Pieksämäen Herneniemen luontopolusta suurin osa on säästettävä ennallaan

Allekirjoitukset, joissa on kommentti mukana

#201

Kaupunkiluontokohteita tulisi lisätä eikä tuhota

Päivi Karjalainen (Pieksämäki, 20.11.2023)

#214

Tahiniemessä kasvaneena Herneniemen polut ja rannat tulivat tutuiksi jo vuosikymmeniä sitten. Pääosa alueesta on ehdottomasti säilytettävä luonnontilaisena kaupunkilaisten virkistyskäyttöön myös tuleville sukupolville.

Pekka Lausas (Lieksa, 22.11.2023)

#225

Huippuhyvä lähiliikuntapaikka vanhuksille ja lapsiperheille!! Helppo kulkea, niemessä nuotiopaikka, eikä tarvitse saapua autolla. Olemme olleet Konttarin koulun oppilaidenkin kanssa retkellä niemessä. Lähiluonto parhaimmillaan uinarantoineen, vanhoine asuinpaikkoineen sekä marjametsineen. Meidän perheen hengähdyspaikka!

Marika Saramäki (Pieksämäki , 23.11.2023)

#228

Todellakin Herneniemen upea Niemi kauniine mättäineen ja polkuineen on säilytettävä ennallaan!

Anne-Mari Nyrhinen (Pieksämäki, 23.11.2023)

#229

Ei missään nimessä saa ihanaa luonto aluetta tuhota.

Minna Auvinen (Pieksämäki, 23.11.2023)

#251

Olen muuttanut Pieksämäeltä pois, mutta käyn siellä silti usein ja joka kerta käyn Herneniemessä kävelyllä. Se on lapsuuteni metsä ja taikansa säilyttänyt, josta kerron kavereilleni ja laitan someen kuvia. Herneniemen luontopolku on harvinaislaatuinen luonnontilaisuudessaan ja rauhallisuudessaan, edes Nikkarilan luontopolut eivät vedä sille vertoja. Pieksämäki tekee suuren virheen, kun ei ymmärrä alueen arvoa. Rakennustilaa löytyy muualtakin.

Suvi Väisänen (Turku, 26.11.2023)

#255

Helposti saavutettava lähiluonto on tärkeää terveyden ja toimintakyvyn kannalta.

Maiju Väisänen (Turku, 26.11.2023)

#256

Onko tutkittu yhtään Herneniemen luontoalueen tärkeyttä Tahiniemen vetovoimatekijänä ja mitä tälle vetovoimalle tapahtuu, jos alue jyrätään infrastruktuurin, asuinalueiden ja autoteiden rakentamisella matalaksi? Pieni suunniteltu ”luontoalue” on surullinen näky, kun tietää mitä alueella tällä hetkellä on. Samanlaista ei ole toista Tahiniemessä. Uusille asuinalueille löytyy paikkoja muualtakin.

Herneniemi on tärkeä virkistyspaikka tahiniemeläisille, muille kaupunkilaisille ja myös Tahiniemessä viikonloppuisin ja loma-aikoina vieraileville entisille paikkakuntalaisille. Herneniemi on myös alue, jossa on mukava ulkoilla kaupungissa vierailevien tuttujen kanssa, ja paikka jaksaa ihastuttaa. Se on rauhaisa ja monipuolinen luontokohde, johon pääsee helposti ilman autoa. Täytyykö tulevaisuudessa suunnata luontomatkailun perässä muualle kuin omaan vanhaan kotikaupunkiin?

Anuliina Väisänen (Tampere, 26.11.2023)

#260

Luontopolku ja Herneniemen lähivirkistysalue on säästettävä.

Kannatan adressin perusteita: "Pieksämäellä täydennysrakentamista mahtuu muuallekin ja väestön ikääntyessä Tahiniemen jo olemassaolevia asuintaloja tulee hyvin todennäköisesti myyntiin enenevissä määrin."

Maija Kuivalainen (Joensuu, 27.11.2023)

#270

Asuin 1955-1964 Tahiniemessä ja perheeni kävi isän vapaapäivinä rannalla viettämässä kesäpäiviä kahvin ja lettujen merkeissä viikottain kesäaikaan. Lisäksi vapaaseurakunnan leirillä jo -50 luvun alussa muutaman kesänä. Paljon on muistoja Herneniemestä.

Pauli Kinanen (Kouvola, 05.12.2023)

#280

Luonto on luonnollinen osa ihmisen asuinympäristöä - ollut jo tuhansia vuosia. Herneniemi on osa Tahiniemeä, Pieksämäkeä. Rahalla saa ostettua nykyään mitä vain, mutta Suomessa meidän ei tulisi antaa rahan ratkaista, vaan antaa luonnon olla aitona ja mahtavana mahdollisimman paljon.
Ääneni ja arvoni kuuluvat Herneniemenlle.

Jamil Zidani (Pieksämäki , 12.12.2023)

#282

Hävetkää

Kauko Peiponen (Pieksämäki , 13.12.2023)

#287

Minulle Pieksämäellä on tarpeeksi tyhjiä omakotitaloja ja tyhjiä asuntoja tarjotakseen asukkaalle ja ulkopaikkakuntalaisille majoitusta ilman, että heiltä riistetään niin arvokas luontokohde, joka ulottuu luoteisrantaan Pieksäjärven reunalla. Pieksämäen valtti on olla tunnettu kauniina luonnollisena kaupunkina metsineen, täällä on puhdas ilma ja hyvä hengittää. Vaimoni ja minä patikoimme tässä paikassa ystävien kanssa hyvin usein tavaten monia naapureitamme, joilla on lapsia ja lemmikkejä. Kauniit retket lähistöllä ovat mahdollisia kaikkina vuodenaikoina kaikenikäisille, erittäin miellyttäviä olematta liian pitkiä. Pieksämäen kaupungin etujen mukaista olisi luopua tästä haitallisesta ja hyödyttömästä hankkeesta, ja että Savonsolmu-hotellin tontin saneerauskysymykseen puututtaisiin vakavasti. Siispä säästäkää tämä mahtava , vielä hengissä oleva paratiisi, jota kunnioittavat täällä vieraillessaan myös miljoonakaupungin asukkaat.

Jean-Jacques LEOST (PIEKSÄMÄKI, 16.12.2023)

#300

Huomatkaa myös seuraavat:
positv.fi, rapsodia.info, ten.ithelvm <-

Kari Aava (Tampere, 22.01.2024)

#302

Jos meillä ei ole enää luontoamme, mitä meillä enää on?

Anton Juntunen (Suolahti, 05.02.2024)Maksullinen mainonta

Mainostamme tätä adressia 3000 ihmiselle.

Lisätietoja…