahanmuuttajien paapominen ja keskitytään olennaiseen.

Taru Matikainen (Helsinki, 04.01.2023)

#5101

Miltä tulevaisuuus tuokaan tullessaan kun yhteiskunra hylkää jo lapset. T. Huolestunut mummi

Tiina Salokannel (Helsinki, 04.01.2023)

#5116

Ihan järkyttävää että Helsingin alueen varhaiskasvatus on ajettu tähän tilaan. Nyt on aika tehdä oikeita päätöksiä koska nämä lapset ovat tämän maan tulevaisuus. Äidin pitäisi voida olla lapsen kanssa kotona kunnes lapsi täyttää 3-vuotta. Sitä pienemmät eivät kuulu päiväkotiin. Halutaanko näillä aiemmilla päätöksillä romahduttaa meidän hyvinvointi yhteiskunta.

Susanna Kärki (Helsinki, 04.01.2023)

#5134

Pienten turvallisuutta ei saa vaarantaa. Varhaiskasvatukseen kunnon palkat niin työntekijöitäkin alkaa löytymään. Leikkikentät on meille mummoille ym. Lasten kanssa päivittäin ulkoileville todella tärkeitä. Nyt kaikki koillisen alueen kentät on kiinni!

Pirjo Laurila (Kerava, 04.01.2023)

#5135

Edellisen tekstin allekirjoitan omasta kokemuksesta. Toimin Helsinkiläisessä päiväkodissa lastenhoitajana.

Katri Särkkö (Helsinki, 04.01.2023)

#5138

Koskee myös muita kaupunkeja. Koko ammattikunnalle paremmat palkat, se on yksi ja ainut keino saada nuoret lähtemään alalle ja nykyiset pysymään työssään. Kaikki muu on ihan höpölöpö juttuja. Palkallaan on pakko pystyä tulemaan toimeen varsinkin pääkaupunki seudulla sula mahdottomuus🤔💪🙏

Merja Tammivuori (Espoo, 04.01.2023)

#5172

Toivon, että päättäjät ymmärtävät asian kauaskantoiset vaikutukset yhteiskuntaamme. Jos päättäjien mieltä ei hetkauta lastemme ja perheiden hyvinvointi, luulisi edes rahan motivoivan tekemään järkeviä päätöksiä. Jos kunnalla on mahdollista tarjota laadukasta ja turvallista päivähoitoa, naiset luultavasti palaavat nopeammin töihin, mikä pienentää maksettavien tukien määrää ja lisää verotuloja. Lisäksi hyvinvoivista lapsista kasvaa hyvinvoivia nuoria ja aikuisia, jotka tukevat hyvinvointiyhteiskuntaamme. Emme halua mielenterveysongelmien enää kasvavan. Ja on muistettava, että osalla lapsista tutut ja turvalliset hoitajat päivähoidossa, ovat ainoita turvallisia aikuisia heidän elämässään. On vaikea ymmärtää, mikä tämän asian tärkeydessä on niin vaikea hahmottaa.

Veera Helenius (Helsinki, 04.01.2023)Maksullinen mainonta

Mainostamme tätä adressia 3000 ihmiselle.

Lisätietoja…