Pelastetaan Hämeelinnan Miemalan koulu

Allekirjoitukset, joissa on kommentti mukana

#613

Annetaanpa koulun jatkaa toimintaansa ja samalla hyödynnetään kaupungin omistukseen jo hankitut maa-alueet eteläisen alueen kaavaehdotuksen myötä uusina tontteina ja asukkaina alueella. Vain idässä ja lännessä ollut kantakaupungin tonttien painopiste jo liiankin pitkään. Kysyntää myös muualla varmasti olisi.
Vai onko tässä tarkoitus samalla kuopata koulu ja uusi eteläinen asuinalue? No koulun lopettamisellahan se onnistuisi.
Hyvät päättäjät, vähän kauemmas pitäisi nyt uskaltaa ja osata katsoa!

Mika Metsäalho (Hämeenlinna , 20.08.2023)

#616

Miemalan koulu on ehdottomasti säilytettävä. Koulu on kylän sydän ja vetovoimatekijä nuorille perheille. Tuntuu erikoiselta, että kaupunki on ostanut Miemalasta tonttimaata ja on samanaikaisesti lakkauttamassa erinomaisen alakoulun. Ei ole ihme, että Suomi ei enää pärjää kansainvälisissä vertailuissa. Koko opetusala saisi ottaa monta askelta taaksepäin. Niina Korhosen mielipidekirjoituksessa (Hä Sa 19.8.2023 on erinomaisesti esitetty ne tekijät, jotka puolustavat Miemalan koulun säilyttämistä. Päättäjät, tehkää viisaita ja kauaskantoisia päätöksiä!!

Marjatta Tiirikkala (Hämeenlinna, 20.08.2023)

#623

Lakkauttaminen vain karkottaa lapsiperheitä muualle, jopa pois Hämeenlinnasta. Lasten kustannuksella säästöjen havittelu tulisi olla vihoviimeinen asia kun kaikki muut keinot on käytetty ja kivet käännetty.

Laura Gama (Hämeenlinna, 20.08.2023)

#639

Pienet kyläkoulut ovat positiivinen kilpailutekiä saada Hämeenlinnaan lapsiperheitä. Tuskin kukaan pienen koululaisen vanhempi haluaa lastaan isoon kouluun. Säästetään kyläkoulut, isot somekampanjat siitä että Hämeenlinnassa panostetaan pieniin kouluihin. Näin voidaan saada lisää nuorempia veronmaksajia Helsingin ja Pirkanmaan seudulta. Lyhyellä tähtäimellä ymmärrän kustannussäästöt, mutta nyt pitää ajatella paljon pitemmällä aikajänteellä kuin noin viisi vuotta, kuten kaikissa investoinneissa. Tämä on nyt enemmän mahdollisuus kuin uhka, mennään vastavirtaan. Tällä hetkellä Hämeenlinna on eläkeläisten luvattu kaupunki, muutetaan se lapsiperheiden toivekaupungiksi

Marko Lindroos (Hämeenlinna, 21.08.2023)

#644

Haistakaa home

Iida Oral (Hämeenlinna, 21.08.2023)

#651

Tärkeä koulu tuleville lapsilleni!

Sakari Yrjö-Koskinen (Hämeenlinna, 21.08.2023)

#662

Itse myös Miemalan koulun käynneenä ja sieltä ponnistanut yläasteelle keskustan kouluun (kauriala) sanoisin että liian nuorena koululaiset joutusivat lähtemään maalta kaupunkiin kouluihin mikäli Miemalan ala-aste lakkautettaisiin. Miemala kasvanut hurjasti viimeisen 15v aikana ja varmasti on oppilaita jotka tarvitsevab paikallisen ”kyläkoulun”

Ville Kantoluoto (Hämeenlinna, 22.08.2023)

#667

Säilyttäkää pieni hyvin toimiva koulu

Pirjo Lahtinen (Hämeenlinna, 22.08.2023)

#695

Pieniä kouluja ei saa missään tapauksessa lopettaa. Ihan väärästä asiasta nyt yritetään säästää joka tulee tulevaisuudessa maksamaan paljon enemmän. Pienet koululaiset tarvii turvallisen pienen koulun ja laadukkaan opetuksen. T. Salme

Salme Kaunisto (Harviala, 24.08.2023)

