Aseiden täyskielto toteutettava

Jan Bade kokosi lähes 60 000 nimeä adressiinsa jossa vaadittiin alle 600-millimetristen käsiaseiden täyskieltoa. Tarkoituksena on estää joukkomurhat joita tehtiin Jokelassa ja Kauhajoella luvallisilla käsiaseilla.

Pelkkien käsiaseiden kieltäminen ei kuitenkaan auta asiaa millään tavalla. Seuraava ampuja saa vain käsiinsä metsästyshaulikon tai automaattikiväärin. Siksi vastaavat sarjamurhat voidaan estää vain kieltämällä kaikki aseet.

-Yli 70% aserikoksista suomessa tehdään metsästyshaulikolla

-Suurin osa yksityisesti omistetuista aseista makaa tyhjän panttina kotona kaapin päällä tai rappujen alla ja odottaa vain varastamistaan. Tällaisen aseen saattaa kuka tahansa lapsi löytää ja ottaa ja ampua vahingossa jonkun. Suomessa on vain muutamia tuhansia aktiivisesti ammuntaa ja metsästystä harrastavaa ihmistä. Heidänkö vuoksi annamme tämän murhanäytelmän jatkua? Tässä maassa miljoonat huolimattomasti säilytetyt aseet odottavat varastamistaan!

-Haulikko tai mikä tahansa pitkäpiippuinen ase on erittäin helppo muuntaa käteväksi ja erittäin tappavaksi lähitaisteluaseeksi pelkällä rautasahalla

-Heikoimpienkin kivääriaseiden ammuksessa on yhtä paljon energiaa sadan metrin päässä kuin tehokkaimmissa käsiaseissa piipunsuulla

-Kivääriaseilla on mahdollista ampua tarkasti pitkiltä matkoilta ja voimakkaat luotiaseet läpäisevät leikiten kaikki suojat ja luotiliivit ja tappavat varmasti. Suurikapasiteettiset itselataavat kiväärit ja automaattikiväärit mahdollistavat nopeiden ja tarkkojen laukausten ampumisen jopa satojen metrien päähän.

-Haulikosta lähtee suuri hauliryöppy joka tappaa lähietäisyyksillä aina useita ihmisiä. Katkaistusta haulikosta lähtevä ryöppy laajenee jo muutamien metrien matkalla hyvin suureksi ja kohdistamalla tällainen ase väkijoukkoa kohti useat saavat vakavia osumia.

-Pitkäkin ase on helppo tuoda mukana kassiin tai pitkän takin alle piilotettuna kuten Columbinessa tai Seattlen ostoskeskuksessa

-Käsiaseisiin mahtuu poikkeuksetta yli kymmenen patruunaa lippaaseen, lipas on vaihdettavissa parissa sekunnissa ja harjaantunut ampuja ampuu lippaan tyhjäksi ihmisen kokoiseen kohteeseen kymmenestä metristä muutamassa sekunnissa.

Käsiaseita ei kukaan tavallinen ihminen tarvitse. Voidaanko todella jonkin kilpamenestyksen takia tappaa parikymmentä ihmistä? Iso osa itsemurhista tehdään käsiaseilla ja ampumisen helppous tekee mahdolliseksi tehdä itsemurha hetken mielijohteesta.

Englannissa ja Australiassa kiellettiin aseet kouluammuskelujen jälkeen yli kymmenen vuotta sitten. Uusia kouluammuskeluja ei ole tapahtunut sen jälkeen ja joukkomurhat on saatu estettyä onnistuneen asekiellon avulla.

Käsiaseilla ei saa metsästää eikä niille ole mitään tarvetta paitsi viranomaisilla. Ne on suunniteltu ihmisen tappamista varten ja siihen niitä käytetään jatkuvasti. Aseet on kehitetty valtioiden välisiä sotia varten mahdollisimman tehokkaiksi tappovälineiksi.

Jopa neljännes suomen väkivallasta tehdään aseilla joka ei ole mitenkään yllättävää, koska aseita on jaettu kaikille kyselijöille aivan valtavia määriä. Suomessa jaetaan vuosittain yli 80 000 uutta aselupaa. Suomessa on ylivoimaisesti eniten aseita koko Euroopassa. Suomi jää toiseksi vain Amerikalle ja Libanonille.

