Pelastetaan Rouhialan koulu

Allekirjoitukset, joissa on kommentti mukana

#205

Nyt tehdään päätöstä lapsien kustannuksella. Aikataulun realistisuus ja todelliset euromääräiset säästöt tulisi tarkastella huolella, unohtamatta inhimillisiä näkökulmia lasten turvallisesta arjesta ja oppimista tukevasta ympäristöstä. Esimerkiksi Savisillan alueen oppilaat tulevat olemaan isolta osalta kuljetusoppilaita ja jos waltti -kortti on ratkaisu, niin kalustoa tulee olla enemmän, jotta nämä kaikki oppilaat voidaan kuljettaa. Siitä syntyy lisää kustannuksia. Keskustassa pyörivien pienten koululaisten määrä tulee lisääntymään, sillä bussireitit eivät kulje läheltä koulua ja aikataulut aiheuttavat nykyisellään jopa tunnin odottelua keskustassa. Tämä ajaa vanhemmat kuljettamaan lapsiaan mahdollisuuksiensa mukaan koululle, mikä lisää huomattavasti vaaratilanteita Päämajankoulun läheisyydessä. Tämän tulee lisäämään tyytymättömyyttä kaupungin päätöksiä kohtaa. Rouhialan koulu on idyllinen kyläkoulu keskellä kaupunkia, mikä voisi nähdä myös kilpailuetuna Mikkelille moniin muihin kaupunkeihin nähden. Ehkä jopa houkutella lisää lapsiperheitä kaupunkiin, missä vielä opettaja tuntee oppilaansa, eikä yksilö huku massaan. Rouhialan koulun lähiympäristö on lapsille turvallinen, koulun ilmapiiri on kannustava ja yhteisöllinen. Paras paikka 1.-2. luokkalaisille aloittaa koulutaival.

Sari Sihvo (Mikkeli, 10.10.2023)

#226

Koulu täytyy ehdottomasti säilyttää!! Ainutlaatuinen oppimisympäristö, turvallinen koulumatka Savisillan ja Emolan lapsille.

Niina Kangaskorpi (Mikkeli, 10.10.2023)

#239

Eihän tossa laukkauttamisessa oo mitää järkeä

Vesa Peltola (Mikkeli, 10.10.2023)

#242

Paras koulu ikinä!!! Ei sellaista voi lakkauttaa!

Pia Kuparinen (Mikkeli , 10.10.2023)

#243

Ei missään nimessä saa kaikkia pieniä kouluja lopettaa

Kankkunen Elina (Mikkeli , 10.10.2023)

#250

Pelastakaa

Ossi Lappalainen (Mikkeli, 10.10.2023)

#253

Tällainen pieni koulu on ihana alku pienille koululaisille.
Hienolla paikalla , kaukana liikenteen melusta.
Lähellä luontoa.
1964 olen itse aloittanut siellä koulunkäynnin. ☺️👍

Päivi Metsätalo (Mikkeli, 10.10.2023)

#254

Mikkelin halvin oppilaspaikka rouhialassa.
Ei sisäilmaongelmia.
Paras oppimisympäristö pienelle ihmiselle. Palvelee alueen lapsiperheitä parhaiten, ei tule kuljetuskustannuksia.
Huom. Historia!
Aikoinaan lahjoitettu tontti ja rakennus sillä ehdolla, että koulu säilyy tällä siainnilla aina.

Janne Meriläinen (Mikkeli, 10.10.2023)

#259

Valtavan hyvä ja kompakti oppimisympäristö koulutiensä aloittaville 1-2-luokkalaisille. Emola/Rokkala/Savisilta alueen lapsille ehdoton myös sijaintinsa puolesta. Päämajankouluun koulutie on jo pienelle huomattavasti pidempi, mutta 3-luokkalainen tuon jo helpommin taittaa. Oma jälkikasvu on jo suuremmissa oppilaitoksissa, mutta kokemuksesta Rouhialan koulu on hyväksi todettu.

Antti Kääriäinen (Mikkeli, 10.10.2023)

#275

Ei missään nimessä saa lopettaa Rouhialan koulua,lasten etu on pieni koulu,edes 2 ekaa vuotta!

Seija Laakkonen (Mikkeli , 11.10.2023)

#282

Rouhialankoulu ei saa lakkauttaa.

Sinikka Närvänen (Mikkeli , 11.10.2023)

#284

Säästö tästä on pieni, mutta lakkautettavan pikkukoulun hyöty ja arvo lapsille on suuri. Olisiko tässäkin asiassa järjen köyttä paikallaan.
Säästöjä saadaan kun on oikeasti asiantuntijat tekemässä esimerkiksi hankintoja, ei tuli huteja joihin rahat tuhlaantuvat

Paula Kemppi (Mikkeli, 11.10.2023)

#288

Turvallinen koulunkäynti on turvattava kaikilta osin

Pirjo Montonen (Mikkeli, 11.10.2023)

#317

Ajatelkaa välillä inhimillistä tekijää suhteessa niihin oletettuihin marginaalisiin säästöihin mitä pienen paikallisen koulun sulkeminen antaa.

Matti Tiitinen (Mikkeli, 11.10.2023)

#335

Minä kävin kyseistä ihanaa koulua 4 lukuvuotta 70-luvulla. Nyt koulussa ei ole kun luokat 1-2, mutta sen ikäiset ovat niin pieniä, että ei heitä voi kauemmaksi kouluun lähettää. Antakaa nyt pienten käydä ensimmäiset luokat rouhialassa. Sitten ovat jo sen ikäisiä että voivat siirtyä kauemmaksi isompaan kouluun.

Mari Hotokka (Mikkeli, 11.10.2023)

#386

Rouhialan koulu on idyllinen paikka nuorelle ekaluokkalaiselle aloittaa koulunkäynti. Turvallinen ympäristö sekä luonnon läheisyys tekevät oppimisesta tehokasta ja antavat lapselle hyvät eväät siirtyä suurempaan kouluun kolmannen luokan koittaessa. Olisi suuri menetys Mikkelin nuorille lapsille jos tämä koulu lakkautetaan. Terveisin entinen Rouhialan oppilas.

Joel Liukkonen (Helsinki, 11.10.2023)

#394

Rouhialan koulu on hyvässä kunnossa oleva koulu jossa ei oireilla huonon ilman takia niinkuin joissakin isoissa kouluissa oireillaan.
Koulun sijainti on hyvä, piha on iso ja metsä vieressä jossa oppilaat viihtyvät erittäin hyvin!
Oppilaat pystyy Savisillan/Emolan perukoilta liikkua kävellen tai pyörällä, koska koulumatka on riittävän lyhyt, että he jaksavat liikkua niin!
Vanhemmilla levollisempi mieli laittaa oma lapsi liikkumaan yksin kouluun kun ei ole vilkasta liikennettä koulumatkalla.
Oppilaiden jaksamisen ja turvallisuuden kannalta pienet yksiköt on erittäin tärkeitä!!

Netta Vahvaselkä (Mikkeli, 11.10.2023)Maksullinen mainonta

Mainostamme tätä adressia 3000 ihmiselle.

Lisätietoja…