#699

Monet lapsiperheet muuttavat Miemalaan juuri koulun takia, niin meidänkin perhe. Mikäli koulu lopetetaan, vähenee alueen vetovoimaisuus merkittävästi.
Miemalaan on tulossa uusi liittymä 3-tielle ja suunnitteilla on uusi pientaloalue tuolle kohdin. Uutta pientaloaluetta on aivan turha suunnitella ilman koulua, koska uusia pientaloja rakentavat lähinnä lapsiperheet tai nuoret parit joille tulee jatkossa lapsia.
Olen itse käynyt Tuomelan ala-asteen, ja mielestäni se oli jo liian iso koulu. En tiedä ketään ihmistä, minkään ikäistä, joka hyötyisi jättisuurista ryhmistä ja se muka parantaisi oppimistuloksia. Lisäksi koulumatkojen kulkeminen autokyydillä ei edistä lasten terveyttä eikä ulkoilua millään tavalla. Ainoastaan lisää matka-aikaa ja aiheuttaa rasitetta pienille.
Korona-pandemia teki selväksi, että infektiotaudit leviävät todella helposti ja nopeasti suurissa joukoissa. Lisäksi monet vanhemmat valitettavasti jättävät lapsensa rokottamatta, jolloin vakavien tartuntatautien riski kasvaa. Tämänkin vuoksi pienemmät yksiköt ja ryhmät ovat perusteltuja.
Hämeenlinna haluaa varmasti olla vetovoimainen ja kasvava kaupunki nimenomaan lapsiperheille ja sen takaavat idylliset omakotialueet pienine yhteisöllisine kouluineen.
Haluaisitteko mieluummin omat lapsenne jättisuureen kouluun monien kilometrien koulumatkalla vai pieneen ja turvalliseen lähikouluun, jonne voi kävellä tai pyöräillä. Ja olisitteko sen vuoksi valmiita maksamaan esimerkiksi vähän enemmän kunnallisveroa? MINÄ olen siihen valmis, jotta lapsilla olisi turvallinen ja tuttu lähikoulu.

Mimosa Jahkonen (Hämeenlinna , 24.08.2023)

#701

Lähikoulut mahdollistavat asuinalueen perheiden hyvinvoinnin ja sujuvan lapsiperhearjen.

Mari Eronen (Hämeenlinna, 25.08.2023)

#713

Säilyttäkää Miemalan koulu

Pia SANTAMÄKI (HÄMEENLINNA, 26.08.2023)

#719

Lähi alueelle rakennetaan uusia taloja perheille, koulu on välttämätön noin isolla aluella.

Seppo Suutari (Hämeenlinna, 27.08.2023)

#723

Ei suurkouluille, oppiminen turvattava jatkossakin inhimillisen kokoisissa kouluissa!

Susanna Mäki (Luvia, 27.08.2023)

#742

Tuttu ja turvallinen lähikoulu, mistä on hyvä aloittaa opintie.

Sami Kolari (Hämeenlinna , 02.09.2023)

#743

Järki käteen. Säilytetään Miemalan koulu niin lapsilla on parempi koulun menestyminen. Jos kaikki oppilaat siirretään Seminaarin kouluun niin siellä on jo yli 700 oppilasta. Opiskelu heikentyy huomattavasti.

Henna Savolainen (Hämeenlinna, 02.09.2023)

#749

Miemalan koulua ei saa lakauttaa

Tytti Aalto (Hämeenlinna, 02.09.2023)

#752

Miemalassa tulisi olla koulu jatkossakin.

Pentti Nordlund (Järvenpää, 02.09.2023)

#756

Pientet koulut ovat rikkaus lapsille. Älkää tuhotko heidän alakouluaikaa.

Marjo Palo (Hattula, 02.09.2023)

#759

Täydellä kapasiteetillä toimivan koulun lakkauttaminen on täysin vastuuton teko sekä vastoin lasten oikeuksia. Miemalan koulun alue on potentiaalinen kasvualue lähellä keskustaa, mistä on helppo lähteä Helsingin ja Tampereen suuntaan esim töihin. Visamäen alueen oppilaiden siirtäminen takaisin Miemalaan turvaisi myös jatkossa. Samoin Seminaarin koululta voidaan siirtää oppilaita, jotka tarvitsevat rauhallisemman oppimisympäristön Miemalan kouluun. Miemalan koulu tarjoaa monia mahdollisuuksia, mutta eilisessä tiedotustilaisuudessa oli viranhaltijoiden osalta täysin päivän selvää, että koulun lopettaminen on vietävä päätökseen, oli se perusteltua tai ei.

Niina Lindroos (Hämeenlinna, 02.09.2023)

#764

Miettikää nyt ennen kuin tämmöstä päätöstä teette.koulun luokkaluvut kasvaa ja sitä mukaa opetus kärsii.Opettajista jo nyt pulaa.miten saadaan sitten isot luokat pysymään koossa.ja miten käy hiljaisenpien ja erikois opetusta tarvitsevien oppilaiden.järki nyt käteen.

Satu Viitapohja (Hämeenlinna, 02.09.2023)

#777

Olette nähneet miten oppimistulosten käy isoissa kouluissa. Hämeenlinnan kaupungin vetovoiman lisäys ja teollisuus alue moreeniin kehitys lisää alueelle lapsiperheen muuttoa. Koulujen vähentäminen ei ole oikea ratkaisu.

Jari Lehikoinen (Hämeenlinna , 04.09.2023)