PIDETÄÄN KYMI SINFONIETTAN TOIMINTA TURVATTUNA KOUVOLASSA!

Allekirjoitukset, joissa on kommentti mukana

#5

Me tiedämme, ettei kulttuurin arvoa mitata lipputuloissa eikä muutenkaan - suoraan - talouden mittarein.
Oma kokemukseni Kymi Sinfoniettan toiminnasta on positiivinen ja energinen, konsertit Kouvolassa ovat olleet juhlaa ja yleisö aivan erinomainen.
Taiteella on ensisijaisesti itseisarvonsa, kuten urheilullakin meidän kehittämisessämme ihmisinä. Mutta myös hyötynsä, hyvinvoinnin ja terveemmän mielen vaikutukset ovat suuret näillä molemmilla.
Lyhytnäköinen päätöksenteko tässä olisi kovin surullista ja kaupunkia köyhdyttävää.
Siksi, antakaa toiminnan jatkua, se on laatutavaraa!

Atso Almila (Kuopio, 21.09.2023)

#10

Tiedostan kulttuurin vaikutuksen kaikkeen inhimilliseen toimintaan. Tukekaa ihmeessä ja taatkaa jatkuvuus!

Markku Komppula (KUOPIO, 21.09.2023)

#15

Järki käteen! Musiikki ja kulttuuri luo hyvinvointia !

Harri Aartelo (Lappeenranta, 21.09.2023)

#18

Musiikki tuo iloa sekä soittajille että kuulijoille. Ilo ei ole pahasta.

Maija-Leena Remes ( Helsinki, 21.09.2023)

#21

Kulttuuri on paras pääoma kansan hyvinvoinnin ja arvojen ylläpitämiseksi.
Kymi Sinfonietta tekee monipuolista ja arvokasta työtä lukemattomille kohderyhmille, ei pelkästään konserttiyleisölle.

Taru Erlich (Baden-Baden, 21.09.2023)

#28

Kulttuuri on välttämätöntä ihmisen mielenterveydelle.

Tuulia Aho (Karjaa, 21.09.2023)

#40

Kulttuuri on se mikä jää jäljelle kun kaikki muu on unohtunut.- Edouard Herriot

Marko Sunila (Helsinki , 21.09.2023)

#42

Tätä tarvitaan Kotkassa!

Naoko Ichihashi (Helsinki, 21.09.2023)

#43

Orkesteri on korkeatasoinen ja ainutlaatuinen koko Suomessa. Konserttien lisäksi se käy kouluilla päiväkodeissa, palvelutaloissa ym soittamassa korkeatasoista musiikkia. Ihmiset tarvitsevat jaksaakseen henkistä hyvinvointia taidetta musiikkia ja erilaista kulttuuria. Kymi sinfoniettaa ei missään tapauksessa saa lopettaa.

Kaija Vesala (Kouvola, 21.09.2023)

#50

Kouvolalla ja Kymisinfonietalla on pitkät ja asiakkaat perinteet ja niiden on jatkuttava

Juha Mononen (Tampere, 21.09.2023)

#53

Huippusoittajat, upeita konsertteja. Koko maakunnan musiikillisen sivistyksen ylläpitäjä.
Kysymys on myös työpaikoista. Ei ole olemattoman säästön takia järkevää tiputtaa
työllisyysastetta. Winston Churhillin lausunto kulttuurista kannattaa pitää mielessä.

Sirpa Berg (Jyväskylä, 21.09.2023)

#57

Orkesterin rakentaminen kestää vuosikymmeniä. Vaikka muusikot vuosien kuluessa vaihtuvat, muodostuu orkesterin hiljaisesta tiedosta yleisölle tunnistettava identiteetti, DNA. Mikäli orkesteri/mikä tahansa yhteisö lakkautetaan, katoaa tuo hiljaisen tiedon synnyttämä identiteetti eikä sitä voi palauttaa. On myös syytä muistaa että tutkimustiedon mukaan orkesteriin sijoitettu euro tulee orkesterin kotikaupungin liike-elämälle useampi kertaisena takaisin. Orkesterit ovat alueellinen vetovoima tekijä ja talouden katalysaattori

