VAADIMME SUDENPYYNTILUPIA PALJON JA PIKAISESTI

  1. (tämä adressi lähetetään maa-ja metsätalousministerille marraskuun viimeinen päivä 2017)

NYT ON SAATAVA SUDENPYYNTILUPIA PALJON JA PIKAISESTI:
LUNASTAKAA VAALILUPAUKSENNE maa- ja metsätalousministeri Jari Leppä!

Johdanto:

Alkavana metsästyskautena sudet ovat tappaneet jo ainakin 24 metsästyskoiraa eikä esim. hirvenmetsästys ole vielä edes alkanut. Monin paikoin ei metsästyskoiria uskalleta päästää metsään ylisuuren susikannan takia. Tilanne on katastrofaalinen - ikivanhanha sekä perinteinen metsästyskoirakulttuuri uhkaa loppua koska sudet ovat levittäytyneet lähes koko maahan luoden uhan tälle arvokkaalle kulttuurille. Luonnonvarakeskuksen tekemä kanta-arvio on virheellinen - susia on huomattavasti enemmän kuin heidän arvionsa valheellisesti väittää.

Kuten arvoisa ministeri tiedätte, niin ns.susikanta maassamme on räjähtänyt valtavaan kasvuun ja koirasudet (risteymät) ovat enemmistönä ns. susikannassamme. Ylisuuri susi / koirasusikanta on uhka metsästyskoiraharrastukselle, metsästysharrastukselle, elinkeinoelämälle sekä yleiselle turvallisuudelle.

Annoitte vuonna 2015 yhdistyksellemme (Metsästyskoiraharrastajat ry) vastauksen ennen Eduskuntavaaleja. Me jotka tahdomme susipolitiikkaan muutosta äänestimme teitä. Pääsitte äänillämme Eduskuntaan ja nyt olette maa- ja metsätalousministeri!

Vaadimme, että VIHDOIN LUNASTATTE VAALILUPAUKSENNE JA MUUTATTE SUSIPOLITIIKAN PIKAISESTI JÄRKEVÄMMÄKSI. Vaadimme, että annatte välittömästi määräyksen vähintään 100:lle sudenkaatoluvalle ja määräätte lisäksi kaikki haittayksilöt poistettaviksi (yksilöt jotka ovat menettäneet ihmisarkuutensa / raadelleet kotieläimiä tai lemmikkejä)


* Vaadimme, että olisitte sananne mittainen mies ja tällä viittaamme teille vuonna 2015 lähettämäämme kyselyyn koskien susipolitiikkaa JOHON TE VASTASITTE:

"Susien määrä tulee mitoittaa niin, ettei niistä aiheudu vaaraa eikä kohtuuttomia vahinkoja. Maaseudulla on oltava mahdollisuus asua, harjoittaa elinkeinoja ja harrastaa metsästystä turvallisesti, ilman että suurpedot aiheuttavat ongelmia. Susikannan määrittelyssä on saatava käyttöön nykyistä luotettavammat laskentametodit. Jokaista susilaumaa kohti on ainakin kerran vuodessa järjestettävä jahti ja vähintään yksi kaatolupa, jotta niiden luontainen arkuus säilyy. Lisäksi häirikköyksilöiden poistoon on luvat saatava nopeasti ja joustavasti. Koirasudet on pystyttävä poistamaan tehokkaasti."(Jari Leppä /2015).

Imatralla 30.9.2017

Metsästyskoiraharrastajat ry:n Puheenjohtaja

Kultaisella Kasvattajapalkinnolla palkittu suomenajokoirien kasvattaja (Voittaja-Kennel)

Suden kahdet kasvot - kirjan kirjoittaja

Marko Lind

Yhteydenotot media: (gsm 046 9500561)

Metsästyskoiraharrastajat ry internetsivut: 

http://metsastyskoiraharrastajat.nettisivu.org/

 

PAAVO VÄYRYNEN TUKEE VAATIMUSTAMME:

https://www.karjalainen.fi/uutiset/uutis-alueet/kotimaa/item/161848-vayryselta-tukea-metsastyskoiraharrastajille-susikantaa-ryhdyttava-pitamaan-tehokkaasti-kurissa

 

https://demokraatti.fi/susivaatimus-tavoitti-paavo-vayrysen-tallainen-oli-keskustamepin-vastaus-venajalla-laitumia-riittaa/

 

  • *ILTALEHDEN tekemä artikkeli:

http://m.iltalehti.fi/kotimaa/201710232200481409_u0.shtml