Hirvenmetsästysluvat voidaan jakaa valtion määräämille metsähallituksen ryhmille jotka harventavat kantaa tehokkaasti ammattilaisten toimesta. Nyt metsästys on urheilusurmaamistapahtuma jossa juopuneet metsästäjät ammuskelevat ympäriinsä ja tappavat eläimiä silkan huvin vuoksi ja vaarantavat muut ihmiset. Joka vuosi sattuu vakavia metsästysonnettomuuksia.

-Sillanpää ampui 1997 kuoliaaksi kolme ja varasti aseen radalta. Kaupalliselta radalta varastettiin ase vasta viime viikolla vain laittamalla ase taskuun ja juoksemalla ulos.

-Heikinlaaksossa seonnut asekeräilijä ampui poliiseja kohti satoja laukauksia automaattiaseilla. Kuin ihmeen kaupalla kukaan ei kuollut.

-Vantaalta löytyi valtava ase- ja räjähdekätkö jonka vuoksi koko lähiympäristö läheistä päiväkotia myöten piti evakuoida.

-Joka viikonloppu saa lukea lehdistä että joku on ammuttu hengiltä. Aseet otetaan hetken suuttumuksesta ja ammutaan ja suuren tuhovoiman takia mitään ei ole enää tehtävissä.

-Suomessa on kymmeniä tuhansia konetuliaseita, kranaatteja ja muita erittäin vaarallisia aseita asekeräilijöiden hallussa ympäri suomea. Miten taataan ettei esim. asekeräilijän poika ota kokoelmasta konepistoolia ja lähte kouluun ammuskelemaan tai käsikraatteja?

-Aseita ei voi säilyttää ampumaradalla. Suurin osa suomen radoista sijaitsee keskellä metsää joten aseet varastettaisiin heti. Lisäksi kuka tahansa ampuja voisi hakea aseensa ja lähteä ammuskelemaan kylille.

-Hallitus on yksimielinen että suomessa on aseongelma joka on nyt vaarassa riistäytyä käsistä. Jokela ja Kauhajoki ovat osoittaneet tämän. Olemme menossa kohti samaa hulluutta jossa Amerikka on. Monet poliitikot kuten Vanhanen ja Rehn, joka tietää maailmaa nähneenä mitä puhuu, ovat aseiden kieltämisen kannalla. Jopa puolustusvoimien kenraali Hägglund on huolissaan villin lännen tyylisestä räiskintäkulttuurista, jolla ei ole mitään tekemistä maanpuolustuksen kanssa vaikka ammuskelijat niin väittävätkin. Ainoa keino tehdä Suomesta turvallinen on kieltää kaikki tuliaseet.

-Lupaprosessia on mahdoton toteuttaa toimivasti. Psykopaattia on mahdoton havaita edes pitkäaikaisissa ammattilaisten tarkkailuissa. Lupia myöntämällä joukkoon eksyy nopeasti uusi sarjamurhaaja joka pääsee toteuttamaan tekonsa valtion antamalla aseella. Jokelan ja Kauhajoen murhaajienkaan ei pitänyt saada aseitaan mutta saivat vaan.

Monissa maissa on tehty tutkimuksia joissa aseiden kerrotaan tekevän ihmisistä väkivaltaisempia. Lisäksi useimmat tutkimukset kertovat että laillisilla aseilla tehdyt murhat ovat vähentyneet lähes 100% aseiden kieltämisen jälkeen. Myös aseilla tehtyjen itsemurhien määrä on pudonnut rajusti. Baden kumppani kertoi myös että alyhytpiippuisella aseella tehdään todennäköisemmin itsemurha kuin pitkäpiippuisella.

---

Vaadimme siis, että kaikki aseet joilla voi ampua luoteja tai hauleja tai vastaavia ammuksia yli yhden joulen teholla kielletään kokonaan yksityisiltä. Nykyisessä yhteiskunnassa aseilla ei enää tee mitään. Oletko varautunut siihen, että kenellä tahansa vastaantulijalla on valtion siunaama ase povitaskussaan jolla tämä voi tappaa kenet tahansa tuosta vain?

Toivon että Suomalaiset tajuavat kuinka vakavasta asiasta on kyse ja he vaativat aseiden täyskieltoa ennen kuin se on mahdotonta! Suomi on luisumassa kohti villiä länttä.


Alkoholin kieltolaki ja aseiden kieltolaki on ihan eri juttu. Aseet on tehty tappamista varten ja alkoholi juomista varten! Lisäksi alkoholin valmistaminen kotioloissa on erittäin helppoa mutta aseen ja patruunoiden lähes mahdotonta. Nämä ovat ihan vertailukelvottomia asioita.