Vaatimus SRY:lle ylimääräisen yleiskokouksen järjestämiseksi
Ota yhteyttä adressin tekijään
Yhdistyksen vuosikokous
2016-11-10 08:29:50Kiitos sinulle yrityksestä saada muutos aikaiseksi Suomen rottweileryhdistys - Finlands rottweilerförening ry:ssä. Valitettavasti emme siinä syksyllä onnistuneet. Yhdistyksen vuosikokous lähestyy, siellä on myös mahdollisuus vaikuttaa. Mielestämme yhdistys kaipaa hallitukseen jäseniä, jotka osaavat toimia rodun ja yhdistyksen eduksi riippumatta siitä ketä pöydän toiselle puolella istuu. Asiat eivät saa henkilöityä vaan tulisi kyetä olemaan erimieltä yhdessä ja kokoamaan näistä rodulle ja yhdistykselle parhaimmat toimintatavat ja päätökset. Olisikin yhdistyksen etu jos löytäisimme rohkeita uusia jäseniä hallitukseen. Toivottavasti mahdollisimman moni pääsee paikalle, vaihtoehtoisesti voi myös valtakirjalla vaikuttaa. Yhdistyksen vuosikokous pidetään sunnuntaina 13.11.2016 klo. 14.00 Kennelliiton koulutustilassa, Lahnuksentie 215, Nurmijärvi. Valtakirjojen tarkastus tapahtuu kokouspaikalla 13.11.2016 ennen kokouksen alkua klo. 13.00 – 13.45. Valtakirja kannattaa tulostaa suoraan yhdistyksen kotisivuilta, lehdessä ollut valtakirja on virheellinen.
Terveisin, Rottweilerin puolesta
Rottweilerin puolesta
Tiedote
2016-09-07 07:22:47Tähän tiedotteeseen on kerätty nykyisen puheenjohtajan ja hallituksen suurimmat virheelliset päätökset sekä sellaiset toimintatavat, jota ovat vastaan yhdistysdemokratiaa sekä hyvää hallintotapaa.
Olemme erittäin huolissamme nykyhallituksen johtamisen tavoista sekä kompetenssista johtaa Suomen Rottweilwer -yhdistystä. Olemme myös joutuneet toteamaan, että puheenjohtaja ja hallitus eivät noudata jäsenistön osalta syrjimätöntä ja tasa-arvoista kohtelua eikä yhdistyslakia.
Näin ei voi enää jatkua, ja olemme päättäneet kääntyä jäsenistömme puoleen. Yhdistyksen jäsenet käyttävät yhdistyksessä suurinta valtaa ja tavoitteenamme on, että jokainen yhdistyksemme jäsen saisi tietää, miten yhdistystämme tällä hetkellä johdetaan, mitä päätöksiä siellä tehdään ja miten hallitus kohtelee jäseniään. Haluamme julkaista tietoomme tulleet epäkohdat kaikille jäsenmaksun maksaneille.
1. KANNANOTTO TAVALLA, JOKA VOIDAAN TULKITA YHDISTYKSEN NIMISSÄ VASTAAMISEKSI Hallituksen toimintatavoissa todetaan seuraavaa: Hallituksen yksittäinen jäsen ei ole oikeutettu lausumaan yhdistyksen nimissä mielipiteitä sosiaalisessa mediassa ilman hallituksen päätöstä. Hallituksen sekä toimikuntien jäsenten tulee kaikessa toiminnassaan noudattaa hyviä tapoja myös yksityishenkilönä sosiaalisessa mediassa toimiessaan.
Epäkohta: Puheenjohtaja Elina Laaksosen kannanotto, jossa hän kehotti viemään kolmannen osapuolen ilmoituksen perusteella ihmistä purreen rottweilerin lopetettavaksi ainoastaan kirjoitetun tekstin perusteella. Puheenjohtaja ei ole keskustellut tapauksen kaikkien osapuolten kanssa, ei tavannut ko. koiraa eikä koiran omistajaa. Puheenjohtajan toiminta osoitti erittäin huonoa arvostelukykyä, jota julkisuudessa voidaan tulkita siten, että se on yhdistyksen virallinen näkemys eikä yksityishenkilö Elina Laaksosen mielipide.
