Vetoomus Suomi–Venäjä-seuran valtionavun, Venäjä-tuntemuksen ja kansalaisyhteiskunnan tukemisen puolesta

Allekirjoitukset, joissa on kommentti mukana

#801

Suomi-Venäjä -seuran toiminta erittäin tärkeää. Pitkä historia takana, paljon ihmisiä mukana toiminnassa. Vallitseva tilanne tuo muutenkin hankaluuksia venäjän kielen taitoisille. Suomi-Venäjä seura tekee erinomaista työtä. Ei katkaista mahdollisuutta jatkaa työtä!

Milla Mutanen (Helsinki, 02.11.2023)

#802

Ketä maamme hallitus halua rangaista lakkauttaessaan Suomi-Venäjä-seuran rahoituksen?
Jos tähtäimessä on Putin ja Venäjän oligarkit on syytä ymmärtää, ettei heitä kiinnosta tippaakaan mitkään suomalaiset yhdistykset ja niiden toiminta. Putinilla ja Venäjän oligarkeilla on aivan toisenlaiset poliittiset päämäärät.
Tällaisella päätöksellä rangaistaan tavallisia ihmisiä Suomessa ja Venäjällä. Samalla yritetään heikentää edellytyksiä ylläpitää olemassa olevia suhteita suomalaisten ja venäläisten välillä. Miksi näin?

Viktor Smirnov (Pori, 02.11.2023)

#817

Suomi-Neuvostoliitto-Seura on perustettu
Stalinin aikaan. Putin on seuraavaksi pahin, ei tehdä liian hätäisiä päätöksiä tämän hetken tun-
nekuohujen vallassa ja lopeteta kokonaan avustuksia. Myös Putinin jälkeinen aika tulee.

Markku Pohjola (Suomussalmi, 02.11.2023)

#818

Haluaisin säilyttää hyvät välit Venäjään

Pertti Kolehmainen (Espoo, 02.11.2023)

#822

Tämä seura on ollut merkittävä yhteyksien ylläpitävä ja niitä synnyttävä yhteisö ja on varmaan tärkeä koko maittemme väliselle yhdesä rakentamallemme kulttuurille. Pitäkäämme siitä yhä huolta.

Annikki Haltia-Vasari (Helsinki, 02.11.2023)

#825

Kansalaiset eivät käy sotaa, kulttuuri ei käy sotaa - kulttuurinen ymmärrys ehkäisee väkivaltaa ja rakentaa rauhaa

Anneli Pohjola (Rovaniemi, 02.11.2023)

#832

S-VSeura tukee suomalais-ugrilaiskultuuria säilytymiseen.
Tallinnan Marilaisten Seuran puolesta ollaan tukeamassa organisaation säilytämiseen.

Anna Makeev (Saue, 02.11.2023)

#837

Naapurimaasta paenneiden tukeminen auttaa Suomen taloutta, uskon myös että isoimman naapurimaamme kanssa yhteistyö jatkuu aikanaan sodan jälkeen - on tärkeää kehittää kasalaistoimintaa joka ei ole politisoitunut sotaan tai sen tukemiseen.

Risto Lahi (Helsinki, 02.11.2023)

#840

Tavallisten ihmisten yhteydenpito kansojen välillä on Suomen etu.

Tuomo Lahti (Kokkola, 02.11.2023)

#842

Suomi-Venäjä-Seura kansalaisjärjestönä on nyt ja tulevaisuudessa side Venäjän kansalaisyhteiskuntaan ja kansalaisiin jotka eivät hyväksy Venäjän brutaalia sotaa Ukrainassa.

Matti Moilanen (Helsinki, 02.11.2023)

#846

SVS on tärkeä kultturijärjestö, ei tue Venäjän sotaa vaan sanoutunut siitä eroon! Ottaa ilomielin järjestöön mukaan myös ukrainalaisia sotapakolaisia!

