Vaadimme koululaisten parempaa kohtelua - Kilon ja Keran alueen opetuksen muutossuunnitelma tulee palauttaa jatkovalmisteluun!

Allekirjoitukset, joissa on kommentti mukana

#9

Ylläolevassa tekstissä olennaisimmat. Nämä päätökset on tehtävä lasten ehdoilla eikä tällä tavoin paperilla kokonaisuuksia siirrellen.

Päivi Nyrhilä (Espoo, 06.05.2023)

#27

Pyydän ottamaan riittävän aikalisän, jotta muutkin vaihtoehdot sekä kokonaisvaikutukset saataisiin paremmin selville. Päätökset vaikuttavat kuitenkin merkittävästi satojen ihmisten elämään alueellamme.

Merja Rushe (Espoo, 06.05.2023)

#37

Hei,

Monet - kuten meidän perhe ulkomailta - ovat muuttaneet Kilon alueelle saadakseen lapsilleen mahdollisuuden osallistua kaksikieliseen opetukseen ja turvatakseen lapsille hyvän ja turvallisen sekä kestävän koulupolun.

Yhtäkkiä Wilman kautta tietoomme tulleet suunnitelmat kaiken tämän romuttamisesta - ja vielä erittäin nopealla aikataululla ja asianomaista kunnolla kuulematta - oli shokki. Ymmärrän, että Espoon on varauduttava tulevaisuuteen ja kasvavaan väestömäärään, mutta demokratiassa päätökset tulee tehdä avoimesti ja kunnolliset perusteet esittäen. Tässä tapauksessa edellä mainittu ei ole toteutunut (esim. tietoja lapsimäärien kehityksestä ei asiakastilaisuudessa esitetty), minkä vuoksi ainoa järkeä toimintamalli on palauttaa asia käsittelyyn ja tehdä päätös _aikanaan_ huolellisen ja osallistavan harkinnan kautta.

Yst. terv.
Mari Mäkinen

Mari Mäkinen (Espoo, 06.05.2023)

#39

Mahdollinen muutos heikentää merkittävällä tavalla lasteni mahdollisuutta jatkaa kielipainotetussa opetuksessa. Kulkuyhteydet Kiloon ja Keraan ovat meiltä mahdottomat. Arjen logistiikkamme on suunniteltu Kilonpuiston nykyiseen sijaintiin pitkällä tähtäimellä. Siksi vastustan muutosta jyrkästi.

Jukka Rasku (Espoo, 06.05.2023)

#46

Lapset ovat tulevaisuus ja se mitä annamme heille tänään tulee olemaan meidän yhteinen tulevaisuutemme.
Lapset tarvitsevat turvallisen ympäristön missä voi kasvaa ja kehittyä. Tuttu ympäristö tuo turvallisen olon. Kilon koulun oppilaat olivat viettäneet viimeiset pari vuotta väistötiloissa, eri vuosina eri kouluissa, nyt kun siirtyvät vihdoin uuteen kouluun ylä-asteelle joutuvatko hetken päästä taas lähteä muualle?

Olga Yanina (Espoo, 06.05.2023)

#51

Suunnitteluvaiheessa ei ole otettu mukaan tahoja joita asia koskee. Valmistelu ei ole ollut avointa, asiaan liittyviä asiakirjoja saa pyytää erikseen. Ennen kasvatuksen ja opetuksen lautakunnan esittelyä ei ehditä kuulla kaikkia asianosaisia. Kiireinen aikataulu näyttää siltä, että vikamiehet halusivat päättää asian, niin kuin itse ovat suunnitelleet. Tuntuu näennäisdemokratialta.

Hannu Laaksonen (Espoo , 06.05.2023)

#52

Kaksikielisen painotusluokan siirtäminen hankaloittaa Suur-Leppävaaran alueelta tulevien lasten yhtäläisiä mahdollisuuksia hakea kouluun.

Niina Ristimäki (Espoo, 06.05.2023)

#61

Kutojantie ei ole millään mittapuulla sopiva tila kouluksi ja Kilon koulun yläasteelle siirtyvien oppilaiden siirtäminen määrittelemättömäksi ajaksi ja jo toista kertaa väistöön ei ole reilua. Kilon koulun oppilaat ovat olleet jo 2,5 vuotta väistössä ja se on aiheuttanut todella paljon vaivaa meille perheille. Toinen kierros väistössä olemista ei tule kuuloonkaan. Keran koulun rakentamista ei ole edes vielä päätetty aloittaa ja kärsijöiksi on valittu nykyiset Kilon koulun oppilaiden perheet. Suunnitelmaa tehdessä täytyy ottaa suunnitteluun mukaan oppilaiden huoltajat hyvissä ajoin, eikä tehdä jo toistamiseen meidän arjesta sirkusta.

Jos tämä suunnitelma toteutuu joudumme perheen kanssa vakavasti harkitsemaan poismuuttoa Espoosta, joka ei kohtele kuntalaisia tasavertaisesti, ei kuuntele veronmaksajia ja säästää lasten ja nuorten kouluturvallisuudesta.

Miira Kavonius (Espoo, 06.05.2023)

#91

Olkaa hyvä ja miettikää tämä aikataulu uudelleen. Ei ole mitään järkeä aloittaa tätä kaikkea ennen, kuin Keran uusi koulu on edessä lähellä valmis. Puhumattakaan edes rakenteilla.

