Avioliitto on naisen ja miehen välinen julkinen liitto

taku

#5076 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

31.03.2013 17:38

#5043: tero p. - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

Niin no en minä nyt mene takuuseen että olisin oikeassa.Olen kuitenkin lukenut paljon eri uskonnoista ja ideologioista tutustunut eri filosofien teksteihin myös muiden kuin länsimaalaisten.Tunnen myös eri kuttuureja ja maiden olosuhteita.Maailmanlaajuisesti on paljon yleisempää varsinkin menneinä aikoina että raiskauksen uhri haluaa naimisiin raiskaajansa kanssa kuin että raiskaaja haluaisi uhrinsa kanssa naimisiin.Suomalaisesta näkökulmasta se varmasti kuulostaa omituiselta etenkin jos ei yhtään tunne muiden oloja eikä sitä miten sielä ajatellaan.Tämä on ehkä vään samaasarjaa kun se että arabimaissa uskotaan yleisesti että kaikki länsimaiset naiset olisivat prostituoituja.Edelleenkin sanon että seksuaalieettiset kysymykset ovat vaikeita mielipiteitä voi olla mutta meidän on hyväksyttävä ettemme voi tietää 100% varmaa vastausta.Muttatuonkin Raamatun kohdan suhteen on syytä kiinnittää huomiota siihen historialiseen tilanteeseen jossa se on kirjoitettu.Sen ajan ihmisille ajatussiitä että raiskattu EI HALUA NAIMISIIN RAISKAAJAN KANSSA oli yhtä käsittämätön kun meille se että UHRI HALUAA NAIMISIIN RAIKAAJANSA KANSSA


Vieras

#5077 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

31.03.2013 17:44

#5076: taku - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:Tämä on ehkä vään samaasarjaa kun se että arabimaissa uskotaan yleisesti että kaikki länsimaiset naiset olisivat prostituoituja.

Aijaa, kuten Libanonissa tai Egyptissä, joissa molemmissa asuu suuri kristitty väestö. Onpa sulla tiedot, jee.

 

Onkos sulla jonkinmoista kulttuurirelativistista alajattelua havaittavissa?

Tarkkailija

#5078 Re: Re: Re: Re: Etsikää joku myy ryhmä kiusattavaksenne!!

31.03.2013 17:46

#5071: oraakkeli - Re: Re: Re: Etsikää joku myy ryhmä kiusattavaksenne!! 

Jo vilkaisukin Tahdon 2013-kampanjan kotisivuille riittää kertomaan minkälainen porukka on vimmalla lähtenyt ajamaan Suomea samaan rupusakkiin Ruotsin, Norjan, Tanskan, Islannin, Belgian, Hollannin, Espanjan ja Portugalin kanssa, jotka ovat mahdollistaneet samaa sukupuolta olevien avioliitot.

Näitä ”Me tahdomme”-väkeä ovat: Suomen ylioppilaskuntien liitto, Helsingin, Turun, Itä-Suomen, JYY:n ja Tamy:n ylioppilaskunnat, SAMOK, PAM ja SEL.

Taitaapi tuo 1990-lukulaisten mässypussien sukupolvi, elää siinä illuusiossa että tuo "heidän kansalaisaloitteensa" edustaa koko Suomea.

Ai mikä mässypussien sukupolvi? Taloussanomien mukaan tuo sukupolvi on: "Prekariaatti, jota ikuiset pätkä- ja p**katyöt piinaavat, mutta joka haluaa mässykarkkikauppojen olevan vuorokauden ympäri auki vaikka halpatyövoimalla." http://www.taloussanomat.fi/tyo-ja-koulutus/2010/11/06/katso-mika-sukupolvi-parjaa-parhaiten/201015242/139

Herää vain kysymys, mikä ihme on saanut tämän nuoren ikäluokan juopumaan homopropagandasta niin paljon, että se olisi valmis ajamaan alas koko perinteisen miehen ja naisen välisen avioliitto-instituution, murtamalla se samaa sukupuolta olevien oikeudeksi, ja ajamalla Suomi samaan arvorappiotilaan kuin nuo jokuset muut maat? Siinäpä olisi hyvä tutkielman aihe.

