Pelastetaan Rouhialan koulu

Allekirjoitukset, joissa on kommentti mukana

#5

Pienille koululaisille paras mahdollinen koulun aloitus toteutuu Rouhialan koulussa.

Leena Hassi (Mikkeli, 10.10.2023)

#11

Allekirjoittamassani tekstissä on aika monta asiaa tuotu esiin, jotka olisi hyvä nyt ottaa vakavasti huomioon. Tuleeko säästöjä oikeasti? Entä erityislasten kuten nepsylasten hyvinvointi? Heitäkin on Rouhialan koulussa jo useampi ja he hyötyvät pienemmästä koulusta.

Satu Väisänen (Mikkeli, 10.10.2023)

#15

Molemmat lapset tämän koulun käyneet🩵...ihana pieni kyläkoulumainen koulu sopivan matkan päässä Savisillasta/Riutasta pienille ykkös ja kakkos luokkalaisille...Suureen koulumaailmaan ehtii kyllä myöhemminkin🩷🩵

Saranki Niina (Mikkeli, 10.10.2023)

#24

Lakkautus aiheuttaisi pohjoisten kaupunginosien 1.-2. lk. oppilaille kohtuuttoman vaarallisen koulumatkan ja julkinen liikennekään ei toimi Savisillasta Päämajakoululle. Halvimman yksikköhinnan koulu nurin?

Petri Pelli (Mikkeli, 10.10.2023)

#50

Yksilöllisyys ja pienryhmien laatu katoaa kun koulut vähenevät. Kaikki lapset eivät pärjää jättikouluissa.

Marita Makkonen (Mikkeli, 10.10.2023)

#53

Pienille pieni lähikoulu, ei mitään mammuttimaista!

Oili Juutinen (Mikkeli, 10.10.2023)

#57

Lasten ensimmäiset kouluvuodet ja niiden aikana kylvetty ”rauha” kantaa. Pieni yhteisö pytinkeineen omaltaan edistää tätä.

Timo Juutinen (Mikkeli, 10.10.2023)

#60

Meidän molemmat pojat ovat saaneet aloittaa koulutaipaleensa tässä hienossa koulussa. Samaa mahdollisuutta toivoisin myös muille. Tällaiset koulut ovat ehdottomasti vahvuuksia ja vetovoimatekijöitä, mikä tuntuu unohtuneen. Kuten monessa muussakin asiassa on viime vuosina opittu, ei kaiken toiminnan keskittäminen ole viisasta. Toivottavasti on rohkeutta muuttaa aiemmin tehtyjä päätöksiä jos ja kun perusteet ovat muuttuneet.

Mika Muinonen (Mikkeli, 10.10.2023)

#75

Tehkää kulttuuriteko! Säilyttäkää Mikkelin vanhin toimiva koulu ja sen viehättävä piha-alue pikkulasten kouluna!

Leena Haapasaari (Mikkeli, 10.10.2023)

#84

Älkää missään nimessä lakkauttako Rouhialan koulua. Massakoulut eivät ole hyväksi lapsille ja se tullaan tulevaisuudessa näkemään. Antakaa pienille koululaisille mahdollisuus aloittaa koulutaival niin, että eivät huku väen paljouteen ja saavat yksilöllisempää kohtelua. Mahdollistakaa heille turvallinen ja hyvä koulun aloitus. Rouhialan koulu on toiminut niin hyvin ja siellä on aivan mahtava henkilökunta!

Anu Karhunen (Mikkeli, 10.10.2023)

#91

Mikkeli kärsii muuttotappioista muutoinkin ja pohtii keinoja houkutella esimerkiksi lapsiperheitä asukkaiksi. Strategia keskittää ja lakkauttaa ei tue tavoitetta eikä suuruuden ekonomia tässä päde, säästöt jäävät pieniksi. Oletettavasti kustannuksia muodostuu eri kohteisiin tilojen ja remonttien sekä kuljetusten kautta. Tilat ovat vielä toimivat, jonka vuoksi lakkauttamispäätöksen sijaan olisi syytä tehdä vaihtoehtoisia laskelmia periaatepäätösten sijaan.

Viivi Kaasinen (Mikkeli, 10.10.2023)

#108

Emolan ja Rouhialan alueella on käynnissä eräänlainen sukupolvenvaihdos joka tulee lisäämään lasten määrää alueella. Lähikoulu lisää arvostetun alueen kiinnostavuutta ja mahdollisesti ratkaisee jopa asuntokauppoja.

Kävin itse peruskoulun kaksi ensimmäistä luokkaa Rouhialan koulussa. Luokkatovereiden jäädessä vielä kahdeksi vuodeksi Rouhialaan, aloitin itse kolmannen luokan Päämajakoulussa musiikkiluokalla.

Matka oli viikottainen surun ja harmin aihe - pitkä taival kolmasluokkalaisellekin, puhumattakaan ekaluokkalaisesta. Se, että aikuiset taivaltavat kivikeskustaan töihin, ei tarkoita etteikö lapset voisi käydä koulua luonnon keskellä.

Antti Halinen (Helsinki, 10.10.2023)

#111

Säilyttäkää terve toimiva lähikoulu, johon lapset pääsee itse kävelemällä. Koulukyyditykset tietää vaan lisäkuluja.

