#pientenpuolella - Helsingin varhaiskasvatuksen kriisi syvenee

Allekirjoitukset, joissa on kommentti mukana

#5832

Isoäitinä tilanne kauhistuttaa minua. Se, että lapsilla on nimilappu selässä, jotta vaihtuvat hoitajat osaavat nimet.

Arja Hurmerinta-Toponen (Turku/Helsinki, 11.01.2023)

#5842

Politiikka, jossa ei nähdä oikein resurssoidun varhaisen tuen ja kasvatuksen valtavia positiivisia vaikutuksia koko yhteiskunnan hyvinvoinnin ja myös valtion talouden kannalta, ei ole kestävää politiikkaa. Nyt on aika toimia. Tilanne on jo sietämätön.

Huolestunein terveisin,
Annika Wiik, koulukuraattori

Annika Wiik (Espoo, 11.01.2023)

#5861

Ei näin Helsingin kaupunki. Tuhannet kärsii.

Veijo Putkonen (Helsinki, 12.01.2023)

#5882

Lasten hyvinvoinnista ei kannata säästää.

Anu Vahtera (Helsinki, 12.01.2023)

#5911

Tällä yhteiskunnalla ei ole varaa menettää yhtäkään tulevaisuuden toimijaa. Nämä lapset, jotka nyt kasvavat ja kehittyvät päiväkotien levottomuuden ja turvattomuuden keskellä, ovat niitä toimijoita, joiden toimintakykyä meillä ei ole varaa menettää.

Oona Poukka (Helsinki, 12.01.2023)

#5920

Ihan perusasioista voisi aloittaa:
1. Riittävät perusbudjetit toiminnan järjestämiseen, ei niin että työntekijät omilla rahoillaan ostavat askarteluvälineitä ja vanhempaintoimikunnat lelut, pallot ja kevätjätskit, kuten nyt tuntuu tapahtuvan ainakin kaikissa niissä 3 kaupungin päiväkodissa, jossa me olimme olleet. Paras oli kun me me vanhemmat ommeltiin pieniä käsipyyhkeitä, että lapset sai pestä ja kuivata kädet, kun niitäkään ei ollut.
2. Mitoitus ja pätevyys. Lopettakaa se hullutus et kaikilla pitöisi olla yliopistokoulutus. Kyllä riittää vähempikin, tärkeintä olisi tutut ja turvalliset aikuiset. Yksi opettaja riittää per ryhmä ja siihenkin amk sosionomin pitäisi riittää! + pysyviä sijaisia, aina on joku poissa ja joku päivä ei olekaan, niin extra tekijän turvin voidaan tehdä pienryhmätoimintaa jne.
3. Palkat kuntoon! On naurettavaa perustella, että ei voida nostaa varhaiskasvatuksen palkkoja koska sitte pitäisi nostaa myös opettajien? Miksi? Ei koulutuksen kesto ole mikään palkan peruste. Pohjimmiltaan palkka määräytyy markkinoilla. Lisäksi opettajilla on huomattavasti kevyemmät työajat ja paljon enemmän joustoa työssään, puhumattakaan lomista jne. Eli palkkaa lisää näille ehkä kaikista tärkeintä ja samalla raskainta työtä tekeville ihmisille:)
4. Moni vanhempi olisi täysin valmis maksamaan korkeampia maksuja, et saatais inhomillisempi arki päiväkotiin, minä myös:)

Anita Kuitunen (Helsinki, 12.01.2023)

#5939

Varhaiskasvatus on kriisissä, nyt on korkea aika herätä todellisuuteen. Henkilöstön palkkoja on korotettava ja lapsi mitoitusta sekä suhdelukua ja toimitilojen mitoitusta parannettava.

Anna Ketola (Helsinki , 13.01.2023)

#5944

Nykyisellä asenteella ei laadukas kasvatus ja koulutus toteudu. T. Entinen onnellinen hoitaja, nyt yksi monista alalta pois opiskeleva.

Katja Henttonen (Helsinki, 13.01.2023)

#5955

Nyt pitäisi löytää rohkeutta myöntää, että tehty päätös lakkauttaa Helsinki-lisä oli täysin väärin ajoitettu. Ensin pitäisi saada resurssit kuntoon ennen kuin aletaan haalia lisää lapsia varhaiskasvatuksen piiriin.

Lotta Jouhtimäki (Helsinki, 13.01.2023)

#5966

Helsingin varhaiskasvatus on syvässä kriisissä ja Oulu menossa hyvää vauhtia samaan suuntaan. Viimeksi joulukuussa on meidän 8 ryhmän päiväkodissa jouduttu KOLME kertaa laittamaan lastemme vanhemmille viestiä, että talossamme on niin paha henkilöstöpula, että pyydämme kaikkia joilla on mahdollisuus, hoitamaan lapsensa kotona tai hakemaan jo hoitoon saapuneet kotiin. Resurssipula on 11v työkokemuksellani ennen näkemätön!

Heidi Salkosalo (Oulu, 13.01.2023)

#5975

Herätkää, ensimmäisenä helsinki-lisä takaisin jotta saadaan pienet pois päiväkodeista jotta tulisi edes vähän jotain mahdollisuuksia!
Tukitoimet kuntoon, kouluvaikeuksia ym lapsilla paljon, alkaa jo näistä päiväkodin resurssien ja tuen puutteista!!!

Mari Hakkarainen (Helsinki , 13.01.2023)

#5985

Isovanhempien tuki lapsenlapsien asiallisen ja hyvän hoidon puolesta!

Tuula Kivistö (Fuengirola, 13.01.2023)Maksullinen mainonta

Mainostamme tätä adressia 3000 ihmiselle.

Lisätietoja…