Jouni Suuronen (Lempäälä , 21.09.2023)

#66

Ammattimuusikkona olen hyvin huolissani tästä mahdollisesta kehityssuunnasta, jossa Kouvolan kokoisessa kaupungissa ei olisi jatkossa sinfoniaorkesteria! Kouvolan lyhytnäköinen politiikka ajaa oma orkesteri sekä musiikkiopiston toimintaa alaspäin osoitus piittaamattomuudesta kulttuuria ja ihmisten hyvinvointia kohtaan!

Joel Wendelin (Helsinki, 21.09.2023)

#68

Olen kausikorttilaisena nauttinut 18 vuotta Kymi Sinfoniettan erinomaisesta musisoinnista aloittaen jo ennen tuota. Tuo musiikki on vanhan ihmisen elämän tarkeintä.

Eila Erkinharju (Kouvola, 21.09.2023)

#75

Yrrittäkää edes!!

Timo Ronkainen (Helsinki, 21.09.2023)

#81

Kulttuurin alueellinen saavutettavuus on korvaamattoman tärkeää. Meillä on maakunnissa erittäin korkeatasoista orkestereita, joiden menot eivät paljoa budjetissa tunnu, mutta joiden hyvinvointihyödyt ja vetovoimavaikutukset ovat kiistattomat - kultturin itseisarvosta puhumattakaan. Niinpä Kouvolan on jo itsensä tähden turvattava Kymi Sinfoniettan ilahduttavan vireä toiminta jatkossakin. Se kun ei valtavia omaisuuksia syö.

Jari Kallio (Tampere, 21.09.2023)

#84

Kymi Sinfonietta tekee laadukasta tärkeää työtä!

Anna-Maria Helsing (Helsinki, 21.09.2023)

#85

Kymi Sinfonietta on monelle jokseenkin ainoa syy tulla Kouvolaan. Erittäin kovatasoisen orkesterin kampittaminen olisi Kouvolalta tyhmä ja lyhytnäköinen teko.

Osmo Tapio Räihälä (Helsinki, 21.09.2023)

#86

Orkesterin vaikuttavuusalue on iso. Loviisasta ja Porvoosta matkataan mieluusti korkeatasoisen Kymi Sinfoniettan konsertteihin. Orkesteri on myös luonut mainetta kansaivälisen Uuno Klami- sävellyskilpailujen myötä. Nämä sekä nuorille että varttuneille säveltäjille suunnatut kilpailut ovat raivanneet uutterasti polkua aikamme konserttimusiikille. Orkesteri edustaa toivoa, kaikille ihmisille suunnattua positiivista energiaa. Nämä asiat eivät ole mammonan piirissä, mutta näivettämällä Kymi Sinfoniettan toimintaa rahallisesti saadaan maksimaalinen tuho aikaiseksi, jota on todella vaikeaa korjata jälkeenpäin.

Markus Fagerudd (Loviisa, 21.09.2023)

#88

Olen Helsingistä asti ostanut lippuja Kymi Sinfoniettan konsertteihin, koska se on todellakin kuuntelemisen arvoinen.

Aarne Almila (Helsinki, 21.09.2023)

#95

Kymi Sinfonietan tuen lakkauttaminen Kouvolan puolella tarkoittaa käytännössä orkesterin kokonaan lakkauttamista. Mielestäni tällainen toimintatapa on lyhytnäköistä ja tekee Kouvolasta vähemmän kiinnostavan paikan sekä tukee Suomessa muutenkin ongelmana esiintyvää Helsinki-painotteisuutta.
Itse olen toiminut kahden vuoden ajan Kymi Sinfoniettan päävierailija kapellimestarina 2000-luvun alussa ja tiedän että orkesteri on, paitsi uniikki kulttuuri-instituuttio joka palvelee kahta kaupunkia, myös kansainvälinen mielenkiinnon kohde joka edistää Suomen asemaa kulttuurimaana. Kovalla työllä rakennettu huippu kokoonpanoa ei pidä lakkauttaa. Säästöt eivät ole sen arvoiset, oli poliittinen paine mikä vaan.

