Hovinsaaren koulu ja päiväkoti on säilytettävä

Allekirjoitukset, joissa on kommentti mukana

#405

Koulu on terve. Koulu on tärkeä asuinalueelle, sen asukkaille yhdessäpitävänä yhteisöllisenä voimana, kiintopisteenä.
Xamkin valmistuttua Hovinsaari on opiskelijoiden ja heidän perheidensä todennäköisin lähellä oleva asuinalue.
Jos koulu lopetetaan ei alueelle mielellään muuteta pitkien koulumatkojen vuoksi. Asuinalue yksipuolistuu monella tasolla.
Koulu on säilytettävä kouluna upeana lippulaivana Kotkan kaupungin kyvystä edustaa jatkuvuutta ja kunnioitusta pienten lasten koulutusta ja perheiden elämää kohtaan.

Leena Laiho (Kotka, 28.09.2023)

#423

Toivoisin, että kouluverkostoon liittyvä valmistelu ja päätöksenteko olisi yhdenmukaista, faktapohjaista. Otettaisiin myös kaupungin imago huomioon. Esimerkiksi Muuramessa (Jyväskylän naapurikunta) tehtiin taannoin päätös panostaa kyläkouluihin. Nyt Jyväskylä ilmoitti aikeista lakkauttaa 6 koulua. Jopa paikalliset yritykset Linkedinissä ryhtyivät keräämään addressia, jossa he pyrkivät vetoamaan päättäjiin. Listassa oli jo yli 100 yritystä. Mitä luulette, kumpi kaupunki houkuttelee enemmän lapsiperheitä?

Takaisin Kotkaan. Nyt Pihkooseen on rakennettu uusi koulurakennus, jossa ei ole riittävästi oppilaita. Sitten Hovinsaarella ollaan lakkauttamassa suojeltua koulua, jota on yritetty lakkauttaa jo monesti, mutta joka on taas sisäilmaltaan priimaa (toisin kuin monet muut). Voisiko tuo 6-luokkalaisten siirto alakouluihin auttaa? Näinhän monissa kunnissa on. Miksi tämä keino olisi vain Pihkoon koulun pelastus? Miksei sitä voi soveltaa muihinkin? Taas eriarvoista.

On harmillista, jos epäjohdonmukaisella valmistelulla ja poliittisella päätöksenteolla toiset asuinalueet voittavat ja toiset häviävät palveluissa. Hovinsaarikin on kaavoituksen näkökulmasta mukamas alue, jota halutaan kehittää tulevaisuudessa (tehokasta kaupunkimaista asumista ja **palveluja**). Ensin suunnitellaan uutta rakennusta päiväkodille, sitten voidaan iloita, kun yliviivaamalla excelit saadaan näyttämään paremmilta. Osataanko muuttaa rahasummiksi esim. asuinalueiden eriarvoistuminen, koululaisten koulumatkojen muuttumisen tuoma vaikutus kansanterveyteen (jalka- ja pyöräpatikasta bussi- tai automatkoiksi), kaupungin veto- ja pitovoima? Näitä lukuja ei näe kattavasti arvioituina päätöksenteossa.

Niko Kiiskinen (Kotka, 30.09.2023)

#429

Alueen elinvoimaisuuden etu on ehdottomasti säilyttää upea koulurakennus. Pienempiä yksiköitä tarvitaan oppilaille. Nyt pitää ajatella lapsikohtaisesti ja turvata koulun jatkuvuus.

Satu Tikanoja (Kotka, 01.10.2023)

#455

Atelkaa nyt vähän, koulu on terve rakennus, kyllä te tiedättä miten siinä käy jos lopetatte koulun
t
Raimo

Raimo Kaipainen (Kotka, 09.10.2023)

#457

Taas sarjassa huonoja päätöksiä.!!!

Helena Rastamo (Torrevieja, 10.10.2023)

#468

Upea koulu, hyvä sijainti, se pitää ehdottomasti säilyttää oppilaille.

Tuija Rissanen (Kotka, 26.11.2023)

#469

Jo pelkän historiallisen arvon takia Hovinsaaren koulu pitää pitää kouluna.

Timo Larvi (Kotka, 27.11.2023)

#475

Sensuroimatonta tietoa:
nykysuomi, mkr, positv.fi, rapsodia.info, umv, ten.ithelvm <-
kanto.media

Kari Aava (Tampere, 09.02.2024)Maksullinen mainonta

Mainostamme tätä adressia 3000 ihmiselle.

Lisätietoja…