2. JÄSENEN OIKEUS KUULLA HÄNTÄ ITSEÄÄN KOSKEVA PÄÄTÖS
Jäsenistöä on somessa puhututtanut Hämeenlinnassa pidettävien IFR IPO MM-kisojen joukkueen valinta ja sen oikeellisuus.
Ottamatta kantaa joukkueen valintasäännön tulkinnan oikeellisuuteen, olemme järkyttyneitä siitä, että päätökselle perusteluja pyytäneet jäsenet eivät useista pyynnöistään huolimatta saaneet hallitukselta selvitystä valintaperusteista tai pöytäkirjanotteita heitä ja heidän asiaansa koskeneista päätöksistä. Yhdistyslaki on tässä asia selvä: jokaisella jäsenellä on oikeus saada pöytäkirjan ote siitä/niistä asioista, jotka koskevat ko. henkilöä.
Epäkohta: hallitus ja sitä johtava puheenjohtaja toimivat Suomen yhdistyslain vastaisesti.
3. KULUKORVAUKSET
Kulukorvauksien maksaminen tapahtuu seuraavalla tavalla:
Puheenjohtajalle ja sihteerille maksetaan 100 euroa vuodessa internet- ja puhelinkuluja.
Toimikuntien puheenjohtajille maksetaan 50 euroa vuodessa internet- ja ja puhelinkuluja.
Pentuvälittäjälle, jäsenrekisterin hoitajalle, rahastonhoitajalle, www-sivuston ylläpitäjälle, lehden toimitussihteerille ja Rottishovin tilausten vastaanottajalle maksetaan 50 € vuodessa internet- ja puhelinkuluja.
Epäkohta: www -sivujemme päivittäjä tarvitsee nettiyhteyden, jotta hän pystyy hoitamaan nopeatkin päivitykset sivullemme. Valitettavasti nettiyhteys maksaa vuodessa paljon enemmän kuin 50 € ja loput hän joutuu maksamaan itse.
4. KESKENERÄISET PROJEKTIT
SRY:N kotisivujen uudistaminen
Working Rottweiler Club FWRC r.y on lahjoittanut yhdistyksen viestinnän kehittämiseen 1490 euroa. Lahjoittajan toivomuksen mukaisesti lahjoitus tullaan käyttämään yhdistyksen nettisivujen parantamiseen. Puheenjohtaja Elina Laaksonen on luvannut ottaa yhteyttä yhdistyksen nettisivujen päivittäjään Saara Leinoseen ja pyytää häntä aloittamaan kartoituksen tarvittavista toimenpiteistä.
Epäkohta: tämä työ on edelleen tekemättä ja varsin ikävä tilanne lahjoittajan kannalta.
5. HALLITUKSEN KOKOUKSET/ toimintatavat:
• Valitettavasti kaikki hallituksen jäsenet eivät saa työskentelynsä ja päätösten teon tueksi tarvittavaa tietoa. Mm. hallituksessa on päätetty (ja pöytäkirjaan merkitty), että hallitukselle annetaan tieto, jos jokin ryhmä kokoontuu, jossa on edustettuna esim. osa hallituksen henkilöistä. Jakamalla tietoa varmistetaan avoin tiedonkulku.
Epäkohta: IFR IPO MM-tukiprojektin henkilöiden ja osan hallituksen jäsenten yhteisestä kokouksesta 3.5.16 ei tiedotettu muuta hallitusta etukäteen.
• Hallituksen kokouksen jälkeen sihteeri lähettää pöytäkirjan tarkistettavaksi hallituksen jäsenille ja
kokouksessa olleille puhe- ja läsnäolo-oikeuden omaaville. Kaikkien kokouksessa mukana olleiden täytyy lähettää sihteerille hyväksyntä/korjaus ilmoitus 1 viikon sisällä pöytäkirjan saapumisesta sähköpostiin. Vastaamisessa käytetään ”vastaa kaikille” toimintoa. Viikon jälkeen sihteeri saa lähettää pöytäkirjan eteenpäin, jos puheenjohtaja ja vähintään 5 kokoukseen osallistunutta hallituksen jäsentä ovat pöytäkirjan hyväksyneet.
