Vetoomus kansanedustajille: ei vieraan vallan sotilastukikohtia Suomeen!

Allekirjoitukset, joissa on kommentti mukana

#2011

Hyvät Päättäjät,
nyt käsi sydämelle pohtiessanne kyseistä sopimusta. Kyse on meidän kaikkien yhteisestä kodista ja sen turvallisuudesta myös tuleville sukupolville.

Riina Ingalsuo (Tampere, 05.12.2023)

#2018

Olisi hullua ja vastuutonta allekirjoittaa tämä sopimus!

Rabah Boussouira (Helsinki, 05.12.2023)

#2023

Nyt loppu tällaisille törkeille täysin lakienvastaisille päätöksille. Suomen alueita ei voi luovuttaa muille valtioille.

Timo Sotikoff (Helsinki, 05.12.2023)

#2045

En voi missään tilanteissa hyväksyä NATOn tukikohtia politiikkaani hidastamaan!

Josif Stalin (Moskova, 05.12.2023)

#2058

Olen vahvasti Nato-Suomea sekä Yhdysvaltojen ja Suomen välisen sotilaallisen yhteistyön lisäämistä vastaan. Kansainvälisessä yhteistyössä tulisi keskittyä rauhan rakentamiseen sekä pyrkiä edistämään asekauppasopimuksen ja ydinsulkusopimuksen tavoitteiden toteutumista ja parantamista kunnianhimoisesti. Suomi hoitaa mm. asekauppojaan tarpeeksi moraalittomasti ja sopimustenvastaisesti jo itsenäisesti. Emme tarvitse DCA:ta, tarvitsemme laajaa yhteiskunnallista keskustelua ja kritiikkiä liittyen Natoon ja Yhdysvaltojen ja Suomen väliseen sotilaalliseen yhteistyöhön.

Saima Visti (Helsinki, 05.12.2023)

#2060

Älkää olko isänmaanpettureita

Ari Auresmaa (Kuopio, 05.12.2023)

#2069

Kaikkien muiden riskien lisäksi DCA-sopimuksessa ei ole riittävästi huomioitu ympäristöön liittyviä asioita. Muualla on ollut kiistoja ympäristön saastumisen vuoksi vastaaviin sopimuksiin liittyen.

Elina Ilves (Jyväskylä, 06.12.2023)

#2080

Suomi eroon NATOsta ja natottajat vastuuseen tekemisistään.

Ilpo Hietamies (Kouvola, 06.12.2023)

#2086

Hyvää itsenäisyyspäivää arvoisat kansanedustajat! Pidetään huoli, että Suomi pysyy itsenäisenä, eikä luovuteta maa-alueitamme Yhdysvalloille.

Marjut Komulainen (Lohja, 06.12.2023)

#2101

Suomi on menettämässä itsenäisyyttään, jos antaa vieraan vallan päättää alueensa ja varojensa käytöstä. Sotilastukikohdissa ei päde Suomen laki. Historia on opettanut, että rauhanomainen rinnakkaiselo tuo turvallisuutta ja vaurautta, sotaretoriikka - ei.

Marita Piilo (Ruovesi, 06.12.2023)

#2106

En kommentoi - minä juon nyt Koskenkorvaa.

Siteeraan vain sotamarsalkka Augustin Ehrensvärdin Suomenlinnan Kuninkaanportin kivitauluun hakattua tuleville suomalaisille sukupolville suunnattua viestiä: "Jälkimaailma, seiso täällä omalla pohjallasi, äläkä luota vieraaseen apuun."

Sivullisen kommentti: "Yhdysvaltain asevoimien henkilöstölle sallitaan vapaa maahanpääsy Suomen maaperälle ilman asianmukaisia matkustusasiakirjoja kuten passia ja viisumia. Vastaavasti suomalaiset joutuvat riisumaan kengätkin jaloistaan päästäkseen Yhdysvaltoihin.

Lisäksi Suomi antaa täyden syytesuojan Suomen maaperällä amerikkalaissotilaiden mahdollisesti tekemistä rikoksista. Suomi-poika voidaan siis lyödä kuoliaaksi baaritappelussa, ja Suomi-neito voidaan raiskata amerikkalaisten toimesta ilman mitään seuraamuksia.

Suomi antaa Yhdysvaltain sotilasviranomaisille myös oikeuden tehdä pidätyksiä Suomen maaperällä. Suomen kansalaisia voi siis kadota jäljettömiin.

Yhdysvalloille annetaan myöskin valtuudet sijoittaa ydinaseita Suomen maaperälle. Siitä seurannee Suomen valtion loppu ja suomalaisen kansakunnan totaalinen tuho."

Itsenäisyyspäivänä 6.12.2023 Sauli Niinistön ja Petteri Orpon Suomessa

Ari Stark (Helsinki, 06.12.2023)

#2114

En halua amerikkalaisia sotilastukikohtia Suomeen.

