Pitkäkatu 25:n kulttuurimiljöö kuuluu kaupunkilaisille

Allekirjoitukset, joissa on kommentti mukana

#1804

Kulttuurihistoriallisesti tärkeä puistomainen miljöö, jollaisia Jyväskylässä ei ole enää montaa, on säilytettävä. Miljöön säilymisen myötä turvataan myös alueella harjoitettavan matalan kynnyksen kulttuuritoiminnan sekä taiteilijoiden ym. toiminnan jatkuminen.

Antti Vallius (Jyväskylä, 01.06.2023)

#1811

Kulttuurihistorialliset arvot kunniaan!

Aila Sinisalo (Helsinki, 01.06.2023)

#1827

Hävetkää.

Oula Maaranen (Jyväskylä, 03.06.2023)

#1828

Todella lyhytnäköistä toimintaa olisi sallia lisärakentaminen! Arvokas, tärkeä kulttuurimiljöö on ehdottomasti säilytettävä.

Hanna Holma (Helsinki, 03.06.2023)

#1829

PItkäkatu 25 tontti tulee säilyttää nykyisen kaltaisena ja suojella. Se on miljööltään ainutlaatuinen.

Hannele Pihlamaa (Espoo, 04.06.2023)

#1830

Mäki-Matti on todellakin yksi Jyväskylän helmistä!

tuula ollikainen (kauppilanmäki, 04.06.2023)

#1833

Kulttuuria ja kauniita, mielenkiintoisia ympäristöjä tulee ylläpitää kaupungissamme. Ne ovat meidän HENKISTÄ PÄÄOMAAMME. Jos tontilla on jo jotain, mikä oikeuttaa jyräämään ne pois uusien ”tuottavampien” kohteiden alta?Kannattaa laittaa päätöksen teossa arvot kohdalleen. KIITOS.

Jenna Remes (Jyväskylä, 04.06.2023)

#1843

Eikö näitä uudis paska kohteita voi rakentaa sinne missä on jo tyhjää???? Jättäkää****** nämä kauniit vanhat talot rauhaan mitä ei muutenkaan kovin paljoa ole enää. Kyllä mielummin jälkipolvet ihastelee vanhoja oikeasti kauniita ja historiallisia rakennuksia ja Mäki-Matin kaunista aitoa henkeä kuin lutakon ja kankaan kaltasia betoni helvettejä.. Luulis sitä lääniä riittävän muuallakin tässä kaupungissa rakentaa kerrostaloja kun purkaa vanhat alta pois :-)

Katri Hänninen (Jyväskylä+, 07.06.2023)

#1847

Vaalikaa kulttuuria ja yhteisöllisyyttä!

Hanna Koponen (Helsinki, 07.06.2023)

#1852

Voisitteko nyt oikeesti yrittää edes

Henri Lepistö (Oulu, 07.06.2023)

#1865

Tätä nyt tuskin kukaan lukee, mutta millä ihmeellä te Jyväskylän päättäjätahot oikein luulette pitävän kaupungin elinvoimaisena ja kutsuvana kun ette anna pienille kulttuuritoimijoille ja yrittäjille tilaa, rauhaa ja tukea toimia siten kuin hyväksi näkevät. Tämähän tietääkseni ei ole teille maksanut paljoakaan, jos yhtään mitään. Tämä elinvoimaisuuden ja kutsuvuuden hävittämisen kaava näkyy yleisemminkin kaupungin toiminnassa mm. keskustan systemaattisena ankeuttamisena poistamalla istumispaikkoja ja viherkasveja. Mm. palveluiden siirtäminen ja keskittäminen suuriin kauppakeskuksiin keskustan ulkopuolelle saa pienemmät yrittäjät keskustan alueella ahdinkoon. Ymmärrän sen, että tässä nyt haetaan kaupungille tuloja kaikkialta sieltä mistä niitä voidaan vaan haalia, mutta tämä kaavailtu (ja alustavasti täytäntöönlaitettu ja päätetty, jo aikoja ennen kuin mistään kaavamuutoksista oli edes julkisesti äänestetty) puukerrostalokortteli on kaikesta päätellen hyvin pieni osa lopullista tulovirtaa mitä kaupunki nyt nähtävästi haalii. Olen myös ymmärtänyt, että kortteliin kaavailtuna olevat asunnot ovat olleet jo jossain kohti mainostettuna ja myynnissä vaikkei edes rakennusten perustuksia ole edes laitettu alulle. Tässä jo itsessään yksi esimerkki hankkeen röyhkeydestä ja suoraviivaisesta töykeydestä. Itselleni tästä kaikesta paistaa läpi kovinkin lyhytnäköinen suunnittelu niin taloudellisesti ja etenkin kulttuurin saralla. Ymmärrän myös sen, että monimuotoisen kulttuurin kokonaiskustannukset suhteutettuna mittamattoman monipuolisiin hyötyihin voi olla hankalaa laskea ja kokonaisuudessaan edes ymmärtää. Puhumattakaan pitkän aikavälin säästöistä, mitä pienimuotoinenkin kulttuuri omalta osaltaan mm. terveyspuolella tuo kaupungille ja kunnalle. Säästöistä, joiden suurta määrää voi vain arvailla. Aihe on ollut tapetilla koko kevään ja se nousi mm. erääksi eduskuntavaalien teemaksi jolta ei ole voinut välttyä paitsi välttämällä sitä aktiivisesti kokonaisuudessaan. Ummistamalla silmänsä aiheelta. Siltäkin tämä nyt kaupunginhallituksen puolesta tuntuu, kun kaavamuutos näyttäisi näillänäkymin menevän läpi. Että kokonaisuutta tarkastellen ei ole nyt mennyt ollenkaan hienosti maaliin tämän asian käsittely (ja siis edes sen käsittely ja hoitaminen) näin ulkopuolisen silmin. Ulkopuolisen, joka on itsekin toiminut kulttuurin parissa kyseisellä tontilla verraten paljon.