Pekka Laukkanen (Espoo, 06.05.2023)

#93

Lasten ja nuorten etu sekä eri osapuolien kuuleminen on ensiarvoisen tärkeää päätöksenteossa. Tämä on tehtävä kiireettä eri vaihtoehdot huomioiden.

Heli Kivisoja (Espoo, 06.05.2023)

#99

Yllä olevien seikkojen lisäksi suunnitelmissa ei ole otettu huomioon sitä, että Espoossa englanninkielinen opetus siirtyisi yhä pienemmälle asukasalueelle, koska Keran koulu ja Espoo international ovat niin lähekkäin. Näin Leppävaaran alue ja sen pohjois- ja itäpuoli jäisivät kokonaan ilman englanninkielistä opetusta, joka Kilonpuiston koulun nykyisellä sijainnilla saavuttaa nämä alueet. Toinen asia liittyen tähän ja jota ei selvityksessä ole huomioitu on englanninkielisten oppilaiden koulumatka. Suuri osa Kilonpuiston koululaisista tulee Leppävaaran suunnalta, Lintuvaarasta, Mäkkylästä ja Karakalliosta. Näiden oppilaiden koulumatka pidentyisi kolmella kilometrillä ja huonosti julkisilla saavutettavaan Kutojantie 2:seen koulumatkan ajallinen pituus kasvaisi 20 minuutilla.

Satu Strengell (Espoo, 06.05.2023)

#114

Ei koulua voi perustaa ilman tilaa, ei voi perustaa uutta väistötilaan, jonka kesto sitäpaitsi tuntematon. Väistössä voi olla ehkä remontin ajan, mutta sellaiseen ei perusteta mitään.

Katarina Rehnberg (Espoo, 07.05.2023)

#115

Kilon koululaisia ei voi enää riepotella väestötiloihin kun iso osa ala-asteesta on jo kuljettu siellä ja täällä Kilon koulun rakennuttamisen vuoksi. Täysin kohtuutonta lapsia ja alueen perheitä kohtaan!

Aino Ventelä (Espoo, 07.05.2023)

#118

Harkitkaa vieiä uudelleen.

Seppo Hietala (Espoo, 07.05.2023)

#121

Päätös on tehty liian nopealla aikataululla.

Maiju Mäenpää (Espoo, 07.05.2023)

#140

Kilon koulun oppilaiden kohtelu on uskomatonta. Peruskouluajasta lähes 2/3 eli viisi ja puoli vuotta väistössä. Ei näin.

Jussi Vatilo (Espoo, 07.05.2023)

#144

Espoon valmistelu kouluasioissa on kyllä aivan luokattoman huonoa. Sama "hyväksi" todetulla tyylillä vedetään kaikki väistötila-asiat läpi ja lautakunta toimii käytännössä kumileimasimena.

Esa Huuskonen (Espoo, 07.05.2023)

#149

Jälleen tällainen hanke on suunniteltu salassa ja käytännössä kansalaisia kuulematta. Todellista vaikutusmahdollisuutta asiaan ei ole annettu. Tämä Kilon nuorten sukupolvi ei ole missään vaiheessa pääsemässä kiinni normaaliin turvalliseen koulunkäyntiin vaan jatkuvat muutokset ja väliaikatilat ovat pysyvä ongelma. Kaiken kaikkiaan todella moraalitonta toimintaa teiltä päättäjät.

Pasi Harjula (Espoo, 07.05.2023)

#162

The bilingual education at Kilonpuisto provides an integral part of integration into Finnish society for many bilingual families. By isolating this education stream to a marginalised site, with reduced educational facilities, services, environment, and other predominantly Finnish students will only have the effect of isolating these students and families even further.

The focus on English language should be of the utmost importance for Espoo City if they are to truly follow their own much talked about emphasis on the inclusion and importance of English language in the Espoo region.

This plan seems to totally contradict their own strategies.

Sarah Mitchell (Espoo, 07.05.2023)

#163

Päättäjien tulee tiedostaa että nykyisessä ehdotuksessa on jätetty huomioimatta muutoksen vaikutus nykyisten Kilon ja Kilonpuiston koululaisten tulevaisuuteen, jossa lapset ja nuoret joutuvat jättämään tutun ympäristön ja opettajat, ystävät rinnakkaisluokilta ja viettämään yläkouluajan väistötiloissa joita ei ole suunniteltu koulukäyttöön. En toivo tätä muutosta omalle tyttärelleni yläkoulun ajaksi.

Kari Löllö (Espoo, 07.05.2023)

#166

Kysyin asiaa nykyisellä 7.lk oppilaalta ja totesi, että mieluummin hieman ahtaasti luokkahuoneessa kuin kokonaan eri rakennukseen väistötiloihin. Tämä luokka on ollut 1- luokasta alkaen tässä rakennuksessa ja haluaisivat myös lopettaa tässä koulussa.

Reija Utela (Espoo, 07.05.2023)

#191

On kohtuutonta, että lapseni on 1- luokasta lähtien joutunut menemään kouluun bussikuljetuksella. Koulupäivät ovat pidempiä matkasta johtuen. Olisi kohtuutonta, jos yläaste olisi jossakin väliaikaisessa koulussa.

Nina Silvennoinen (Espoo, 07.05.2023)Maksullinen mainonta

Mainostamme tätä adressia 3000 ihmiselle.

Lisätietoja…