Uskonnon tyrkyttäminen pois kouluista

Haluaisin ottaa esille vakavan asian, joka koskee uskonnon tyrkyttämistä kouluissa.
En ole tietoinen, missä mennään nykyään, mutta käsittääkseni, ainakin joissakin kouluissa, esim. aamunavauksissa ja ruokailun yhteydessä, käytetään uskonnolisia piirteitä.

Annan esimerkillä, joka koskee minua.

Aloitin koulun muistaakseni 7 vuotiaana ja tuo uskonto oli yhtä piinaa minulle.
Joka kerta, ennen ruokailua, piti laittaa kädet ristiin ja lausua ruokarukous, joskus luokassa laulettiin virsiä aamuisin ja lähes jokaisessa, perjantain aamunavauksessa käsiteltiin jotenkin kristinuskoa.

Mielestäni lapsi ei ole kykenemä ymmärtämään tuolaisia asioita, viellä tuossa iässä ja tämä voidaan luokitella aivopesuksi.
Olen toki kiitollinen mukaville opettajilleni, 9 vuoden ajasta, mutta tätä käänyttämistä en tullut silloin hyväksymään, enkä myöhemminkään antamaan anteeksi.

Asia on vakava tietyissäsuhteissa, sillä suomessa on uskonvapaus, eikä kellekkään pidä tulla tyrkyttämään uskontoa, ei etenkään pienille lapsille.

Nykytilanteesta en ole varma, mutta tuolaisia uskonnollisia piirteitä tapaa varmasti yhä kouluissa, etenkin pienemmissä.


Minulta ja monilta muilta ei ole koskaan kysytty, haluavatko he kuulua tähän uskontoon, uskovatko he, haluavatko he kuunella viitteitä tästä uskonnosta?

Vastaus olisi ollut silloin EI ja pysyn yhä kannassani, auttakaa lasten kasvaa maailmassa, älkää tyrkyttäkö kauniita mielikuvia taivaasta ja jumalasta, vaan antakaa lasten itse päättää, sillä siihen heillä on oikeus.

Kiitos ja anteeksi, etten osaa selittää asiaa paremmin, mutta toivottavasti ajatus selvisi.
Lisäksi, en tiedä kelle tämän adressin lähetän, jos nimiä tulee tarpeeksi, ehdotuksia otetaan vastaan.7.5 2007

100 allekirjoitusta


25.12 2009

Ollut täällä jo 2.5 vuotta ja lähes 700 allekirjoitusta.
Aktiivisuutta ihmiset, ei tämä ole kuollut