Epäkohta: Pöytäkirja 4/16 kohdalla ei noudatettu sovittua aikataulua, vaan pöytäkirja on lähetetty hyväksyttynä hallituksen jäsenille eivätkä kaikki ehtineet kommentoida pöytäkirjan sisältöä.
• Pahinta koko hallituksen työskentelyssä on, että hallituksen puheenjohtaja on määrännyt, että kaikkiin asioihin, joihin halutaan eri alojen asiantuntijoiden vastauksia, on niiden kysymiseen pyydettävä lupa hallituksen puheenjohtajalta. On täysin selvää, että puheenjohtajalla ei ole oikeutta kieltää hallituksen jäseniä selvittämästä ja hakemasta tietoa eri alojen asiantuntijoilta.
6. IFR IPO MM 2016
Hallitus on huolissaan siitä, että vielä on paljon avoimia asioita, joista hallitus ei ole tietoinen, vaikka hallitus on vastuussa tapahtumasta. Pyydettiin, että toimikunta antaisi hallitukselle To Do –listan, josta nähtäisiin kesken olevat asiat.
Hallitus toivoo enemmän tietoa siitä, missä mennään taloudellisesti ja kaikkien muidenkin asioiden osalta. Epäkohta: hallituksen päätös toimikunnan tiedottamisesta ei ole toteutunut, eikä hallitus ole saanut riittävää tietoa projektin tilanteesta toiminnallisesti ja rahoituksen osalta.
7. AGRIA ELÄINVAKUUTUKSEN JA KENNELLIITON ROTUYHDISTYSSEMINAARI
Jouni Nummela ja Henna Heikkilä osallistuivat 14.5.2016 järjestettyyn tilaisuuteen. Puheenjohtaja Elina Laaksonen ilmoitti tästä, mutta päätös osallistujista tehtiin jälkikäteen. Rotuyhdistysseminaarin sisällön perusteella esimerkiksi jalostustoimikunnan edustajan olisi ollut hyvä olla pakalla.
8. JÄSENYYDEN MÄÄRITYS
Jäsentoimikunta ehdotti, että uusi jäsen kirjataan jäsenrekisteriin jäseneksi, kun jäsenmaksu 40 e ja liittymismaksu +10 e on kirjautunut yhdistyksen tilille.
Vuoden lopulla riittää liittymismaksun 10 e maksaminen.
Hallituksen jäsen on ollut yhteydessä Patentti-ja rekisterihallitukseen tarkistaakseen, oliko yhdistyslaissa määritelty, miten yhdistyksen jäsenyyden ehtoja voidaan muuttaa (vrt. yhdistyksen säännöt).
PRH ilmoitti, että jos jäsenyyden ehtoja muutetaan, puhutaan sääntömuutoksesta ja päätökseen tarvitaan vuosikokouksen päätös
Yhdistyksemme säännöt:
6 § Yhdistyksen varsinaisina jäseninä voivat olla sekä yksityiset henkilöt että rekisteröidyt yhdistykset. Hallitus hyväksyy yhdistyksen varsinaiset jäsenet kunniajäsentä lukuun ottamatta. Yksityiset henkilöt ovat vuosijäseniä, perhejäseniä, ainaisjäseniä tai kunniajäseniä. Rekisteröidyt yhdistykset ovat vuosijäseniä. Vuosi- ja perhejäsenet maksavat vuosittain jäsenmaksun, ainaisjäsenet kertakaikkisen ainaisjäsenmaksun.
Yhdistyksemme sääntöjen mukaisesti hallitus hyväksyy jäsenet, joten sääntöihin ei ole tarvetta tehdä muutosta. Yhdistyksemme edun mukaista on hyväksyä jäseniksi vain jäsenmaksun maksaneet.
Hallitus päätti hyväksyä jäsentoimikunnan ehdotuksen: Jäsenrekisteriin kirjataan uudeksi jäseneksi, kun jäsenmaksu 40 e ja liittymismaksu +10 e on kirjattu yhdistyksen tilille. Vuoden lopulla riittää liittymismaksun 10 e maksaminen. Lopullisesti jäsenyyden hyväksyy hallitus kokouksessaan.