Dima Slobodeniouk (Helsinki, 21.09.2023)

#97

Pitäkää Kymi sinfonietta elossa

Aki Alamikkotervo (Lohja, 21.09.2023)

#100

Ajatelkaa, miten paljon orkesteri antaa.

Tommi Grönberg (Tampere, 21.09.2023)

#101

Ei tehdä Suomesta banaanitasavaltaa

Paavo Korpijaakko (Naantali, 21.09.2023)

#105

Ei missään tapauksessa saa lakkauttaa!

Annikki Vanhalakka (Kouvola, 21.09.2023)

#111

KymiSinfonietta on ainutlaatuinen kulttuuritoimijat ja KYMENLAAKSON yhdistäjä. Upean musiikin lisäksi se tekee pyyteetöntä työtä lasten ja vanhusten iloksi. Säilytetään kulttuurinen monimuotoisuus. Kustannukset on pienet verrattuna moneen muuhun asiaan.

Leena Griinari (Kotka, 21.09.2023)

#116

Aloitin orkesterimuusikon urani Kouvolassa silloisessa Kouvolan kaupunginorkesterissa jo 16- vuotiaana ja sain sieltä hyvät eväät tulevaisuuteen, nykyään toimin viulistina Turun filharmonisessa orkesterissa. Kymi Sinfonietta tulee säilyttää jotta se voi edelleen jatkaa arvokasta työtään kulttuurin saralla.

Susann Suorttanen (Turku, 21.09.2023)

#120

Ammattiorkesteri on yksi elinvoimaisen kaupungin tunnusmerkki. Sen lopettaminen kertoo vihamielisyydestä kulttuuria ja musiikkia kohtaan.

Minna Wesslund (Porvoo, 21.09.2023)

#121

Ehdottomasti orkesteri pitää säilyttää. Kävijämäärät kertovat sen suosiosta. Parasta kultturiantia Kotkass ehdottomasti.

Minna Särmö (Turku, 21.09.2023)

#130

Kukaan koulutettu ihminen ei halua asua kaupungissa, joka ei tarjoa korkeakulttuuria. Ja ne koulutetut ihmiset maksavat eniten veroja. Orkesteri palvelee monipuolisesti muitakin ryhmiä: koululaisia, ikäihmisiä, päiväkotilapsia, musiikkiopistolaisia, mielenterveyspotilaita jne. Orkesteri myös työllistää koko joukon kouvolalaisia veronmaksajia!

Säästö on suhteessa muihin kulueriin mitätön, mutta kaupungin maineelle ja kulttuurielämälle isku orkesterin lakkauttamisesta olisi pysyvä. Orkesterihan on Kouvolan ylpeys! Kouvolasta tulee takapajuinen tuppukylä, jos orkesteri ei jatka toimintaansa. Terveisin Kouvolassa syntynyt musiikin tohtori, Terhi Dostal.

Terhi Dostal (Berlin , 21.09.2023)

#138

Kaiken epävakaan keskellä Kymi Sinfonietta auttaa musiikin ja monenlaisen yhteisötyön kautta ihmisiä löytämään mielenrauhaa ja apua arjen keskellä.

Leena Pyrhönen (Lappeenranta , 21.09.2023)

#139

Kulttuuri ja sen harjoittaminen on ihmiskunnan sivistyksen mittari. Orkesteri on myös tärkeä kaupungin imagon luoja joka on omiaan luomaan vetovoimaa koko kaupungille.
Vetoan päättäjiin säilyttämään Kymi sinfonietan toiminnan!

Markku Anttila (Seinäjoki, 21.09.2023)

#144

Toivon,että Kouvola ei lopeta Kymi Sinfoniettan tukemista.
Kymi Sinfoniettan konsertit ovat tarjonneet laadukasta ja monipuolista hengen ravintoa kouvolaisille ja toivottavasti saamme nauttia konserteista jatkossakin.