Heli Yränäinen (Vantaa, 02.11.2023)

#851

Venäjä on naapurimasmmevkaikesta huolimatta eikä siellä ikuisesti ole sama johtaja ja kyllä meillä vielä tulevaisuudessa tarvitaan rauhanomaista yhteistyötä Venäjän kanssa, esim. kulttuurin saralla. Meillä oli aikoinaan yya/sopimuskim .

Paula Peltonen (Rovaniemi, 02.11.2023)

#856

Perehtykää asioihin ennenkuin teette päätöksiä! Ilmiselvästi Sari Multala ei ole tiennyt Suomi-Venäjä-seuran toiminnasta mitään eikä ole viitsinyt perehtyä asioihin. Hänelle on riittänyt pelkkä "Venäjä"-sanan näkeminen valtionavun epäämiseen seuralta.

Asta Lepikkö (Tampere, 03.11.2023)

#868

Venäjän kielen ja kulttuurin tuntijoita on jo entuudestaan liian vähän. Venäjä ei katoa maapallolta sotatoimien myötä, eikä myöskään niiden loputtua. Suomi-Venjä-seura on yksi niitä harvoja tahoja, joilla on laaja Venäjän tuntemus. Sille kaikelle tiedolle on tarvetta nyt ja tulevaisuudessa. Ei kaadeta viemäriin tätä osaamista ja verkostoa. Rauhantyötä tukee kansalaisyhteiskunnan voimistaminen, niin Suomessa, kuin Venäjälläkin ja muualla asuvien venäläisten keskuudessa. Seuran toiminta ei millään tavalla tue sodan jatkumista, päinvastoin.
Pelaamme Putinin pussiin aina, kun katkomme yhteyksiä Venäjän - voisi sanoa vangiksi joutuneen - kansan ja ulkomaailman välillä. Haluatteko todella tukea Putinin toivetta?

Anne Roininen (Helsinki, 03.11.2023)

#885

On sääli, että valtionapua lakkauttamalla viedään pois seuran mahdollisuudet tuoda Suomeen venäläistä taidetta ja kulttuuria. Näin estetään myös kontaktit ihminen ihmiselle, joka lisäisi molemminpuolista ymmärtämystä yli rajojen.

Maria Malmi (Tampere, 03.11.2023)

#891

Ei suhteemme Venäjään tule valmiiksi vihan lietsonnalla, puolison voimme valita, mutta emme naapuriamme.

Mauno Rajala (Seinäjoki, 03.11.2023)

#895

Suomi tekee strategisen virheen yrittäessään vähentää naapurinsa tutkimista nyt kun sitä ammattitaitoa kaivattaisiin vielä enemmän. Syvä Venäjä-kiinnostus ja -tuntemus voivat ja elävätkin täysin harmoniassa imperialismin vastaisuuden kanssa monien meidän Venäjää tutkivien joukossa. Olen ollut pettynyt ja suoraan sanoen v*ttuuntunut kuinka monen päättäjän ja vaikuttajan “ratkaisu” ongelmiin on ollut työntää pää piiloon hiekkaan sen sijaan että naapuria tutkii ja sieltä etsii siltoja, joilla rakentaa tulevaisuuden Venäjää ilman Putinismin ja imperialismin mätää. Meidän nykyinen Venäjä-strategiamme ei ole tarpeeksi, se on hysteerinen hätävara eikä aito ratkaisu taikka strategia ongelmien ratkaisemiseksi. Pienikin muutos voi tehdä paljon, siksi kannatan Suomi-Venäjä-seuran positiivista vaikuttamista ja kulttuurityötä, sillä sillä on enemmän väliä kuin jotkut väittävät. Jokainen silta on askel kohti parempaa, vaikka se veisi kauan.

Timi Tamminen (Somero, 03.11.2023)

#898

Oli Suomen ja Venäjän välit sitten kuinka huonot tahansa, kyllä meidän täällä täytyy Venäjää tuntea. Nimenomaan se, että Venäjä on uhka, on erittäin hyvä syy pyrkiä tuntemaan Venäjää mahdollisimman hyvin. Tässä Suomi - Venäjä seura on hyvä väline.

