Adressi Österbladin talojen säilyttämisen ja kunnostamisen puolesta / För bevaring och renovering av Österbladbyggnaderna / For the preservation and renovation of the houses on the Österblad plot

Allekirjoitukset, joissa on kommentti mukana

#1008

Arvokkaampi säilytettynä. Tätä vain ei voi luoda uudelleen betonista.

Sami A. Korhonen (Turku, 15.12.2022)

#1009

Turun historiaa on tuhottu jo yli tarpeiden. Emmekö ole oppineet mitään?

Janne Harkas (Turku, 15.12.2022)

#1014

Voisiko puutalot olla osana Irjanaukiota kevyellä kunnostuksella? Kyseessä on kuitenkin osa kulttuurihistoriaa, joka on Turun ylpeys ja vetonaula. Nuoret tulevat Turkuun ympäri Suomea varta vasten mennäkseen Dynamoon, mutta tuskin nostavat jalkaansa lähteäkseen yksinomaan Irjanaukiolle. Kyseisen segmentin aliarviointi voi johtaa kerrannaisvaikutuksiin, kuten kulttuurikentän kaventumiseen ja aivovuotoon. Tampereella tehtiin vastaava virhe, kun kaksi merkittävää kohtaamispaikkaa jyrättiin kerrostalon tieltä. Olen asunut molemmissa kaupungeissa ja voin sanoa, että Turussa on toistaiseksi elinvoimaisempi klubikulttuuri. Koronan jälkeen nämä kohtaamispaikat ovat elintärkeitä hyvinvoinnin kohentamiseen ja kulttuurialan elvyttämiseen. Pyydän, kuunnelkaa muutos- ja elinvoimaista nuorisoa ja näyttäkää esimerkkiä.

Eero Lassila (Helsinki, 15.12.2022)

#1046

Onko nyt varmasti kovin järkevää tuhota kaikkea kaunista, vanhaa ja omaperäistä Turun katukuvasta. Kulmaus on yksi kaupungin henkireijistä ja esimerkiksi siinä toimiva Dynamo tunnetaan jo Turun ulkopuolellakin, eli paikan tuhoaminen olisi jo puhtaasti huonoa PR-työtä. Alueelle luotu uusi suunnitelma joka säilyttää nykyiset rakennukset sen sijaan herättäisi kulmausta entistäkin suurempaan loistoon. Elävöityminen näkyisi luultavasti laajemminkin koko keskustassa

Marko Erälinna (Turku, 15.12.2022)

#1051

Dynamoa ei saa purkaa.

Sakari Forsman (Turku, 15.12.2022)

#1060

Ehdottomasti vanhaa jäljellä olevaa rakennusperintöä ei saisi purkaa yhtään enempää vaan vaalia. Takaisin emme sitä saa. Vanha rakennusperintö on kansan kulttuuriperintöä ja arvokasta säilyttää.

Emilia Perho (Lieto, 15.12.2022)

#1062

Jotain historiallisesti arvokasta pitää säilyttää jälkipolville!

Ralf Eriksson (Turku, 15.12.2022)

#1075

Kauniita yksityiskohtia taloissa. Enää ei pidä purkaa puutaloja. Ne antavat ilmaa kaupunkikuvaan, joka alkaa olla liian ahdas,

Eija Koivukoski (Turku , 15.12.2022)

#1108

Osoitetaan, että Turun tauti on jäänyt historiaan ja keskitytään arvostamaan rakennushistoriaa säilyttämällä kerroksellisuutta kaupunkikulttuurissa. Kunnostaen, ei purkaen.

Joonas Heinilä (Turku, 15.12.2022)

#1112

Entisenä turkulaisena ja siellä säännöllisesti vierailevana toivon päättäjien ymmärtävän historiallisen kaupungin arvon ja jättävän seuraamatta historiaa tuhoavaa linjaa, joka Turussa on ollut vallalla. Kaikissa kauniita rakennuksia kartoittavissa tutkimuksissa klassiset rakennukset ovat saaneet eniten ääniä, aina. Miksi siis ei säilytettäisi jotain, mistä ihmiset pitävät ja säilytettäisi samalla palanen historiaa? Yksi näkemäni suunnitelma jättäisi rakennukset paikoilleen ja rakentaisi taakse jotain uutta. Sehän kuulostaa varsin järkevältä. Turun pääkirjastokin on onnistunut uuden ja vanhan yhdistämisessä - miksei myös tämä paikka voisi onnistua siinä?

Taina Nyman (Helsinki, 15.12.2022)

#1118

Österbladska tomten är en viktig historisk avlagring i stadens centrum.
Byggnaderna bör inte bara bevaras utan rustas upp och öppnas för aktiviteter som bidrar till ett levande centrum.

Henrik Otis Othman (Jakobstad, 15.12.2022)

#1134

On aika päättää, painaako vaakakupissasi enemmän kaupungin todellinen elinvoimaisuus, omaleimaisuus ja historia, vaiko kavereittesi bisnesintressit.

Olavi Ermala (Turku, 15.12.2022)

#1140

Nyt Turun kaupungilla on mahdollisuus näyttää olevansa todellinen kulttuuri kaupunki ja menneisyyttä arvostava. Kohde ja sijainti ovat merkittäviä ja alueen erilaiset aikakerrostumat kohtaavat toisensa mielenkiintoisella tavalla. Kun asiaa ajattelee ulkopuolisen näkökulmasta esim turistin, niin kiinnostus ei kohdistu uuteen massa rakentamiseen vaan enimmäkseen vanhaan joka kertoo paikkakunnan menneisyydestä elävällä tavalla. Tärkeintä on kuitenkin arvostus menneisyyttä kohtaan. Kerran purettua ei saa enää takaisin.

Janne Soisalo (Kemiönsaari, 15.12.2022)

#1144

Turun tautia ei kaivata enää yhtään enempää! Turun historiallista rakennuskantaa on suojeltava kuin Unescon kallisarvoisinta perintöä. Olemme jo päästäneet valtavia tuhoja tapahtumaan Turun katukuvassa - eihän tehdä tätä enää.

Virpi Karjalainen (Turku, 15.12.2022)

#1171

Elkää koskeko Dynamoon!

Jalmari Kovaleff (Turku, 15.12.2022)

#1177

Turistit eivät tule Turkuun ihastelemaan toriparkkia tai torin lasipalloa, vaan mm. tämän sisäpihan aikamatkatunnelmaa, toivottavasti se säästyy 🙏

Aulikki Vuola (Turku, 15.12.2022)

#1186

Seems that city planners have no understanding of History, Memory and local identities as much as national memory. Things that architecture plays a really important goal for.
I´m adressing this comment as a person that grew up in France, a country which is praised by its important and old historical heritage. Stop destroying the past in Finland... It´s a shame.

Clément Beraud (Helsinki, 15.12.2022)

#1192

Kun vapaita tontteja, toimistoja ja liiketiloja on kaupunki täynnä, en näe mitään syytä miksi pitäisi rakentaa juuri tuolle paikalle, joka on monille kaupunkilaisille läheinen. Ainakin julkisivun tulisi säilyä, koska vastaavaa ei keskustassa ole. Se lisää Turun viehättävyyttä ja ylläpitää historian tuntua. Ei enää uutta Turun tautia, kiitos. Terv. Joka-Janne.

Janne Järvinen (Turku, 15.12.2022)