VR:N RAIDELIIKENTEEN SUPISTUKSET LAHTI-RIIHIMÄKI 27.3. ALKAEN

Olemme eilen, 2.2.2016, illalla saaneet lukea VR:n ilmoituksen sosiaalisesta mediasta,miten se aikoo toteuttaa supistuksensa esim. Lahti-Riihimäki välillä. Tyrmistys on suuri. Raideliikenteen vuorojen katastrofaaliset vähennykset ovat tulleet myös radanvarsikuntien päättäjille täytenä yllätyksenä. Kirjelmiä on lähetetty niin VR:lle kuin liikenneministeriöön, mutta mitään vastuksia ei kuuleman mukaan ole saatu. Päätökset ovat täysin yksipuolisia VR:n toimesta. Kuntia ei ole kuultu!

Muutokset, jotka nyt astuvat voimaan 27.3.2016 ovat katastrofaaliset. Ymmärtäisimme, jos keskipäivän ja iltamyöhäisen vuoroja vähennettäisiin, mutta nyt tulevat supistukset koskevat pahiten ihan normaalia työmatka- ja opiskelijaliikennettä esim. aamulla ja alkuiltapäivästä. Jotta pääset töihin/kouluun/opiskelujen pariin kahdeksaksi aamulla, sinun tulisi lähteä esimerkkinä Hikiältä 6.18 junalla. Seuraava juna lähtisi uuden aikataulun mukaisesti 8.38. Primetime-vuoro Hikiältä 7.38 vuoro on täysin käsittämättömästi tiputettu pois! Juna, joka on jokaisena aamuna ollut aivan täysi ottaen matkustajia kaikilta väliasemilta! Samoin iltapäivän junavuorot, jotka koskettavat koululaisia/opiskelijoita heikkenevät oleellisesti, joihin myös haluamme uuden kannanoton! VR on raadollisesti tiputtanut joka toisen vuoron pois jättäen huomiotta työ- ja opiskeluliikenteen!! 

Olemme nyt Hausjärvellä ja varmasti muissakin Lahti-Riihimäki radan varrella tilanteessa, että emme 27.3. pääse töihin ja opiskelujen pariin, koska korvaavaa liikennettä, bussiliikennettä, ei ole eikä tule. Ilmoitammeko työnantajalle ja kouluun, että tulemme tunnin myöhässä, koska mahdollisuutta tulla töihin ei ole?  Kertoisivatko päättäjät niin liikenneministeriössä ja VR:ssä, mitä olette ajatelleet tehdessänne näitä päätöksiä? Vaadimme nyt, Lahti-Riihimäki radan varrella asuvat, että VR ottaa uudestaan harkittavaksi tehdyt supistukset! Tulevillä supistuksilla tullaan nyt auttamattomasti siihen tilanteeseen, että työssäkäynti ja opiskelu eivät täältä maaseudulta enää kohtuuden rajoissa onnistu. Päättäjien tulee huomioida, että kaikki eivät voi kaupungissa asua! Koska korvaavaa liikennettä eivät kunnat, ainakaan Hausjärvi, järjestä, olemme kohta täydellisessä liikennemotissa.

Vaadimme, että VR ja liikenneministeriö ottavat pikaisesti uudelleenharkintaan Lahti-Riihimäki rataosuudella 27.3. voimaanastuvat supistukset!