Pelastetaan Rouhialan koulu

Allekirjoitukset, joissa on kommentti mukana

#612

Annetaan ykkös ja kakkosluokkalaisten jatkaa koulupolun alkua turvallisessa ja luonnonläheisessä ympäristössä.

Tapani Nisonen (Mikkeli, 13.10.2023)

#613

1910 perustettu koulu on jo kulttuurihistoriallisesta näkökulmasta tärkeä säilyttää - käytännön syistä (esim koulumatkat) puhumattakaan.

Pidemmän päälle säilyttäminen on kaupungille ennemminkin hyödyllinen asia kuin menoerä. Rouhialan koulua lakkauttamalla ei kaupungin taloutta pelasteta, lyhyen tähtäimet säästöt on löydyttävä muualta.

Antti Nisonen (Mikkeli, 13.10.2023)

#614

Ei missään nimessä pidä lakkauttaa!!
Emolaan on tullut paljon pienilapsisia perheitä
Tämä lähikoulu takaa turvallisen ja maanläheisen ympäristön lapsille!!
Tutut ystävät, lyhyet matkat.
Inhimilliset olosuhteet verrattuna suuriin pelottaviin kouluihin pikkutaaperoille!!

Sirkka Hautamäki (Mikkeli, 13.10.2023)

#623

Nyt etusijalle pienet lapset. Rouhialan koulu on kotoisa pieni koulu juuri koulupolkunsa aloittaville lapsille. Lapsia on paljon juuri Emolassa, Savisillassa ja ja Ihastjärven suunnallakin. Monen sadan oppilaan koulut eivät ole oikea paikka alaluokkalaisille. Kävin aikoinaan itsekin 4 vuotta Rouhialan koulua, jonka jälkeen siirryin oppikouluun. Vieläkin muistelen sitä turvallista tunnelmaa, kun kuljen koulun ohi. Säästäkää jostain muusta kuin pienimmiltä.

Merja Pylkkänen (MIKKELI, 13.10.2023)

#635

Säästäkää hyvä pienikoulu!
Lapset ansaitsevat rauhallisen, turvallisen, pienen koulun!
Kyseenalaisen "säästön" perusteella Ei voi lakkauttaa koulua! Lapsissa on tulevaisuus!

Raimo Järn (Mikkeli, 13.10.2023)

#651

Hyvää toimivaa, homevapaata koulua ei pidä lakkauttaa.
Luonnonläheinen piha-alue.Kuta lähempänä koulu on lapsen kotia sitä paremmin hän omaksuu sen kotiympäristökseen.

Erkki Valjakka (Mikkeli, 13.10.2023)

#661

Ihana Rouhialan koulu on ollut kaikille kolmelle lapselleni aivan upea paikka käydä rauhallisesti kaksi ensimmäistä vuotta koulutaivaltaan. Näin hienoa ja tervettä koulua ei pitäisi lopettaa!

Hanna Hämäläinen (Mikkeli, 14.10.2023)

#671

Perheemme kaksi lasta kävivät aikanaan Rouhialan koulua ja esim. koulumatka oli turvallinen.. jäitä hattuun nyt päätöksien suhteen. Nyt aikalisä niin ei tarvitse selitellä kun huomataan että olipa kiireellä tehty päätös.

Riitta Viljakainen (Mikkeli , 14.10.2023)

#673

Ei hätäillä muutokseen, hyvä homeeton koulu pienille oppilaille on turvallinen koulutyön aloitukseen ja antaa nostalgisen ja muistorikkaan pohjan tulevaisuuden opinnoille. Yhteisöllisyys ja koulun henki kannattelee elämän tiellä.

Anu-Leena Rantanen (Mikkeli, 14.10.2023)

#679

Muutimme juuri Savisillan alueelle pienen tytön kanssa js koulutiestä tulee varmasti paljon kivisempi jos Rouhialan koulu lakkautetaan

Asta Sahari (Mikkeli, 14.10.2023)

#687

Pienten koulujen olemassa olo takaa myös joiltain osin kaupunkien/kuntien muuttotappioita. Päättäjien Kannattaa katsoa hiukan vaikka naapurikuntien lukuja miten on käynnyt. Meillä Kouvolassa on näyhty ettei kukaan halua enää taajamien ulkopuolelle.

