Tilapäinen oleskelulupa palautettava lakiin

Edellinen hallitus poisti laista mahdollisuuden myöntää tilapäinen oleskelulupa ihmisille, jotka ovat saaneet kielteisen turvapaikkapäätöksen, mutta eivät voi palata lähtömaahansa.   Lakimuutoksen yhteydessä hallitus antoi lausuman, jonka mukaan sisäministeriö seuraa tarkasti esityksen vaikutuksia ilman oleskelulupaa oleskelevien määrään. Lausumassa todettiin myös, että valtioneuvosto ryhtyy tarvittaviin lainsäädännöllisiin tai muihin toimiin tilanteen korjaamiseksi, mikäli ilman oleskelulupaa maassa oleskelevien määrä esityksen toteutumisen myötä merkittävästi kasvaa. 

Suomessa on nyt kasvava määrä ihmisiä, jotka uhataan karkottaa Irakiin ja Afganistaniin piittaamatta heitä siellä uhkaavasta hengenvaarasta. Suomessa heidät on tehty paperittomiksi kieltämällä oleskelulupa. On selvää, että ilman oleskelulupaa maassa oleskelevien määrä on kasvanut merkittävästi, joten valtioneuvoston on syytä ryhtyä tarvittaviin toimiin.   Me allekirjoittaneet vaadimme, että hallitus ryhtyy välittömästi toimiin tilapäisen oleskeluluvan palauttamiseksi lakiin.

Allekirjoita tämä adressi

Allekirjoittamalla hyväksyn, että adressin tekijä Hannu Tuominen voi luovuttaa tällä lomakkeella antamani tiedot päätöksentekijöille.


TAI

Saat sähköpostiviestissä linkin vahvistaaksesi allekirjoituksesi. Varmistaaksesi, että saat lähettämämme viestit, lisää info@adressit.com yhteystietoihisi tai turvallisten lähettäjien listalle.
Maksullinen mainonta

Mainostamme tätä adressia 3000 ihmiselle.

Lisätietoja…

Facebook
Pitäisikö raiskauksista olla kovemmat tuomiot?