Kiitos tästä hyvästä adressista, joka menee hienosti eteenpäin, ja tulee vielä osoittamaan merkittävyytensä!

taku

#5079 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

31.03.2013 17:47

#5038: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

En minä ole tässä katkera mistään.En myöskään halua ylpeillä aateluudella mitenkään.Mainitsin aateuudestani siksi että jotkut alkoivat epäillä että syy olisi se että nimeäni ei olisi aateliskalenterissa.Alun perin nostin asian esille osoittaakseni että mistä tahansa voidaan vääntää tasa-arvo kysymys.Minulle on sinänsä samantekevää säilyykö aateli vai ei koska sillä ei ole mitään käytännön merkitystä kuten ei avioliitollakaan.Molemmat ovat samanlaisia muodollisuuksia.ehkä minä seksuaalieettisissä kysymyksissä olen hiukan arvorelativistinen mutta ennen kaikkea skeptinen ja kriittinen

oraakkeli

#5080 Re: Re:

31.03.2013 17:49

#5074: - Re:

Nykysuomessa raamatunvirkkeeseen, jota siteeraat, suhtaudutaan aavistuksen verran tyyneämmin:

asia on ratkaistu niin, että jokaisella ihmisellä on vapaus ja oikeus ilmentää rakkauttaan yksilöllisellä tavallaan.  Seksuaalinen suuntautuminen on jokaisen yksityisasia.

Avioliittolaki on säädetty suojelemaan perhettä ja perheen lapsia, minkä tähden avioliitto on yhden miehen ja yhden naisen välinen liitto.

Tätä voidaan kutsua heteronormatiivisuudeksi.

taku

#5081 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

31.03.2013 17:52

#5077: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

En tiedä tuosta kuttuurirelativismista.Ehkä tässä mielessä jotain.Seksuaalieettiset kysymykset ovat mielestäni vaan niin tajuttoman vaikeita.Minä toivoisin hartaastiettäkaikki ihmiset oppis ymmärtäään toisiaan ja yksi syy siihen miksi olen äällä on etä yritän ymmärtää eri lailla ajattelevia.En ihan nyt ymmärrä mitä ajat takaa.Tiedän kyllä että noissa maissa on paljon kristittyjä mutta eiväthän he silti vaikka kristittyjä ovatkin edusta länsimaista ajattelutapaa.

tero p.

#5082 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

31.03.2013 17:55

#5076: taku - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

 

Niin, mielestäni tuolla RAamatulla voi heittää vesilintua. Ei se ole sovelias siihen kulttuuriin missä elämme.

MINNI

#5083 Re: AVIOLIITTO ON MIEHEN JA NAISEN VÄLINEN LIITTO

31.03.2013 18:20

Hei Tero ja höpin köpin sinunlaisiasi on nämä palstat täynnä vaan Jumala
on SUURI JA PELJÄTTÄVÄ ja sinä ja laisesi vielä näätte sen vaikka ette nyt käsitä ettekä usko.

Kirjoittaja on poistanut viestinsä (Näytä tarkemmat tiedot)

31.03.2013 18:21



Vieras

#5085 Re: Re:

31.03.2013 18:33

#5074: - Re:

Se oli jatkoa Raamatun totuuksia5067 Kyllä Jumala näkee tuomio kuulu Jumalan antaa.Ei minun Nämä on niitä varoituksia ja ohjeita ja Jumalan mielipide ettei tehtäs näitä kauhistuksia Seuraan Jeesusta Varoituksia on kyllä uudessa testamentissäkin .Hyvää yötä Jeesus myötä


Vieras

#5086 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Etsikää joku myy ryhmä kiusattavaksenne!!

31.03.2013 18:43

#5072: tero p. - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Etsikää joku myy ryhmä kiusattavaksenne!! 

 Hän ei tietääkseni ollut tai ole uudestisyntynyt uskova. Sillä jos uskoo Jumalan olemassaoloon, ei se pelasta.

Vaan se pelastaa, että uskoo Jeesukseen sillä uskolla, minkä on saanut lahjana - ja kuulee Häntä, noudattaen tahtoansa.

Se on jatkuva oppikoulu.

tiku

#5087 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

31.03.2013 18:58

#5079: taku - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: ehkä minä seksuaalieettisissä kysymyksissä olen hiukan arvorelativistinen mutta ennen kaikkea skeptinen ja kriittinen

 

Skeptinen ja kriittinen? Tuo on hauskinta pitkään aikaan.

fundis

#5088 Sateenkaari

31.03.2013 18:59

Aika hirtehisellä huumorilla ovat homoseksuaalit yms. valinneet nimensä sateenkaariperheeksi. Muistanette Raamatun kertomuksen sateenkaaren synnystä ja merkityksestä;

Jumala suuttui luomiensa ihmisten pahuuteen ja turmelukseen ja hukutti jumalattoman maailman vedenpaisumukseen. Sen jälkeen Jumala lupasi, ettei Hän enää koskaan vedellä hävitä koko ihmiskuntaa. Tämän lupauksen merkiksi Hän loi sateenkaaren.

Sateenkaari muistutta meitä siis jumalattomuuden seurauksista.

Vieras

#5089 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

31.03.2013 19:05

#5081: taku - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Tiedän kyllä että noissa maissa on paljon kristittyjä mutta eiväthän he silti vaikka kristittyjä ovatkin edusta länsimaista ajattelutapaa.