Marko Korhonen (Kouvola, 14.10.2023)

#692

Ei missään nimessä kannata lakkauttaa hyvää, sisäilmaltaan puhdasta, kodinomaista koulua! Lapsia on Savisillan alueella paljon, sekä nykyisiä koululaisia että koulutaipaleensa aloittavia. Päämajankoulu on näille koulunsa aloittaville todella kaukana. Päämajakoulu on iso, miten nämä tulevat 1. ja 2. luokkalaiset sinne edes mahtuisivat?!
Antakaa Rouhialan koulun olla vielä voimassa ja pienten koululaisten aloittaa koulunsa tässä koulussa 🙏🏻

Jenna Suomalainen (Mikkeli, 14.10.2023)

#703

Oman lapsuuteni paras koulu. Turvallinen pieni koulu ja mahtava luonto vieressä.

Sara Lindstedt (Mikkeli, 14.10.2023)

#705

Itse olen Savisillasta lähtöisin oleva entinen Rouhialan koulun oppilas. Savisilta on täynnä lapsiperheitä, joille Rouhialaan on vielä helposti kuljettava ja turvallinen koulumatka kävellen tai pyörällä myös näinkin nuorille oppilaille. Mikäli opetus siirtyisi Päämajaan, olisi lapsille pakko hankkia bussikortit, mikä mm. vähentäisi lasten viikottaista hyötyliikuntaa.

Silja Volanen (Tampere, 14.10.2023)

#707

Historiallinen koulu on pelastettava! Tunnen monia sen käyneitä.

EERO TARASTI (HELSINKI 85, 14.10.2023)

#709

On todella lyhytnäköistä keskittää lapset suurin kouluihin. Nyt jo tiedetään siitä aiheutuvat vahingolliset vaikutukset lasten psyykkiselle terveydelle. Olen psykiatri ja tiedän, mistä puhun. Älkää tehkö virhettä, josta Mikkelin lapset saavat kärsiä!

Liisa Lahdelma (Helsinki, 14.10.2023)

#727

Asia pitää ottaa uudelleen valmisteluun ja siitä tehdään ajantasainen poliittinen päätös.

Marko Hänninen (Mikkeli, 15.10.2023)

#728

Savisillan ja Emolan alueella on paljon pieniä koululaisia. Tyttäreni siirtyi juuri tänä syksynä kolmannelle luokalle rouhialasta päämaja kouluun. Muutos keskustan kouluun kulkemisineen on ollut merkittävä jopa kolmasluokkalaiselle. En olisi voinut kuvitellakaan ykkösluokkalaisen kulkevan juuri vajaan kolmen kilometrin matkaa(3km vaadittava ollakseen oikeutettu kuljetukseen). Niin kuin jo adressissakin perusteltu, ei ykkösluokkalaisen voi olettaa pärjäävän kaupungin julkisessa liikenteessä, mikä kaiken lisäksi kulkee äärettömän huonosti kouluaikoihin nähden. Lapset voivat joutua odottamaan kaupungissa tunnin bussin lähtöä, onko keskusta kuusi vuotiaan paikka "hengailla"? Vastaan itse omaan kysymykseeni; ei todellakaan ole.

Titina Mutanen (Mikkeli , 15.10.2023)

#731

Pienet alueen koulut mahdollistavat yksilöllisempää opetusta, eikä niitä tule lopettaa niin kuin suuntaus on ollut ainoastaan säästösyistä. Maksamme näistä säästöistä kovaa hintaa vuosien päästä erilaisten palvelujen tarpeesta johtuen. Päätöksentekoon pitkänäköisyyttä.

Arja Tirronen (Mikkeli, 15.10.2023)

#735

Rouhialan koulun lakkauttaminen on käsittämätöntä, sillä Emolaan on muuttanut lapsiperheitä ja kouluun on tulijoita. Ihana pieni kyläkoulu on paras pienelle lapselle aloittaa koulutaival.

Heidi Tuominen (Mikkeli, 15.10.2023)

#742

Pieni koulu on turvallisin oppimis- ja kasvuympäristö alaluokkalaisille. Kaikki tuntevat toisensa ja koulu muodostaa lämminhenkisen yhteisön luonnonläheisessä paikassa. Koulumatka pysyy kohtuullisena myös Savisillasta. Kävely ja pyöräily tuo lisää liikuntaa lapsen arkeen.

Marjo Juhakoski (Mikkeli, 15.10.2023)

#750

Ei vielä voi lakkauttaaa , koska oppilaita näkyy riittävän täällä alueella.

Timo Suomela (Mikkeli , 15.10.2023)

#752

Pelastakaa hyvin toimiva Rouhialan koulu!

Mauri Pyökäri (Kaarina, 15.10.2023)

#759

Kaupunki ei pysty takaamaan turvallista ja inhimillistä koulu matkaa alueen lapsille jos koulu lopetetaan.

