Uimahalli Jätkäsaari Bunkkeri - Ruoholahti - Etelä-Helsinki

Ota yhteyttä adressin tekijään

Päivityksiä ja lisätietoja 2014-2-20

2014-02-20 17:13:06

Päivitys 2014-3-1:
Uimahallin rahoitukseenkin on löytynyt toimiva menetelmä. Oikeastaan niitä on monta.

BOT/PPP-mallissa (Build-Operate-Transfer/ Public Private Partnership, ks. Wikipedia) yksityinen sijoittajan halliyhtiö saa lisenssin rakentaa uimahallin. Se tekee niin omin sijoituksin, mukana voi haluttaessa olla sovittu määrä julkista investointirahaa. Halli annetaan vuokralle kaupungille tai hallin tekijä itse operoikin hallia määräajan. Lopulta kaupunki lunastaa hallin itselleen pikkuhiljaa. Tämän mallin antoi eräs alueen tosi isokenkä eli sen toimivuudessa ei ole minkäänlaista virhettä. Kysymys on ainoastaan poliittisesta tahdosta.

Tämä malli on siitä kätevä, että rakentamisen voi tehdä nopeasti Prioritized Lean Agile -tapaan eli tehdään vain tarpeellista ilman mitään  byrokraattisia julkisia hankintakierroksia. Muutenhan paras rahoitustapa olisi rahat kaupungilta, sillä Helsinki on ehdottoman luotettava lainanottajaki eli se saa rahaa varmasti ja halvalla. Kaupunki itse joutuu kuitenkin käyttämään rahaa julkisen hankintalain mukaan, mikä on huono hinta/laatu/aikasuhteeltaan ja altis korruptiolle.

Päivitys 2014-2-19:
Bunkkerin uimahallin budjetti lienee 30 miljoonaa euroa. Mikä siis on se julkisuudessa esitetty 70-100 miljoonaa? No, se on koko rakennus, johon tulee peruskoulu, kirjasto, tanssistudio, muut liikuntatilat jne. Nuppia (eli alueen potentiaalista oleilijaa) kohti hinta on siis 30 miljoonaa / 200.000 = 150 euroa. Pikkupaikkakuntien halleilla on tavallinen luku = 25 miljoonaa / 10.000 = 2500 euroa eli 16-kertainen.

Päivitys 2014-2-15:
Suomessa on uimahalli keskimäärin 25.000 ihmistä kohti, lähde uimahallirekisteri. Etelä-Helsinkiin kuuluisi siten - työssäkävijät ja shoppailijat huomioiden - noin 7 uimahaliia, normaalikokoista. Meillä on vain Yrjönkatu ja Lauttasaari, kumpikin 25%-halleja.


Päivitys 2014-2-12:
Uimahallin bunkkeri oli jo vuoden 2006 osayleiskaavassa. Ruoholahtelaiseille halli luvattiin valmiiksi joskus 2009-2012. Kun me kukin harkitsimme sijoittaa Jätkäsaareen, niin halli oli luvattu valmiiksi vuonna 2016 virallisissa esitteissä. Ja kun sijoituspäätökset oli tehty, niin kaupunki halusi tehdä bisnestä meidän kustannuksellamme.

Päivitys 2014-2-8:
Me olemme jo tehneet kaupungin rikkaaksi. Yksin Jätkäsaaren - Ruoholahdesta puhumattakaan - tyhjästä luodut tontit ovat kaupungille 350 miljoonan euron arvoisia tai jopa paljon enemmän, ks. HSY - tonttien hinnat
ja Länsistaman asuntotonttitieto.

Sijoitukset Länsi-Sataman eri kohteisiin ovat jopa 3,5 miljardia euroa. Uudisasukkaiden -meidän- maksamat verot ovat kymmeniä...sata miljoonaa. Joka vuosi.

Meidän Uimahalli - NYT!

---
Metsästä sinäkin allekirjoituksia. Ota yhteyttä Lasse 045-1352646 tai lasse@lassella.com

Lisätietoja oheisessa tiedotteessa: http://www.adressit.com/a/52850


Lasse Laaksonen

Salmisaaren liikuntakeskukseenkin piti tulla uimahall

2014-02-12 07:15:44

Päivitys 2014-2-10:
Varma rakennutti Salmisaaren Liikuntakeskuksen. Se sai tontin 50% alennuksella. Arvatkaapas, oliko silloin luvattu tehdä myös uimahalli sinne. Kyllä vaan. Mutta heti, kun tonttisopimus allekirjoitettiin, katosi sekin uimahalli toteutussuunnitelmasta.


Lasse Laaksonen

Päivityksiä ja lisätietoja

2014-01-27 03:36:47

Lasse 045-1352646 tai lasse@lassella.com


Päivitys 2014-01-25:
TOIMINTAA JA ASENNETTA!

Kuulin tänään, että perjantaina olisi kaupungilla kokous aiheesta Bunkkeri. He ovat noteeranneet sen, että viereisen rakennettavaan kouluun vv. 2018-19 ei kuulu omia liikuntatiloja eli se tarvitsisi ne Bunkkerista. He ovat myös noteeranneet, että asukasilloissa kysellään jatkuvasti uimahallista ja koko Bunkkerista.

Asiasta vastaa Outi Säntti, Jätkäsaari-projektin uusi johtaja Timo Laitisen jälkeen.