Markku Nieminen (Naantali, 03.11.2023)

#905

Rauha, ystävyys, solidaarisuus

Pertti Salo (Kangasals, 03.11.2023)

#910

suojelemme seuraa suomalais-ugrilaisten kansojen puolesta! se voi tuntua merkityksettömältä, mutta se on Suomen kansan juuri! Olen Mordva-Erzya Suomesta, olemme yhdessä!

Melsedei Chevtaev (Lappajärvi, 04.11.2023)

#911

Suomi-Venäjä Seuraa ei saa lopettaa

Ritva-Liisa Korhonen (OULU, 04.11.2023)

#914

Suomella on tärkeä rooli naapurin kansalaisyhteiskunnan tukemisessa.

Pipa Paljakka (Helsinki, 04.11.2023)

#924

Suomi-Venäjä-seura on demokratian puolella ja ei tue Putinin hallintoa. Se on tekemisissä Venäjällä asuvien demokratian kannattajien kanssa, mikä on Suomenkin kannalta tärkeää.

Ritva Isotalus (Helsinki, 04.11.2023)

#941

"Ystävyyden merellä on tyyntä ja on myrskyä. Ei ystävykset välitä; He kaiken kestävät Yhdessä"
Pidän tärkeänä ja sivistystä ylläpitävää toimea ; että hallitus tukee taloudellisesti Suomi-Venäjä seuran kansallista toimintaa. Tämä tuki edistää pysyvää rauhantilan saavuttamista kansojen välillä. En tue ystävyyden tilan estämistä Suomen ja Venäjän kansan välillä.

Pertti Ikonen (Hamina, 05.11.2023)

#942

Tarvitaan rahoitusta !

Juhani Rinnemaa (Kuopio, 05.11.2023)

#964

Suomi-Venäjä-seuran samaistaminen Putinin politiikkaan on suuri väärinkäsitys. Venäjällä kansalaisyhteiskunta kärsii Putinin hallinnon yhä itsevaltaisemmista otteista. Suomi-Venäjä-seuralla ja sen edeltäjällä on ollut merkittävä rooli ruohonjuuritason yhteistyössä, ihmisten tutustuttamisessa toisiinsa. Se on parasta rauhantyötä, jonka hallitus nyt lyhytnäköisesti haluaa lopettaa.

Liisa Marjatta Taskinen (Kotka, 05.11.2023)

#969

Venäjä sekä venäläiset, Venäjän kulttuuri, historia, taide jne. EI ole synonyymi Putinille ja putinisteille.

Nina Veikkolainen (Helsinki, 05.11.2023)

#982

Lopettamalla valtionavun Suomi-Venäjä Seuralta tukahdutatte vuosikymmenien aikaisen tietoväylän, jolla olemme saaneet ensiarvoisen tärkeää tietoa (kansanoloista, kulttuurista jne) naapurimaastamme ilman, että naapurimaan poliittiset näkemykset ovat niihin vaikuttaneet.

Arja Keskisaari (Ikaalinen, 06.11.2023)

#983

Kun koko kansa demonisoidaan, maailmasta tulee vaarallisempi paikka elää. Kansalaisten välisen tuntemisen ja yhteistyön kautta vihollisuudet vähenevät. Tällaisen toiminnan jatkumisen turvaaminen on välttämätöntä.

Sarkku Vilpas (Tampere, 06.11.2023)

#990

Arvoisat päättäjät, nyt, ja myös tulevaisuudessa, Venäjä on meidän rajanaapurimme. Tulevaisuudessa, kun toivon mukaan rauha vallitsee Euroopassa ja Suomen ja Venäjän suhteet paranevat, järjestön työ on tärkeätä. Tässä hetkessä se on tärkeää, koska se osoittaa, että venäjän kieli, kulttuuri tai yksittäiset venäläiset eivät ole nykytilanteeseen tyytyväisiä.

Max Lindholm (Helsinki, 06.11.2023)