Vetoomus Hiittisten merivartioaseman säilyttämisen puolesta

Rajavartiolaitos on uudistamassa organisaatiorakennettaan suunnitelmalla, joka on tarkoitus toteuttaa 2024 eteenpäin. Tämän suunnitelman mukaisesti Hiittisten merivartioasema nykyisessä muodossaan lakkautetaan, ja sen henkilökunta siirretään muualle.

Me allekirjoittaneet olemme sitä mieltä että Hiittisten merivartioaseman nykyinen toiminta ja sijainti on paras mahdollinen. Aseman siirtäminen toiselle paikkakunnalle heikentää paikallisten asukkaiden, lukuisten kesävieraiden ja veneilijöiden turvallisuutta oleellisesti. Mielestämme sekä meripelastusvalmius, joka on rajavartiolaitoksen omalla vastuulla, että mittava yhteistyö jota asema tekee muiden viranomaisten johtamissa tehtävissä kärsii pahasti, jos aseman paikka siirretään muualle.

Viranomaisyhteistyö kattaa muun muassa turvalliset potilaskuljetukset, pelastuksen tehtävät ja poliisitehtävät. Haluamme painottaa että Hiittisten merivartioaseman, ja sen nykyisen sijainnin tuoma  perusturva, on elintärkeä koko tälle saaristoalueelle. Tämän takia merivartioasema, nykyisessä ja hyvin toimivassa muodossaan, tulee säilyttää.


Hitis byaförening r.f.    Ota yhteyttä adressin tekijään