 

Eivät seuraa Raamattua, joten ovat nimikristittyjä tai hereetikkoja.

Rikottu ruukku

#5090 Täältä ei ole vielä tähän mennessä löytynyt ainoatakaan, ...

31.03.2013 19:07

joka olisi mitenkään ollut kiinnostunut kaikille hyväksi puolen asioista, niistä turvallisen ja turvatun, kaikinpuolisen hyvinvointi elämän ja tulevaisuuden mahdollistavista ja takaavista, Lain / Laillisuuden täyttymyksen, kaikkia kohtaan Oikeuden mukaisista, niistä ei mitään pahaa eikä väärää ketään, eikä mitään Luojan hyväksemme luomaa kohtaan, kaikille Luvallisista, vain hyväksi seuraamuksia tuottavista ja aiheuttavista kaikille hyväksi oikein elämisen ja toimimisen / vaikuttamisen asioista. Mikähän siinä pimeydessä, kaikille pahaksi zatanaa palvelevassa, kullekin tuomioksi, valtavan onnettomuus, pahat sairaudet ja suurimääräiset ennen aikaiset kuolemat, ja valtavat turhat menetykset rikkaassa elämän touhussa ja politiikassa niin kiinnostaa, ettei siitä kaikille hyväksi, jopa 100 kertaa paremmasta välitetä?!

Mikä teidät ihmiset on saanut taipumaan, vapaaehtoisesti antautumaan elämään ja toimimaan näin väärin, muista ja muusta niin väliä itsekkyyden mukaisesti, toisillenne onnettomuuksiksi / tuomioksenne, itse tuhoisasti. Pahaksi / kärsimyksiksi raskaita, SYYSTÄ (kaikki vääryys) seuraamuksia ja valtavan suuria turhia menetyksiä tuottavasti ja aiheuttavasti, vääryyden mukaisesti ja pahuuden puolesta. Jonka mukaisesti tässä pahan vallassa olevassa, zaatanaa onnettomuuksikseen / tuomiokseen palvelevan maailman touhujen ja politiikan mukaisuudessa eletään, toimitaan ja vaikutettaan, siihen hirmuiseksi maailman LOPUKSI lopullisen hirmuisen tuomion täyttymykseen vievästi ja vetävästi.

Josta kaikille pahaksi pettävästä touhusta ja politiikasta ja siihen mukautumisesta / osallisuudesta, on vain YKSI tie ULOS / irtisanoutumiseen. Se kaikille, ja kaikelle Luojan hyväksemme luomalle hyväksi, Jumalan sanan, Raamatun UT, Kristuksen Jeesuksen ja / apostoliensa Totuuteen perustuvien ja mukaisten / kaikkia kohtaan ja kaikille Oikeuden mukainen / Laillinen. Se Lain / Laillisuuden täyttymyksen, = Krist. Rakkaus, joka ei ole kenellekään pahaksi, mukainen, turvallisen ja turvatun, kaikinpuolisen hyvinvointi elämän ja tulevaisuuden mahdollistava ja takaava vaihtoehto tie.

Se; jonka ohessa se kaikki muukin, mitä oikein, kaikille hyväksi Jumalan sanan mukaisessa elämässä tarvitaan, on tulevaksi, koko kaikkeuden Luoja ja Omistaja Jumalan puolelta luvattu / taattu, niin oikein elämään ja toimimaan / vaikuttamaan, ja Luojan hyväksemme luomaa luomakuntaansa oikein, ”viljelevästi ja varjelevasti” elintarpeiden ja tarvikkeiden tuottamiseen, Jumalan sanan mukaisesti alkaneille ja alkaville.

Kristuksen Jeesuksen nimessä, vähäinen, valkeudeksi / herätykseksi työhön kutsuttu palvelijansa.
Meikä

#5091 Kirjoita niin paljon kuin haluat nimeäsi tähän listaan ja meikää huvittaa!

31.03.2013 19:34

#5078: Tarkkailija - Re: Re: Re: Re: Etsikää joku myy ryhmä kiusattavaksenne!!

Mitäs siinä ihmettelet. Kirjoittele nimeäsi tähän adressiin ihan niin monta kertaa kuin haluat.

Jos todellakin soimaat tässä tässä ajassa eläviä nuoria ja heitä jotka ovat kanssasi eri mieltä, niin olet varsinainen "saarnamies".  Katsos kun aika muuttuu, mutta sinä et, jolle ei voi mitään. Kukaan ei ole viemässä sinulta mitään, mutta sinulla tuntuu olevan tarkat määritelmät siitä, mikä muille sopii ja ei.

142 070 nimeä varmennetusti kansalaisaloitteessa juuri NYT!