Nyt on aika vauhdittautua vaatimaan sitä uimahallia. Minulla on valmiina jo vihkot myös käsin allekirjoitettavaan adressiin. Organisoidaan ravintoloihin, kauppakeskuksiin ja kauppoihin sekä ovelta ovelle.

Päivitys 2014-01-23:

Uimahallilla olikin alunperin jo kaupungin rahoitus kunnossa! Saimme vahvistuksen, että kaupungin rahoitusjohtaja Korhonen oli jo luvannut Liikuntavirastollekin Bunkkerin uimahallille rahoituksen. Siten on ihmeellistä, että rahat yhtäkkiä loppuivatkin. Liikuntavirasto saatiin suostumaan Ruoholahden uimahallin lakkauttamiseen. Jätkäsaari/ Länsisatama-projekti ehti mainostaa vuosikaudet varmasti tulevaa uimahallia. Lopuksi rakennussijoittajat ja asukkaat saivat vääriä tietoja, jolloin tonteista ja asunnoista on voinut periä ylihintaa. Nyt rahapulaan vetoaminen on kyseenalaista, sillä asukkailta on jo diskontattu keskeisen liikuntapalvelun hinta etukäteen.

Päivitys 2014-01-21:

Me haluamme sen hallin. Kaupunki on kirjaimellisesti LUVANNUT hallin Ruoholahdelle ja Jätkäsaarelle päättäessään hävittää Ruoholahden hallin. Kaupunki on luvannut Bunkkerin hallin houkuttimeksi rakennusliikkeille ja asuntojen ostajille ja vuokraajille. Hallia tarvitsee myös koko Etelä-Helsinki Lauttasaaresta Kruununhakaan.

Etelä-Helsingissä on uusi Jätkäsaari mukaan luettuna noin 125.000 asukasta sekä n. 130.000 työssä kävijää. Eräänlainen vertailuluku on siksi 250.000 potentiaalista uimahallin käyttäjää. Lisäksi alueelle tulee runsaasti ostosmielessä ihmisiä eli uimahallin asiakaspotentiaali sen kuin kasvaa. Joka neljäs meistä harrastaa uintia, jos voi.


Yrjönkadun uimahallissa on oikeaa uimahallia vain 25% eli se on "varttihalli", koska: 1. Sukupuolijaon mukaan sitä saa kerrallaan käyttää vain 50%. 2. Siellä ei ole lasten allasta perheille, siis hallia on 2/3. 3. Rata on viiden metrin verran niin matala, että polvet ja pää kolisee päädyssä, eli allasta on 80%. Kertolasku 50% x 67%  x 80% on noin 25%. Lisäksi kaikkia ei kiinnosta oma tai toisten naku-uinti, jos sattuu olemaan liikuntaa harrastava eikä nakuilemassa. Altaassa on ruuhkaa eikä siellä voi uida nopeasti.

Muut alueen lähialtaat ovat tupaten täynnä.

http://www.hel.fi/hel2/tietokeskus/julkaisut/pdf/13_04_30_Hki_alueittain2012_Tikkanen.pdf

Liikuntaviraston virkamiehet ovat kuntalaisten parhaita ystäviä. Heidän toimintamahdollisuutensa ovat kuitenkin kiinni budjettien priorisoinneista. Siksi tarvitaan asukkaiden omia toimia ja kannanottoja.

 

 

 

 

 

 

 

Haluamme toki sen hallin!
http://www.uuttahelsinkia.fi/fi/lansisatama/palvelut/jatkasaaressa-tilaa-liikkua-ja-harrastaa

Päivitys 2014-01-21:
Kaupunki on kätkenyt yo. linkistä lupauksensa uimahallista - nyt, kun kaikki sijoituspäätökset asuntoihin on jo tehty: Lue siis muutetun linkin takana oleva teksitija vertaa sitä alkuperäiseen, http://jatkasaaren.net/?q=node/64
Esitteen muuttaminen osoittaa, että Helsingin kaupunki ei aio pitää omaa lupaustaan.

Bunkkeri on valmiiksi suunniteltu. Vain päätös lupauksen lunastamiseksi puuttuu!

Niinpä pyydän sinua allekirjoittamaan tämän adressin. Pyydän sinua myös lähettämään tämän adressin saatteen ja nettisivuosoitteen kavereillesi. Sinussa ja kavereissasi piilee se voima, jolla uimahalli saadaan.

Jotta me ja samalla koko Etelä-Helsinki saamme sen kaivatun uimahallimme varmasti!

ks. www.jatkasaaren.net www.ruoholahden.net


Lasse Laaksonen

.

2014-01-26 19:03:25

.


Lasse Laaksonen



Jaa tämä adressi

Auta tätä adressia saamaan lisää allekirjoituksia.

Kuinka mainostaa adressia?

  • Jaa adressi Facebook-seinälläsi sekä adressin aiheeseen liittyvissä ryhmissä.
  • Ota yhteyttä kavereihisi
    1. Kirjoita viesti, jossa kerrot, miksi olet allekirjoittanut tämän adressin. Ihmiset allekirjoittavat adressin todennäköisemmin, jos ymmärtävät, kuinka tärkeä aihe on.
    2. Kopioi ja liitä adressin verkko-osoite viestiisi.
    3. Lähetä viesti käyttäen sähköpostia, tekstiviestiä, Facebookia, WhatsAppia, Twitteriä, Skypeä, Instagramia ja LinkedIniä.