Ville Kopakkala (Mikkeli , 15.10.2023)

#760

Hienolla paikalla, hyväkuntoinen koulu edelleen. Kun suojelukohde, pitäisi pitää koulusta kuitenkin huolta, lämmittää ym. ettei ränsisty ja ole tuohotöiden kohteena. Paljon uusia asukkaita, lapsiperheitä muuttanut koulun piiriin. On pieni lähikoulu, missä yksilöllisempää opetusta mahdollista toteuttaa.

Tuula Tammelim (Pöytyä, 15.10.2023)

#763

Rouhialan koulu on harvinainen kyläkoulu Mikkelin keskustan tuntumassa. Koulun luonnonläheinen ympäristö tarjoaa mahdollisuudet ulkopeleihin, pihaleikkeihin ja opintoretkiin lähimetsään. Savisillan, Rouhialan ja Emolan alueelta tulevilla pienillä koululaisilla on turvallinen koulumatka omaan lähikouluunsa. Siirtyminen kaupungin keskustassa sijaitsevaan Päämajakouluun tarkoittaa lapsille pidempää koulumatkaa ja monia vaaran paikkoja liikenteessä. Liikenneyhteydet pohjoisiin kaupunginosiin ovat heikot eivätkä lapset saa jäädä koulutuntien jälkeen koulun tiloihin odottamaan kulkuyhteyttä. Näin ollen heille tulisi järjestää koulukyydit ja/tai paikallisliikenteen bussivuorot Emolan, Rouhialan ja Savisillan suuntaan tulisi siirtää kulkemaan Päämajakoulun kautta. Suuri koulu ja luokkakoko lisäävät turvattomuutta ja levottomuutta, jotka nykyisessä pienessä kouluyhteisössä ovat paremmin hallittavissa. Toivon hartaasti, että Mikkelin kaupunki ottaa huomioon pienten koululaisten edun ja heidän vanhempiensa huolen ja harkitsee vakavasti Rouhialan koulun jatkomahdollisuuksia.

Anna-Maija Pirskanen (Helsinki, 15.10.2023)

#764

Koulun toimintaa on ehdottomasti jatkettava.

Katariina Liisanantti (Mikkeli, 15.10.2023)

#772

Keskusteltaessa Rouhialan koulun olemassaolosta, kaupungin päättäjien tulisi ottaa huomioon muutakin kuin raha, ennen kaikkea koulun oppilaat ja heidän kotiensa toiveet ja hyvinvointi. Koulu on paitsi oppilaitos, myös kulttuuriarvo, joka olemassaolollaan rikastuttaa kaupungin sivistysantia. Kaupungin taloutta koulun lakkauttaminen tuskin nimeksikään auttaisi. Vain teknokraatti priorisoi rahan ensimmäiseksi. Kysymys on olennaisesti arvolähtökohtainen. En ole huomannut, että lakkauttamista perusteltaisiin muulla kuin kylmällä rahalla. Minun on vaikea uskoa, etteivät koulun alasajoa ajavat parempaan yllä.

Matti Wirilander (Mikkeli, 15.10.2023)

#773

Harkitkaa uudelleen. Pienkoulut ovat parhaita.

Esko Ikonen (KERAVA, 16.10.2023)

#782

Savisillan lapsiperheet rakensivat talonsa sinne juuri siksi, että heidän lapsensa aloittavat hyvässä turvallisessa lähikoulussa. Jos Rouhialan koulu lopetetaan ja pikkulapset joutuvat keskustan suureen kouluun tulevat nämä asukkaat karkeasti petetyiksi.

Heikki Majanen (Mikkeli , 16.10.2023)

#786

Rouhialan koulu ja pieni ja turvallinen kyläkoulu pienille 1.- ja 2.luokkalaisille oppilaan aluille ja toivon todella, että meidänkin 4 ja 1 -vuotiaat pääsisivät vielä opiskelemaan siellä kuten isot sisaruksensa. Ainakin silloin kustannuksiltaan koulu oli halvin Mikkelin kouluista!

Annu Eskelinen (Mikkeli, 16.10.2023)

#789

Rouhiainen koulua ei saa lakkauttaa. Sitä on käynyt meidänkin perheestä kolme sukupolvea ja se on ollut ehdottomasti
paras koulu pienille ja isommillekin oppilaille Mikkelissä.

Pirjo Msaaranen (Mikkeli, 16.10.2023)

#799

Pieniä kouluja on hyvä tukea ja ne on hyvä säilyttää. Oppimisympäristö on rauhallisempi ja oman lähialueen kouluun on pienten oppilaiden helppo mennä eikä tarvitse kyydistystä kun koulu on lähellä.

Satu Hasanen (Mikkeli, 16.10.2023)Maksullinen mainonta

Mainostamme tätä adressia 3000 ihmiselle.

Lisätietoja…