Vieras

#5092 Re: Kirjoita niin paljon kuin haluat nimeäsi tähän listaan ja meikää huvittaa!

31.03.2013 19:40

taku

#5093 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

31.03.2013 19:44

#5089: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

onko kristillisyys sitten yhtä kuin länsimaalaisuus eli onko kristillinen arvomaailma yhtä kuin länsimainen arvomaailma minusta tuntuu että yhä suurempi osa kristityistä ei edusta länsimaalaista ajattelutapaa

taku

#5094 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

31.03.2013 19:49

#5087: tiku - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

kuinka niin.En minä ole väittänyt omaavani asoluuttista ja ehdotonta totuutta mielipiteeni olen kertonut pidän homoseksuaalisia tekoja väärinä mutta myönnän täysin että voin olla väärässä.Näkemykseni kehittyy koko ajan ny alan kallistua sille kannalle että voiin hyväksyä kahden samaa sukupuolta olevan avioitumisen jos toinen heistä on synnynnäinen steriili eli ei pysty saamaan lapsia eikäole koskaan pystynyt kahden siittämiskykyisen tai synnyttämään kyenevän vihkimistä en edelleenkään hyväksy en myöskään jos toinen on joskus ollut lisääntymiskykyinen.perjantain hesarinkirjoitus pisti ajatteluani taas sekasin entisestään


Vieras

#5095 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

31.03.2013 19:49

#5082: tero p. - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:  

 Moni asia sopii maailmanlaajuisesti, koska Jumala on koko maailman Luoja.

Mutta mielestäni Vanhassa Testamentissa kerrotaan lähinnä Lähi-Idän maiden tapahtumista,

joissa näkyy kaikenlaiset ihmiset, heidän uskonsa ja epäuskonsa. Kuten siitä johtuvat ilmentymätkin.

Uusi Testamentti on minusta helpommin tajuttava, jossa keskeisenä on Jeesus.

Hänestä ennustetaan Vanhan Testamentin kirjoituksissakin. -

Kaiken kaikkiaan mielenkiintoinen Kirja, jossa kaikki nivoutuu pala palalta aina ymmärrettävämpään muotoon,

jota Jumala lukijalle avaa, kun sitä aidosti pyytää.

 

Jochanan

#5096 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

31.03.2013 19:51

#5093: taku - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

 

Täällähän on viikkokaupalla toitettu sitä, miten länsimainen demokratia, tasa-arvo ja sivistys ovat kristinuskon ja tietysti Raamatun ansiota. Sinä väität nyt, ettei näin olekaan.

 

Äiti on puolanjuutalainen, ja hän on kiinnostunut väitteistäsi.

Järjen käytön loppu ainakin

#5097 Re:

31.03.2013 20:34

#4710: -

Sanoo järkikin....???? Järjellä ja maailmanlopun ennustamisella ei ole mitään tekemistä toistensa kanssa.

Homot pihalle työelämästä...???!!!

#5098 Re:

31.03.2013 20:39

#4715: -

No vot, nyt siis haluat homot avioliiton lisäksi myös työelämän ulkopuolelle. Agendasi ei kuulosta kovin kristilliseltä, ummehtuneen homofobiselta kylläkin. Vaikuttaa, että uskontunnustuksesi alkaa : "Alussa oli homofobia....."

Homofobia on sairaus

#5099 Re:

31.03.2013 20:42

#4711: -

Homofobia voimissaan, uskonto vain siinä keppihevosena. HUH, mitä ihmisvihaa kristittynä itseään pitävä voivatkaan harrastaa!!


Vieras

#5100 Re: Re: Re: Re: Re: Etsikää joku myy ryhmä kiusattavaksenne!!

31.03.2013 20:47

#5078: Tarkkailija - Re: Re: Re: Re: Etsikää joku myy ryhmä kiusattavaksenne!!

Eipä ihme. Tällä porukalla on hirveä kateus se mikä heissä vaikuttaa. Tämä porukka on helppo juoksuttaa kuin pässiä narussa. Seta on saanut porukan umpisuohon ja ovat valmiita tekemään haureuden eteen ihan mitä vaan. Tasa-arvosta tää porukka tietää juuri sen mitä heille on kerrottu. Ja tämä suossa rypevä porukkako on oikea foorumi joka homot ja lesbot pelastaa.Ei ihme että presidentti sanoi että syrjäytyminen pitää estää. Tämä porukka syrjäytyy aivan varmasti, jos laki menee läpi, sillä silloin tällä porukalla ei ole mitään rajaa joka heidät vois estää syrjäytymiseltä. Moraali häviää ja sen myötä myös oikean ja väärän ymmärtäminen.

Tätä ei isä ja äiti hyväksy, joten ei sitä hyväksynyt valiokunta ja ei sitä hyväksy kansanedustajatkaan.