Tapanilan Nuorisotalo

Erän toiminnanjohtajan viesti:
- -
Helsingin kaupungin nuorisolautakunnan esityslistalle tulee 15.5.2008 nuorisoasiainkeskuksen virkamiesten esitys Tapanilan nuorisotalon lopettamisesta.

Mikäli tämä toteutuu, seuraukset ovat seuraavat.

1. Juuri remontoidun nuorisotalon vuokrasopimus loppuu 2009. Nuorisotalotoiminta joudutaan lopettamaan. Bänditiloista joudutaan luopumaan. Kitara- ja rumpuopetus loppuu. Kesäisin järjestettävät Bengtsårin leirit loppuvat Erän järjestäminä.

3. Kolme nuoriso-ohjaajaa lopettaa työnsä Tapanilan nuorten parissa.

4. Koululaisten iltapäivien liikuntakerho joudutaan lopettamaan.

5. Kuusi lasten liikunnanohjaajaa lopettaa työnsä Tapanilan lasten parissa. Erä joutuu todennäköisesti lopettamaan myös suuren osan lasten urheilu- ja temppukouluista ohjaajien siirtyessä muualle.

Koko tämä prosessi johtuu siitä, että suunnitelma tähtää "hyväksi koetun muun toiminnan tehostamiseen". Kukaan ei vielä tiedä, mitä tämä pitää sisällään.

Nuorisolautakunnan siivu kaupungin budjetista on vain 0,6 %. Iltapäivätoiminta on lakisääteistä. Kaupunki joutuu perustamaan korvaavat ryhmät joka tapauksessa.

Pelastimme kirjastomme, pelastakaamme myös lastemme ja nuortemme palvelut.

Jaakko Hannula
Tapanilan Erä

- -

Tämä adressi on perustettu Tapanilan nuorisotalon säilyttämiseksi. Allekirjoittamalla tuet yhä kasvavan alueemme nuorisotyön säilymistä ja kehittymistä. Nuorisotalon www-sivut: http://www.tapanila.com/nuorisotalo/


Timo Hyvönen, Tapanila-Seura    Ota yhteyttä adressin tekijään