Santtu Käkönen (Uusikaupunki, 08.06.2023)

#1867

Haloo nyt oikeesti

Veera Jokela (Jyväskylä, 08.06.2023)

#1878

Jyväskylässä on hirveästi uudiskohteita, mutta vuokralaisia ei jostain syystä löydy uudiskohteiden määrää vastaan. Olisi RIKOS tuhota kaunis, idyllinen ja monelle elinvoimaa tuova alue, samanlaista ei löydy.

doris tahvanainen (Jyväskylä, 08.06.2023)

#1879

Säilytetään kaupunkilaisten viihtyvyyttä lisäävä puistoinen perinnemiljöö ja tehdään tästä paikasta toimiva niin kaupungille taloudellisesti kuin sen kansalaisillekin! Alueella on jo kaupunkilaisia ilahduttavaa elävää kulttuuritoimintaa ja sieltä saa palkkansa useampi kuvataiteen ja tanssin parissa työskentelevä sekä kaikkien tietämä pieni kukkakauppa. Alueen kehittämisessä kaupungille vielä taloudellisesti toimivammaksi on hyvät mahdollisuudet ja kerrostalojen lisäksi erittäin tärkeää kaupungeissa on asukkaiden viihtyvyyttä lisäävät ja tutkimustenkin mukaan terveyden kannalta tärkeät vihreät ja avarammat alueet.

Ella Valkola (Jyväskylä , 09.06.2023)

#1885

Miksi HELVETISSÄ te haluatte viedä tämän pienen kulttuurikohteen pois, vaikka rakennustilaa on muuallakin??? Jyväskylää mainostetaan "kulttuuri- ja liikuntakaupungiksi", niin minkä HELVETIN takia te nyhdätte sen kulttuurin pois vähitellen ilman mitään kunnon syytä? Tämä tila on monelle erittäin tärkeä. Muuallakin on tilaa rakentaa. Ei kukaan halua betonikuutioon, ellei se pidä sisällään jotain vanhaa ja arvokasta. Haluatteko mainostaa Jyväskylää vain "kaupunkina"? En minäkään. Lopettakaa pelleily.

Hiepi Kptajärvi (Jyväskylä, 09.06.2023)

#1888

Säästetään tämä, pliis!

Hilla Höyhtyä (Helsinki, 10.06.2023)

#1889

Ei täydennysrakentamista,rakentamis kielto pidetään voimassa

Raija Hintikka (Jyväskylä, 12.06.2023)

#1896

(Y)

Ida-Maria Toiviainen (Jyväskylä, 15.06.2023)

#1903

Kittos

Sophie Carroll (Dublin, 17.06.2023)

#1908

Kulttuuria ja kokoontumispaikkoja rauhallisemmalla kaupunginalueella ei ole liikaa. Jos Mäkitorppa poistuisi, poistuisi hyvin tärkeä osa ihmisten yhteisöjä.

Veera Koskela (Jyväskylä, 17.06.2023)

#1909

Kaupunki ja sen ihmiset tarvitsevat edelleen yhteisiä kokoontumistiloja ja juhlatiloja ja rauhallisempaa miljöötä. Kulttuurimaisemaa ei saa pilata! Sitä tultaisiin katumaan myöhemmin. Vanhaa ei saa enää takaisin jos sen purkaa, mutta nyt sitä olisi aiheellista suojella !

Sari Mattila (Jyväskylä , 17.06.2023)

#1927

Sopisi rakkaassa kaupungissani olla muutakin kulttuuria kuin suomipopit ja neste rallit..

Henri Terhosalo (Jyskä, 22.06.2023)

#1932

Jyväskylässä on säilytetty tosi vähän vanhoja rakennuksia ja niitä mitkä on vielä jäljellä pitää ehdottomasti suojella.
Esim.Vanhaa Tourulaa on niin ikävä,siellä ei ole yhtään vanhaa taloa.Mikä on niin surullista 😒😥

Arja Hedman (Jyväskylä, 27.06.2023)

#1935

Kulttuuritilat on säilytettävä hyvinvoinnin ja pienten artistien elämänlaadun takia.

Konsta Oksanen (Jyväskylä, 01.07.2023)

#1938

Päätös täysin käsittämätön, muttei valitettavasti yllätä. Alueella ei ole mitään tarvetta täydennysrakentamiselle. Yksityinen henkilö ei kyllä millään saa lupaa purkaa asumiskelvotonta taloa ja rakentaa vastaavaa tilalle. Mutta kun rakennusyhtiö lyö rahaa pöytään niin jo mieli muuttuu ja rakennuskiellolla ei olekaan enää mitään painoa ja lupa heltiää samantien. Ettekö itse huomaa kuinka läpinäkyvää? Toivottavasti tulette järkiinne ja pyörrätte tämän surkean päätöksen. Kiitos

Simo Paju (Jyväskylä, 13.07.2023)

#1943

Jyväskylän vankila pois Tourujokirannasta ja siihen tilalle "perinnepihapiiri sekä historiaa sykkivä avoin kulttuurimiljöö" taiteilijoille, käsityöläisille, kirjailijoille..

Ja meille muille "taivaanrannanmaalareille" ..

Kirsi Oksiala-Mäki-Petäjä (Jyväskylä, 01.09.2023)Maksullinen mainonta

Mainostamme tätä adressia 3000 ihmiselle.

Lisätietoja…