Pauliina Pakarinen (Kouvola, 21.09.2023)

#157

”Taiteen tuki kertoo sivistyksestä.”
”Taide voi kasvattaa kansantaloutta.”
”Kulttuuri rikastuttaa yhteiskuntaa.”
(HS 17.9.)

Maritta Mansukoski (Espoo, 21.09.2023)

#158

Tärkeä ja osaava kulttuuri-instanssi, jota ei saa ajaa alas!

Jukka Välipalks (Helsinki, 21.09.2023)

#164

Sinfoettaa tarvitaan!

Juha Pikkarainen (Helsinki, 21.09.2023)

#171

Täällä pohjanlahden perukoilla eletään myös vuodesta toiseen jännän äärellä. Teatterin kaatamisyritys saatiin torpattua, saas nähdä milloin saksiniekat taas iskevät kyntensä orkesteriin. Löysiin kuntienvälisiin sopimuksiin perustuva jousikvartetti toimii Kemin kaupunginorkesterin valtionosuuksien osana, ja naapurikuntien mielenkiinto orkesterin säilymiselle on suuri.
On muistettava, että kuntien kulttuuritoiminta on lakisääteistä, se on hoidettava joko yksin tai useamman kunnan kanssa yhteisesti. Kunnallisen orkesterin uudelleenorganisoiminen kuntayhtymän ylläpidettäväksi on meillä nähty järkevimmäksi vaihtoehdoksi, valtionosuudet tulisivat suoraan orkesterin kassaan ja kuntien yhteistoimin hoitama hallinto säilyisi lähes entisellään.

Matti Adolfsen (kemi, 21.09.2023)

#175

Lyhytnäköisillä päätöksillä on kauaskantoisia seurauksia. Kymi Sinfonietta tuo positiivista ja energistä toimintaa sekä korkeatasoista kulttuuria alueelle. Konsertteihin tullaan pidemmänkin matkan päästä.

Mari-Anni Hilander (Kuopio, 21.09.2023)

#177

Pidetään Kymi Sinfonietasta kiinni! Musiikki on rikkaus ja kulttuuri!!!

Iana Lang (Kouvola, 21.09.2023)

#178

Kouvola olisi vähän vähemmän minun Kouvolani jos Sinfoniettan taru päättyy.

Pekka Ahtinen (Kouvola, 21.09.2023)

#185

Me tiedämme, ettei kulttuurin arvoa mitata lipputuloissa eikä muutenkaan - suoraan - talouden mittarein.
Oma kokemukseni Kymi Sinfoniettan toiminnasta on positiivinen ja energinen, konsertit Kouvolassa ovat olleet juhlaa ja yleisö aivan erinomainen.
Taiteella on ensisijaisesti itseisarvonsa, kuten urheilullakin meidän kehittämisessämme ihmisinä. Mutta myös hyötynsä, hyvinvoinnin ja terveemmän mielen vaikutukset ovat suuret näillä molemmilla.
Lyhytnäköinen päätöksenteko tässä olisi kovin surullista ja kaupunkia köyhdyttävää.
Siksi, antakaa toiminnan jatkua, se on laatutavaraa!

Essi Szekely (Budapest, 21.09.2023)

#190

Meillä täälä Suomessa, nyt jos koskaan tarvitaan hengenravintoa, erilaisina kulttuuri ja korkeakulttuuri toimintana. Näen henkilökohtaisesti suuresti lähialueit köyhdyttävänä toimintana, jos Kymi Sinfonietta lopetetaan. Nyt pitää katsoa tulevaisuutta isossa kuvassa, niinkuin menneet sukupolvetkin ovat tehneet.

Vesa Ania (SINGSBY, 21.09.2023)

#197

Noin 15 vuotta sitten Helsingistä Kouvolaan muutettuani olin aivan hämmästynyt, mitä täällä oli tarjolla - Sinfonietan muodossa. Älkää otatko sitä meiltä pois, pyydän!

Marja-Leene Mauno (Kouvola, 21.09.2023)Maksullinen mainonta

Mainostamme tätä adressia 3000 ihmiselle.

Lisätietoja…