Lahnuksen koulua ei saa lakkauttaa!

Allekirjoitukset, joissa on kommentti mukana

#603

Hei, 90-luvun puolivälissä Lahnuksen koulua käyneenä voin kokemuksesta sanoa, että tämän adressin sanoma on täyttä asiaa ja vastustan jyrkästi Lahnuksen koulun lakkauttamista. En olisi voinut parempaa peruskoulun alkua kokea missään muualla. Näin se vaan on. Päättäjät nyt herätkää! Ystävällisesti, Janne Kuitunen

Janne Kuitunen (Espoo, 11.01.2024)

#614

Hei! Lahnuksen koulusta kasvaa aivan ihania, mahtavia ja mallikelpoisia lapsia ja kansalaisia. Suuri osa heistä ovat suomalaisia menestyjiä! Ja Suomen hyvinvoinnin rakentajia. Tätä mainiota opinahjoa ei saa lopettaa! Niin tervehenkinen koulu ja turvallinen ympäristö lapselle, josta todellakin kasvaa niitä Suomen hyvinvoinnin peruspilareita!
Tunnen niin monta tämän koulun kasvatteja, joista Espoon kaupunkikin voi olla ylpeä! Ihan kamala idea lopettaa tällaista opinahjoa, joissa lapsilla on hyvä ja turvallista kasvaa ja opiskella!
Terveisin -98 ja -02-syntyneiden Lahnuksen koulun lasten äiti.

Anita Kilpala (Espoo, 11.01.2024)

#647

Lahnuksen koulun päätös pitää jättää pöydälle ja tehdä uusi päätös.

HANNU LAAKSONEN (ESPOO, 12.01.2024)

#667

Koulua ei saa missään nimessä lakkauttaa, vaan paremminkin vaalia vanhan ja perinteisen kyläkoulun henkeä ja ylpeyttä.

Olen itse käynyt koulun -90 alkaen ja tiedän kuinka tärkeä tämä on koko lähialueen lapsille ja perheille.

Jesse Tanskanen (ESPOO, 12.01.2024)

#718

Itse koulussa kasvaneena voin allekirjoittaa addressin pointit. Pienemmän yhteisön edut lasten turvalliseen kasvamiseen ovat hyvin tutkittuja, ja alueen yhteinen lähikoulu yhdistää kasvavaa asuinaluetta. Koulua ei tule lakkauttaa.

Valtteri Erkkilä (Espoo, 14.01.2024)

#729

Koulu on tärkeä koulu Pohjois-Espoossa, perinteikäs historia jo vuodelta 1957

Eila Lehtilä (Espoo, 16.01.2024)

#736

Hei haloo, eihän nyt näin saa toimia, mitkään tutkimukset eivät tue lähikoulujen lakkautumista. Päättäjä, rahakassa ko siellä kolöisee päässäsi ja arvot unohtuivat?

Riitta Tikklanen (Espoo, 18.01.2024)

#743

Huomatkaa myös seuraavat:
positv.fi, rapsodia.info, ten.ithelvm <-

Kari Aava (Tampere, 22.01.2024)

#745

Olen itse pienenpienen pohjoissuomalaisen kyläkoulun kasvatti 80-luvulta. Koulussamme oli oppilaita vain noin 20 ja monet asiat hyvin vanhoja ja vanhanaikaisia. Sisävessatkin tulivat vasta, kun olin toisella luokalla. Muistan, kuinka eräs kirkonkylän rouva oli huolissaan, kuinka mahdamme oppia elämälle tärkeitä asioita siellä peräkylän koululla. Ihmettelin jo tuolloin lapsena tuota lausahdusta kovin. En koskaan kokenut jääväni mistään paitsi sen takia, että kävin pientä kyläkoulua. Päinvastoin, koin erittäin suureksi etuoikeudeksi saada käydä ala-aste pienissä ympyröissä tuttujen ja turvallisten aikuisten (kaksi opea, keittäjä ja siivooja) luotsaamana. Koulu oli koko pienen kylän keskus. Koulun juhliin olivat kaikki tervetulleita. Joulujuhla alkoi aina riisipuurolla, jota keitettiin niin paljon, että sitä varmasti riitti jokaiselle paikalle saapuvalle kylän asukkaalle. Ja samat opettajat opettivat useita sukupolvia. Kaikki koulun oppilaat tunsivat toisensa ja olivat myös hyvin pitkälti kaikki kavereita keskenään. Olisi ollut hirvittävä järkytys, jos jossain kohtaa koulumme olisi lakkautettu ja meidät olisi siirretty pitkä matkan päähän kirkonkylän koululle.

