Uimahalli Jätkäsaari Bunkkeri - Ruoholahti - Etelä-Helsinki

uimahalli.PNG Katso video:

---
TAAS ON UIMAHALLI VAARASSA (2014-11-5)

Nyt iskee verkkokauppa.com
Joku jo ehdotti boikottia verkkokaupalle...

Me saamme uimahallin! Voi toki kestää..
.

Kiitos Teille kaikille!

Kaupunki on päättänyt, että Bunkkeriin rakennetaan uimahalli. Se vuokrataan yksityiselle sijoittajalle, joka valitaan tarjouskilpailun perusteella. Tarjouskilpailu alkaa lähiaikoina. Hallin on määrä olla valmiina 2019, kun viereen rakennetaan koulu. Halli siis viivästyy kolme vuotta asukkaille annetusta edellisestä lupauksesta (2016).

Bunkkerin alimpaan kerrokseen tulee uimahalli. Sen päälle rakennetaan liikuntatilat. Liikuntatllojen yläpuolelle rakennettaneen asuntoja. Vastoin aikaisempia tietoja hallin ylimmät kerrokset voidaan jopa purkaa. Bunkkeri ei nimittäin ole suojeltu rakennus. Purkamisen kustannukset olivat aiemmin esteinä. Se este on nyt unohdettu.  Meillä on siis vähintään mielenkiintoisia arkkitehtuuri-iloitteluja tiedossa.

Bunkkeria ennen Ruoholahden urheilutalo purettiin muka tarvittavan kauppakeskuksen tieltä. Liikuntavirasto menetti silloin hallin. Nykyajattelun mukaan liikuntavirasto voi joutua luopumaan jostain muustakin urheilutilasta, vanhoja menetyksiä ei enää lasketa. Sellaista on kaupungin johdon epäreilu toiminta. Halli saattaa siirtyä myös Urheiluhallit Oy:lle, jolla on toisenlaiset oikeudet tehdä bisnestä kuin Liikuntavirastolla ehkä asukkaiden iloksi, ehkä ei.

Tietoja hallin tulevista asiakashinnoista ei ole saatu.

Hallin takana asuvat rionkatulaiset tietysti toivovat, että ei sitä rakennusta ainakaan saa korottaa nykyisestä, sillä jo nyt se pimentää auringon talvisin.

Ilman adresseja ja painostusta halli olisi voinut venyä vaikka kuinka pitkälle. Halli toteutetaan yksityisesti mm. allekirjoittaneen kirjoittelun mukaisesti. Siinä on tietysti omat riskinsä ja joku pääsee tienaamaan. Kaupunki olisi itse ollut paras lainan hakija. Nyt sijoittaja tekee tietysti tilin asiassa. Mutta hyvä niin, ettei olisi uimahallin jano väärin sammutettu.

Asiasta kirjoitti HBL. En löytänyt linkkiä mistään.

Lasse I Jätkä

Adressi on luovutettu 2014-4-8 Jätkäsaari-projektin johtajalle Outi Säntille edelleen vietäväksi kaupungin johdolle. Adressissa oli 544 nettinimeä, paperisissa 74, yhteensä 618 nimeä. Virkamiehet haluavat myös hallin. Kyseessä on poliitikkojen tahto tai sen puute. Tässä on poliitikoille selvä tilaus: kuka puolustaa asukkaita? Katso video.

Adressin luovutustapahtumassa tuli 41 nimeä lisää. Netissäkin määrä on jo kasvanut. Adressi on yhä koko ajan avoin. Miksi lopettaisimme!

Haluaisitko sinäkin allekirjoittaa? Selaa sivua alaspäin ja löydät sieltä allekirjoituskohdan!
Would you like to sign? Browse down the page and you'll find the prompt!

Uutinen: SDP ehkä, yleisesti ottaen, ja SKP lupaamalla varmoja toimia, ja Kokoomus tukevat uimahallia Etelä-Helsinkiin/ Bunkkeriin. Muut puolueet eivät ota kantaa, vaikka niille on jo osoitettu "investointi ilman pääomavaatimusta -malli". Pankaapa, ihmiset, äänestämänne poliitikot järjestykseen!

Uutinen:
Hallin rahoitukseen on olemassa täydellisesti toimiva ratkaisu BOT/PPP. Tarvitaan vain poliittinen tahto. Hallihankkeen viivyttäminen on siten tarpeetonta.
News: Financing the swimming hall has a perfect solution BOT PPP, see Wikipedia. Only a political decision is needed. Thus, postponing the hall project is not reasonable.

English Summary:
This is the petition for getting one and first normal public swimming hall in South Helsinki; Jätkäsaari Bunkkeri (Jack Island Bunker), as Helsinki City promised in their marketing brochures as of 2009 and every year until 2013 fall. The city could create land worth € 500M from the sea also by referring to the said ads. The city also attracted investments worth € 3.5 billion. The city claims that there are no funds available even, if they already made the previous profits. The people in South Helsinki pay municipality taxes for € 0.5 billion. Every year. The investment for the swimming pool is round € 30M. Media gave even 270% higher cost estimate, not stating that such figure comprises additionally even a brand new primary school, library, dance studios, etc., which is misleading. Please, give your name and few details and sign the petition below.

Etelä-Helsingin
200.000 asukasta, työssäkävijää, opiskelijaa ja shoppailijaa tarvitsevat ENSIMMÄISEN NORMAALIN UIMAHALLINSA Jätkäsaaren Bunkkeriin. Rahaa on, sillä alue itse maksaa kuntaveroja puoli miljardia joka vuosi.

Uimahalli maksaa 30 miljoonaa euroa. Julkisuudessa ja mm. eduskunnan oikeusasiamiehen lehdistä lukema (miksi?!) virheellinen summa 70-100 miljoonaa sisältää lisäksi kokonaisen peruskoulun, tanssistudion, kirjaston ym. Päättäjien ja valvojien tulisi toimia rehellisesti joka vaiheessa.

-  Lähihallit ovat tukossa ja varattu päivisin kouluille ja illalla täynnä omia asukkaitaan.
-  Nyt aikuiset tulevat niihin 15:30 eivätkä saa lipuilleen vastiketta, sillä radat ovat täynnä.
-  Alueen monet vanhukset odottavat uimahallista parasta mahdollista kuntoutuskeidasta.
-  Uinti on/olisi joka neljännen suomalaisen harrastus.

Lisätietoja oheisessa tiedotteessa: http://www.adressit.com/a/52850.
Katso aktiiviset asukasnetit: www.jatkasaaren.newww.ruoholahden.net
Adressista saat tästä paperiversion niille, jotka eivät voi allekirjoittaa sitä tietokoneella.

Tule mukaan hankkimaan uimahallia.  Siksi - allekirjoita adressi nyt!