Suvi Karttunen (Mikkeli, 10.10.2023)

#114

Pieni, turvallinen luonnon keskellä oleva oppimisympäristö pienen koululaisen aloittaa koulutiensä. Pieni lapsi ei tarvitse suuria kalliita seiniä ympärilleen. Turvallisuus ennen kaikkea.

Sirpa Halinen (Mikkeli, 10.10.2023)

#120

Rouhialan koululla on hyvä sijainti, pitkä historia ja myös pieniä kouluja tarvitaan. Surullisena olen seurannut kyläkoulujenkin teurastusta. Sitä paitsi Emolan ja Savisillan alueella asuu paljon lapsiperheitä, myös tulevia koululaisia. Älkää tehkö äkkinäisiä päätöksiä joita ei voi perua.

Tuula Hurskainen (Helsinki, 10.10.2023)

#129

Koulumatka liian pitkä ja vaarallinen pienille jos lakkautus toteutuu

Mia Wetterstrand (Mikkeli, 10.10.2023)

#130

Ennen uusia koulujen lakkauttamisia olisi hyvä selvittää, mikä todellisuudessa on aikaisemmista koulujen lakkauttamisista saatu todellinen säästö

Eeva-Leena Korpijärvi (Mikkeli, 10.10.2023)

#142

Älkää nyt ihmeessä menkö pilaamaan hyvää koulua. Muutimme perheen kanssa takaisin Hollolasta savoon ja poika meni Rouhialan kouluun 1 luokan loppuu ja 2 luokan kävi myös. Koulun käynti parani huomattavasti, kun siirtyi isosta koulusta pieneen aloittamaan koulu-uraa. Hänellä todettiin myös siirron aikana adhd. Pienille paljon uutta ja ihmeellistä tuo koulun alku, niin älkää sulloko niitä isompaan kouluun. Joku tolkku tähän menoon..

Tomi Hyyryläinen (Mikkeli, 10.10.2023)

#145

Rouhialan koulu takaa parisataapäiselle lapsijoukolle turvallisen ja ikätasoisen koulun. Lasten päivittäinen liikkuminen lisääntyy, kun kaikki kävelevät ja pyöräilevät kouluun ympäri vuoden.

Merja Halonen (Mikkeli, 10.10.2023)

#147

Rouhialan koulu on mahtava koulu 1-2 luokkalaiselle. Parempaa alkua koulu-uralle ei voi toivoa. Perinteistä kyläkoulu tunnelmaa. Tämän koulun vuoksi pikkulapsiperheen kannattaa muuttaa Mikkeliin kauempaakin.

Outi Koskivirta (Mikkeli, 10.10.2023)

#149

Täyttä hulluutta olisi lakkauttaa olemattoman säästön takia kaupungin paras koulu 1-2 luokkalaisille. Ovat ulkopaikkakuntalaiset, jopa ulkomaalaiset ihmetelleet, miten näin hyvä koulu voi olla. Kannattaisi tällaista koulua käyttää jopa kaupungin markkinoinnissa. On jotain ihan muuta kun "trendikkäät" jättikoulut.

Timo Kauppinen (Mikkeli, 10.10.2023)

#150

Pitääkö kaikki ajaa isoon ja moniongelmaiseen toimintaan. Liikennekaaos ja mahdolliset onnettomuudet nostavat tämän sitten taas tapetille. Toivon omien pikkuisteni puolesta että turvallisuus on ykkönen, eikä raha.

Tero Korhonen (Mikkeli, 10.10.2023)

#185

Kannattaa miettiä asioita pitkällä tähtäimellä, ja sitä onko koulun lakkauttamisesta oikeasti edes tulossa säästöjä. Koulu on toimiva ja lapsi ystävällinen, ja Emolan sekä Savisillan perheiden arvostama. Rouhialan kouluun on pienten 1 ja 2-luokkalaisten paljon helpompi mennä esikoulun jälkeen, kuin isoon kouluun. Milloin kaupunki aloittaa arvostamaan lapsia, jonka varassa tulevaisuus ja maan hyvinvointi on?

Miina Montonen - Fehrmann (Mikkeli, 10.10.2023)

#186

Pieni turvallinen koulu, jossa myös poikamme sai olla 4 vuotta. Toivomme, että myös 4 -vuotias lapsenlapsemme saisi saman turvallisen, kiusaamisvapaan ja luonnonläheisen ympäristön.

Liisa Laukkanen (Mikkeli, 10.10.2023)

#187

Asia tulee valmistella asianmukaisesti. Tämän jälkeen hallittu yksikön sulkeminen on toki mahdollista, mutta ensi tulee varmistaa että toimista tulee todellista säästöä. Rouhiala on ikäluokallensa varmasti paras yksikkö koko peruskoulu opetuksessa, on sääli mikäli sulku päätös tehdään hätäisesti, heikosti valmisteltuna siten että huomataan jälkikäteen tehty virhe.

Harri Mattinen (Mikkeli, 10.10.2023)Maksullinen mainonta

Mainostamme tätä adressia 3000 ihmiselle.

Lisätietoja…