Pelastetaan Itä-Suomen koulu ISK ja sen pitkäjänteinen kansainvälinen opetustyö!

Allekirjoitukset, joissa on kommentti mukana

#8

Koulun lakkauttaminen olisi hyvin lyhytnäköistä, kaikinpuolin. Muuttotappio kunnalta ei kannata viedä isoa vetovoimatekijää. Kansainvälisyyttä ja kielien osaamista tulisi laajentaa , ei supistaa.

Jenita Hatara (Lappeenranta , 19.01.2024)

#9

ISK:n lakkauttaminen olisi virhe.

Riina Heikkinen (Lappeenranta, 19.01.2024)

#23

Koulua ei saa lakkauttaa!!

Suvi Nuutilainen (Lappeenranta, 19.01.2024)

#27

Itä-Suomen koulun jatkuminen on ensiarvoisen tärkeää mm. siksi, että koulun jatkumisen myötä asukasluku jopa kasvaa Lappeenranta, Imatra ja Joensuu alueilla.

Kaija Ahonen (Mikkeli, 19.01.2024)

#29

и границу откройте пж 🥹

Alisa Odina (Joensuu, 19.01.2024)

#30

Lapsivaikutusten arviointia voisi harkita

Matias Mikkonen (Joensuu, 19.01.2024)

#40

Venäjän kieltä tullaan tarvitsemaan tulevaisuudessakin.

Veeti Karppinen (Joensuu, 19.01.2024)

#49

Itä-Suomen koululla on erittäin merkittävä tehtävä koko Suomen näkökulmasta.

Jukka Ahonen (Mikkeli, 19.01.2024)

#50

Itä-Suomen koulun lakkauttaminen olisi hyvin lyhytnäköistä ja lakkauttamisella olisi mittavat ja kauaskantoiset vaikutukset kaupungeille sekä koulun oppilaille ja heidän perheilleen. Laadukkaan opetuksen, yhteisöllisyyden ja turvallisen pienen koulun etujen vieminen oppilailta tuntuisi uskomattomalta päätökseltä. Näin ISK:n alumnina olen kiitollinen, että olen saanut opiskella ja kasvaakin kyseisessä ympäristössä. Olen saanut myös harjoittaa toista äidinkieltäni tasolla, jota muualla ei oikein voida tarjota tällä tasolla. Kiinnostus venäjän kieltä ja kulttuuria kohtaan ovat itselle avanneet ovet yliopistoon ja muihin mielenkiintoisiin mahdollisuuksiin.
Uskoin aina Suomeen, jossa saisi harjoittaa mm. omaa äidinkieltään ja kulttuuriaan, mutta nyt on äärimmäisen pettynyt olo. Kansainvälinen koulu on muutenkin ollut valttikortti Lappeenrannan, Imatran ja Joensuun kaupungeille. Nyt kuitenkin täytyy laajasti ja tarkasti miettiä koulun lakkauttamisen seurauksia, niin kaupunkien elinvoiman kuin oppilaiden kannalta. Eikä meidän maantieteellinen sijaintikaan Venäjän suhteen ole muuttumassa, joten tulemme silti tarvitsemaan Venäjä-asiantuntijoita tulevaisuudessa.

Senni Toikka (Tampere, 19.01.2024)

#144

Käyttäkää nyt järkeä ja yrittäkää ymmärtää tämän koulun arvo kaupungille ja koko yhteiskunnalle.

Ari Ranta (Lappeenranta, 19.01.2024)

#168

Koulu toki voi lakkauttaa, muttei maantieteellinen tila! Naapuria tulisi ymmärtää - se on vaikeampi mitä syyttää. Naapurin tuntemusta tulisi kasvattaa eikä osallistua päättömästi yhteiseen RUS-vastaiseen kampanjaan.

Svetlana Staskoyt (Kuusamo, 19.01.2024)

#172

Uusien Venäjän-tuntijoiden jatkuva kouluttaminen on pitkän aikavälin turvallisuuspolitiikkaa, jolla turvataan riittävä osaaminen eri aloilla Suomessa 20-30 vuoden päästä.
Kieli on väline, ja venäjän kieltä ei käytä vain Venäjän nykyhallinto, vaan myös sen vastustajat. Lisäksi venäjää puhutaan sotaa käyvän Venäjän lisäksi monessa muussa maassa. Yleisestikin slaavilaisten kielten, esimerkiksi ukrainan ja puolan, osaamistarve on Suomessa kasvanut: yhtä slaavilaista kieltä osaamalla myös muiden opettelu helpottuu. Toivon että Itä-Suomen koulu saa edelleen jatkaa ja kehittää koko Suomen tarpeita palvelevaa toimintaansa.

Riku Savonen (Tampere, 19.01.2024)

#189

Lappeenranta ja Joensuu ovet yliopistokaupunkeja. Ne tarvitsevat ehdottomasti kansainvälisen koulun. Fokuksen ei tarvitse olla pelkästään Venäjä.

Jari Heikkinen (Helsinki, 19.01.2024)

#196

Suomessa täytyy olla hyvin venäjää osaavia kansalaisia. Maantieteelle ei mitään voi.

Arto Rinne (Kouvola, 19.01.2024)



Maksullinen mainonta

Mainostamme tätä adressia 3000 ihmiselle.

Lisätietoja…