Vesangan lähikirjasto pitää säilyttää!

Allekirjoitukset, joissa on kommentti mukana

#5

Nyt järki käteen päättäjät

JARKKO JOHANNES BLOMQVIST (VESANKA, 31.10.2023)

#10

Kannataa miettiä säästääkö tässä pitkässä juoksussa mitään.

Petri Blomqvist (Jyväskylä, 31.10.2023)

#15

Kirjasto on meille Vesankalaisille ehdottoman tärkeä palveluna ja paikkana. Kyläkirjaston lakkauttaminen on täysin päinvastainen teko kaupunkistrategiaan nähden.
Jyväskylä tavoittelee alla mainittuja asioita, mutta oletteko päättäjät sitoutuneita löytämään kestäviä ja resurssiviisaita keinoja.

Koulutus- ja kulttuurikaupunki
Elinvoiman kaupunki
Liikuntapääkaupunki
Resurssiviisas kaupunki

Kyläkirjaston lakkauttaminen vie Vesangan, Kuohun jaNyrölänkin asukkailta pois tärkeän julkisen sivistyspalvelun. Koululaiset ja päiväkotilaiset käyttävät kirjastoa päivittäin. Meillä on paljon myös iäkkäitä ihmisiä, joille kulkeminen kaupunkiin on hankalaa.

Liikuntapääkaupunkiteemaankin kyläkirjasto vaikuttaa, sillä usein kirjastolle tullaan pyörällä tai jalkaisin tai talvisin jopa potkurilla! Vesangasta on 14 km keskustan kirjastolle, joten täältä ei noin vain lähdetä kaupunkiin ilman omaa autoa, sillä julkinen liikenne on mitäntöntä ja pyörätiekin kaupunkiin alkaa vasta parin km etäisyydeltä kirjastolta. Emme voi laittaa lapsia kulkemaan kaupungin kirjastolle itsenäisesti. Kirjaston lakkauttaminen lisää erittäin todennäköisesti yksityisautoilua.
Resurssiviisaudella tavoitellaan paitsi ekologista kestävyyttä, myös ihmisten hyvinvointia, työllisyyden parantamista ja alueiden hyvinvointia. Ekologisuuteen ja hyvinvointiin jo viittasinkin. Kaupunki ei voi kohdella eri alueita eriarvoisina, kehittäen joitain alueita ja kurjistamalla toisten alueiden elinvoimaa ja huonontamalla asukkaiden hyvinvointia. Vesankaan muuttaa jatkuvasti uusia lapsiperheitä ja taloja rakennetaan ympäri Vesankaa. Asukkaat Vesangassa ovat aktiivisia ja arvostavat yhteisöllisyyttä. Kylämme kirjasto on osa tätä arvokasta yhteisöä.

Sirpa Kortelainen (Jyväskylä, 01.11.2023)

#23

Vesangan Kirjasto olisi tärkeä säilyttää. Itse vieraillut siellä yli 40 vuotta.

Mia-Riitta Niemi (Vesanka, 01.11.2023)

#26

Alkuperäinen Vesankalainen!

Marje Rauhala (Brisbane, 02.11.2023)

#39

Lukutaito on yksi tärkeimmistä taidoista yhteiskunnassamme. Sen tukemiseen pitää olla myös mahdollisuus pienemmillä kylillä niin lapsilla kuin aikuisilla!

Heidi Björkman (Jyväskylä , 02.11.2023)

#41

Perheemme käyttää kirjastoa säännöllisesti ja on lapsille erittäin tärkeä paikka. Toivomme todella, että myös sivukylillä säilytetään mahdollisuus sivistys- ja kulttuuripalveluille, etenkin lapsia ajatellen.

Marjut Karvola (Jyväskylä, 02.11.2023)

#55

Vesangan kirjasto painoi merkittävästi vaakakupissamme, kun valitsimme asuinpaikkaamme keväällä 2023 ja muutimme Vesankaan. Lähikirjasto on tärkeä palvelu meille, jota lapsiperheemme käyttää aktiivisesti ja sen sulkeminen voi hyvinkin ohjata perheemme tekemään vaihtoehtoisia päätöksiä asuinpaikan suhteen.

Arto Puikkonen (Jyväskylä, 02.11.2023)

#56

On tärkeää sivukylälle että sieltä löytyy kirjastopalvelut. Lapset käyttävät koulun käynissään myös itsenäisesti kirjaston palveluja, kirjasto lähellä omaa kotia on erittäin tärkeä koko perheelle.

Helinä Vornanen-Metsä (Jyväskylä, 02.11.2023)

#63

Kirjasto on suuresti käytössä Vesangan koulun lasten arjessa, kun he koulupäivän aikana vierailevat kirjastossa, oppivat lainaamaan kirjoja ja toimimaan kirjastossa. Pitkällä tähtäimellä ajatellen tämä on erittäin sivistävää ja kasvattavaa. Lisäksi kirjastoa käytetään samanaikaisesti luokkahuoneena, joka on erittäin kustannustehokasta. Kirjasto palvelee myös muita vesankalaisia, onhan muut kirjastot yli 10km matkan päässä. Vesangan kirjasto palvelee maantieteellisesti isoa aluetta. Olisi erittäin lyhytnäköistä lakkauttaa näin tärkeä kirjasto.