Paula Präktig (Tuusula, 06.12.2023)

#2140

Tässä liittoutumien maailmassa on koetettava säilyttää Suomen suvereniteettia niin paljon kuin mahdollista. Ydinenergialakia ei saa muuttaa. Ydinaseet ja ydinsodankäynti pitää kieltää alueellamme.

Esa Hämäläinen (Turku, 08.12.2023)

#2141

Olisi järjetöntä ja turhan uhmakasta ajaa tulevaisuuden naapurisuhteita sille tasolle että "Lällällää teidät on piiritetty!" Se ei lisäisi maamme turvallisuutta, päin vastoin. Kannattaisi pitää mielessä Paasikiven viisaus maantieteestä! Opitaan historiasta - vai opitaanko. Alkaa pelottavasti muistuttaa 1930 lukua ja jatkosodan "Suur-Suomi uhoamista. Talouden, turismin ja kulttuurin kannalta pitää normalisoida suhteet Venäjään heti kun on mahdollista, Kiitos, t. Emeritus-opettaja, eläkeläinen

Jan Hermansson (Luoma, 08.12.2023)

#2150

Hyvät päättäjät,

Mahdollinen Naton tukikohta ei saa kannatustani. Jos sellainen perustettaisiin tänne, Suomesta tulisi entistäkin vahvemmin Yhdysvaltojen sylikoira. Itsemääräämisoikeutemme kaventuisi, kun tukikohdan perustamisen myötä Suomen sisälle hyvin todennäköisesti muodostuisi alue tai alueita, joilla suomalaiset viranomaiset eivät olisi toimivaltaisia. Meillä ei ole varaa heikentää itsemääräämisoikeuttamme enää yhtään enempää. Lisäksi, kuten olemme huomanneet, Yhdysvaltojen linja ihmisoikeuksien puolustamisessa ympäri maailman jättää huomattavasti toivomisen varaa. Yhdysvaltojen arvot ovat kaksinaismoralistiset, kun ajatellaan, miten se varauksetta tukee hyökkäyksen kohteeksi joutunutta Ukrainaa sekä vastaavasti Palestiinaa vastaan hyökkäävää ja kansanmurhaa toteuttavaa ”Israelia”. Tällaisia arvoja en voi kansalaisena allekirjoittaa, eikä pidä Suomen valtionkaan. Näiden syiden takia vaadin tuhansien muiden kanssa, että Yhdysvaltojen vaikutusvalta Suomen asioihin pidetään jatkossa niin minimaalisena kuin mahdollista, eikä tänne perusteta yhtäkään vieraan vallan tukikohtaa.

Iida-Maria Kuronen (Helsinki, 08.12.2023)

#2157

As cher Viktor Mikály Orbán bumbles around
the corridors of false power,
remember ‘The Tragedy of Man’, 1861, by Imre Madách.

Adam appealing to the Lord:

“I know not what of truth within them lie. …
Or hast Thou for the wine a nobler use?
And shall man yet press on to greater heights
Or weary, die like beasts that turn a mill,
And never break the circle that they tread?”

The Днепр/Дніпрó/Dnieper is no dividing line.
Rivers unify landscape,
providing direction for habitation
The Black and Baltic seas unite.

It is we who divide
with beastly reason.
Back off bloody foolishness,
Back off.

Richard Thompson Coon (Perniö, 08.12.2023)

#2178

Järki hoi!

Tuula Javanainen (Kokemäki, 09.12.2023)

#2181

Ei todellakaan mitään yhdysvaltojen joukkoja tai tukikohtia tänne. Hirveimmät sotarikolliset ja niiden kumppanit löytyy sieltä. Koittakaa nyt varjella sitä vähää mitä suomen uskottavuudesta on enää jäljellä kansainvälisen oikeuden toteuttajana ja suojelijana. Ei mitään lisäyhteistyösopimuksia tuon maailmanpolitiikan kentän roiston kanssa.

Heidi Laitala (Tevaniemi, 09.12.2023)

#2186

NATO on hyökkäyssotia käyvä asevoima, eikä sitä tai sen muuta yhteisöä saa antaa rantauatua Suvereenin Suomen alueelle..

Esa Nykänen (Oulu, 09.12.2023)

#2198

Emme voi sallia tällaista. Valtion omat lait ja rajat murentuvat tässä pahemmin kuin laittomassa maahanmuutosta.

Pentti Okkonen (Helsinki , 10.12.2023)

#2199

"Suomalainen, seiso tässä omalla lujalla kalliopohjalla, äläkä luota vieraan apuun"

Jussi Lucander (Espoo, 10.12.2023)Maksullinen mainonta

Mainostamme tätä adressia 3000 ihmiselle.

Lisätietoja…