Soiten kirurginen vuodeosasto 10 sulku-uhan alla

Keski-Pohjanmaan hyvinvointialue Soite suunnittelee osana säästötoimia pehmytkirurgisen 16-paikkaisen vuodeosasto 10:n sulkemista ja kaikkien kirurgisten vuodeosastohoitoa vaativien potilaiden hoidon keskittämistä ortopedian osastolle 7. 

Tämä olisi kohtalokasta, sillä potilaspaikkojen väheneminen vaikuttaa suoraan päivystys- ja leikkaustoimintaan. Nykyiset potilasmäärät molemmilla osastoilla eivät mahdu yhdelle osastolle eikä päivystyspotilaille ole paikkoja yhdistämisen jälkeen. Lisäksi tämä tarkoittaa sitä että potilaat jotka voisivat saada laadukkaan hoidon omassa maakunnassa, joudutaan mahdollisesti lähettämään muihin sairaaloihin koska potilaspaikkoja ei ole. 

Osastot ovat toimineet yhdessä lyhyitä aikoja jo useiden vuosien ajan. Siitä saatujen kokemusten mukaan tiedämme, että paikat eivät tule riittämään. Potilaita joudutaan hoitamaan ylipaikoilla ja osaston käytävillä. Tilat eivät myöskään sovellu pehmytkirurgisten potilaiden hoitoon. Käytännössä hoidon keskittäminen yhdelle osastolle tarkoittaa myös asiantuntijuuden ja osaamisen häviämistä. 

Osasto 10 muutti 2 kk sitten uusiin juuri pehmytkirugisten potilaiden tarpeisiin suunnitellulle osastolle. Nyt nämä uudet tilat aiotaan sulkea. Osaston henkilökunnan tulevaisuus on täysin auki. Tuntuu kurjalta, kun erittäin hyvin toimiva työyhteisö hajoitetaan. 

Me allekirjoittaneet vaadimme ettei tämä toteudu. 


Osasto 10:n hoitajat    Ota yhteyttä adressin tekijään

Allekirjoita tämä adressi

Allekirjoittamalla tämän adressin annan luvan siihen, että Osasto 10:n hoitajat voi luovuttaa tällä lomakkeella antamani tiedot päätöksentekijöille.


TAI

Emme näytä sähköpostiosoitettasi julkisesti verkossa.

Emme näytä sähköpostiosoitettasi julkisesti verkossa.Maksullinen mainonta

Mainostamme tätä adressia 3000 ihmiselle.

Lisätietoja…