Maiju Vuorela (Jyväskylä, 02.11.2023)

#64

En ymmärrä, miksi keskustan alueella on useampia kirjastoja ja täältä viedään viimeinenkin?
Kohtuutonta kyläyhteisön kiusaamista, kirjasto ja lukeminen ymmärtääkseni kuuluu muillekin kuin ydinkeskustassa asuville/yliopistossa opiskeleville?
Lakkauttakaa vaikka se Kortepohjan kirjasto, siitähän on kävelymatka kaupungin kirjastolle?

Laura Kuitunen (VESANKA, 02.11.2023)

#69

Kirjasto on paras ja tasavertaisin palvelu mitä on. Jos minulta kysytään, niin kirjastoja pitäisi lisätä, ei vähentää.

Pauliina Taipale (Jyväskylä, 02.11.2023)

#71

Vesangan kirjasto tulee säilyttää, koska se on tärkeä palvelu kylän päiväkotilaisille, koululaisille ja asukkaille.

Mari Hepomäki (Vesanka, 02.11.2023)

#77

Säilytetään kirjastopalvelut meille ja tuleville sukupolville. Lukeminen kannattaa aina!

Ira Ijäs (Jyväskylä, 02.11.2023)

#86

Lasten lukeminen muutenkin on vähentynyt jo huomattavasti, joten on hyvin oleellista lukemisen edistämisen näkökulmasta että on kirjasto lähellä missä käydä. Kirjastojen vähentäminen on todella selvästi yhteydessä myös lukemisen vähenemisen. Meidänkin lapset viettävät aikaa kirjastossa uusia luettavia kirjoja hamstraten, välillä siellä kirjoja lueskellen sekä koko perheellä käydään kirjastossa viikoittain hakemassa lukemista. Kirjat ovat osa elämää ja paljon parempi vaihtoehto kuin istua nenä kiinni puhelimessa. Vesangan kirjasto on myös olleellinen osa pienen kylän palveluita sekä kohtaamispaikka.

Elina Falck (Jyväskylä, 02.11.2023)

#89

Älytöntä lakkauttaa kirjasto kasvavasta paikasta.

Juha Kilpiö (Virrat, 02.11.2023)

#102

Pitääkö meitä kauempana kaupungista asuvia rangaista viemällä kaikki? Näin pieni kustannus on pisara kaupungin menoista, mutta meille Vesankalaisille ainoa kulttuuripaikka. Lasten koulupäivissä kirjasto on jokapäiväinen ilo eri muodoissa, opiskelun, rauhoittumisen, taiteen, ynnä muin monin keinoin. Se on arvokas pikku retki kesken päivän, eikös se juuri tue lukemista ja siten jatkossa oppimista?

Mari Härkönen (Jyväskylä, 03.11.2023)

#104

Kirjasto on erittäin tärkeä osa vesangan toimintaa sitä ei saa missään nimessä lakkauttaa.

Tanja Hertell (Jyväskylä, 03.11.2023)

#112

Lukutaidon kehittymisen ja lukemisen kulttuurin säilymiseksi palvelu tulee säilyttää.

Petra Ukonsaari (Ylivieska, 04.11.2023)

#118

Pliis säilyttäkää! Löhikirjasto on tarpeellinen

Onni Saarela (Jyväskylä, 04.11.2023)

#126

Kirjasto on tarpeellinen kaikille nuorille yksinäisille ja eläkeläisille.

Tuija Manninen (Tikkakoski, 05.11.2023)

#129

Aivan mielettömän tärkeä paikka lapsille ja aikuisille. Lukeminen se vasta hyvä harrastus onkin, pois ruudun ääreltä.

Anne-Marjut Nissinen (Vesanka, 05.11.2023)

#135

Koulun yhteydessä olevaa kirjastoa ei saa lakkauttaa haja-asutusalueella

Merja Kajanne (Kuohu, 05.11.2023)

#136

Vesangan kirjaston lopetuksesta tulisi niin marginaaliset säästöt vert siihen hyötyyn mitä siitä on kyläläisille. Joten ei todellakaan lopeteta

Kristiina Ahonen (Jyväskylä, 05.11.2023)

#182

Kylien lähipalveluista ei tule enää yhtään vähentää. Myös kylillä on oikeus veroeurojansa vastaan saada edes joitain lähipalveluita ja kirjasto on niistä yksi merkittävin. Erityisesti lasten ja nuorten näkökulmasta kirjasto juurikin lähipalveluna on merkittävä.

Johanna Niilivuo (Kuohu, 08.11.2023)

#186

Vesangan kirjasto täytyy säilyttää, tärkeää etenkin alueen lapsille ja nuorille.

Marja Kekkonen (Jyväskylä, 08.11.2023)Maksullinen mainonta

Mainostamme tätä adressia 3000 ihmiselle.

Lisätietoja…