Kyläkouluilla on oppilasta ajatellen lukuisia etuja verrattuna isompiin alakouluihin. Aikuisilla on enemmän aikaa aidosti kohdata lapsi ja aikuiset tuntevat melko lailla koulun kaikki lapset. Pienissä kouluissa, kuten Lahnuksen koulussakin, luonto on usein hyvin lähellä, joten sitä on helppo käyttää oppimisympäristönä aktiivisesti. Lisäksi pienessä kouluyhteisössä lapsilla on mahdollisuus oppia elämäänsä varten jotain sellaista, mitä iso koulu ei mahdollista samalla tavalla. Yksi sellainen taito on mielestäni eri ikäisten lasten jouheva yhteistyö ja se, että isommat huolehtivat pienemmistään. Lisäksi pienellä koululla oppilaat nähdäkseni pääsevät enemmän osallistumaan erilaisiin käytännön tehtäviin. Tässä lapset oppivat vastuunkantoa yhteisten asioiden eteen sekä sitä, että lapsia arvostetaan. Myös kunnioitus aikuisia ja opettajia kohtaan on mielestäni helpompi saavuttaa pienen porukan kesken. Ja ainakin omilta ala-asteajoilta on jäänyt vahvasti mieleen ajatus siitä, että kaiken kattava materiaalipakki ei ole oppimisen ydin, vaan vähemmälläkin selviää. Tärkeintä on turvallinen ja hyväksyvä ilmapiiri. Ja kekseliäisyys ja mielikuvitus ovat tärkeitä voimavaroja.

Mielestäni olisi aivan järjetöntä sulkea toimiva koulu, jonka ympärille asuu paljon lapsiperheitä. Lapset ehtivät kyllä vielä päästä isompien koulujenkin vilskeeseen, kun siirtyvät yläkouluun. Antakaa Lahnuksen alueen lapsille jatkossakin mahdollisuus käydä koulutaipaleensa ensimmäiset kuusi vuotta rauhallisessa luonnonläheisessä kyläkoulussa. Uskon, että he muistelevat tuota aikaa aikuisena samalla tavalla lämmöllä kuin minäkin omaa ala-asteaikaani. "Koko kylä kasvattaa" ja "Kyläkoulu kasvattaa" ovat hyvin pitkälle samanhenkisiä sanontoja. Antakaa kyläkoulun kasvattaa Lahnuksen alueen lapsia jatkossakin. Sen ovat ansainneet niin oppilaat itse kuin heidän perheensäkin, unohtamatta tietenkään myöskään opettajia. Pieni koulu on varmasti huomattavasti mieluisampi ja stressittömämpi, niin oppimis- kuin työpaikkanakin, kuin isot monisarjaiset, kaupunkimaiset avointen oppimisympäristöjen koulut. Entisenä Lahnuksen koulun opettajana toivon, että Espoon vanhin suomenkielinen koulu saa jatkossakin pitää ansaitsemansa paikan kylän lasten kasvattajana!

Anu Romppainen (Nurmijärvi, 27.01.2024)

#747

Älkää tuhotko yhteisöllisyytä.

Anton Juntunen (Suolahti, 05.02.2024)



Maksullinen mainonta

Mainostamme tätä adressia 3000 ihmiselle.

Lisätietoja…