Hanna Kotikangas esitti eriävän mielipiteen.
Epäkohta: Toimintatapana on järkevämpää, että jäsenyys vahvistuu vasta kaikkien maksujen tultua sisään. Se ei kuitenkaan ole Suomen Rottweileryhdistyksen sääntöjen määrittämä tapa tulla hyväksytyksi jäseneksi, joten hallitus toimii päätöksellään vastoin yhdistyksen sääntöjä sekä PRH:n ohjeistusta. Asia vaatii sääntömuutoksen, joka on yleiskokouksessa käsiteltävä asia.
9. TALOUSTOIMIKUNNAN SELVITYS IFR IPO TUKITOIMINNASTA JA SEN PERUSTEELLA TEHDYT TOIMENPITEET & PÄÄTÖKSET
Hallitus on hyväksynyt taloustoimikunnan ehdotuksen välikaudelle 2016. Tukiprojektitoimintaa voidaan jatkaa uuden väliaikaisen säännön ja edustusjoukkuesopimuksen avulla vuonna 2016. Sääntö ja sopimus takaavat, että toiminta on kaikille osapuolille kannattavaa sekä yhdistyslain mukaista varainkeruuta.
SRY:n hallitus asetti myös koulutus- ja koetoimikunnalle tehtävän miettiä laajempaa tukiprojektikokonaisuutta
koskemaan myös muiden lajien harrastajien kilpailuja, joihin SRY mahdollisesti lähettää edustusjoukkueensa. Koulutus- ja koetoimikunnan selvityksen jälkeen SRY:n hallitus päätti varsinaisen tukiprojektin mallista, joka otetaan käyttöön vuonna 2017. Elina Laaksonen ilmoittaa päätöksestä tukiryhmälle.
Epäkohta:
Hallitus päätti alkuvuodesta, ettei ota vastaan IFR IPO MM-joukkueen hyväksi järjestettyjen tukitapahtumien tuloutuksia selvitystyön ajan. Tästä asiasta ei tiedotettu alaosastoja eikä muita sidosryhmiä, jotka ovat järjestäneet varainkeruutapahtumia. Tämä aiheutti epäselvyyttä kentän toiminnassa, mistä johtuen joukkueen tukitapahtumia on järjestetty merkittävästi vähemmän kuin aiempina vuosina.
Hallituksen huonon tiedottamisen vuoksi jäsenistölle on ollut tarjolla vähemmän koulutuksia ja tapahtumia, joilla edistetään rottweilerin kanssa harrastamista useilla eri tavoilla. Tukitapahtumissa kävi koirakoita kotikoirista aktiivisiin kisaajiin.
10. JÄSENEN HENKILÖKOHTAISET TIEDOT
Yhdistys yllä pitää jäsenrekisteriä ja seuraa vuosittain jäsenmaksujen kertymistä. Tietyin väliajoin, hallituksen jäsenasioita hoitava hallituksen jäsen lähettää päivitetyn jäsenlistauksen alaosastoille tiedoksi. Jos jäsenmaksu jää maksamatta, henkilö erotetaan liiton jäsenyydestä. Eronneiksi katsottujen jäsenten henkilötietoja ei lähetetä alaosastoille erikseen.
Epäkohta: keväällä 2016 hallituksen jäsenrekisteristä vastaava hallituksen jäsen lähetti listauksen erotetuista jäsenistä ja listaus sisälsi tietosuojalain vastaisia tietoja, eli henkilöiden kaikki tiedot. Kuinka moni näistä ihmisistä tietää, että heidän tietojaan on jaettu lain vastaisesti?
11. PUHEENJOHTAJAN PUHEENVUORO JA VAATIMUS YKSINOIKEUDESTA HYVÄKSY/HYLÄTÄ Elina Laaksonen kertoi ensimmäisten kuukausien kokemuksista.
Hallituksen toimintatapoihin on lisätty sääntö, miten, mistä ja keneltä ulkopuoliselta kysytään mahdollista konsultaatiota.
Toimintatapoihin lisättiin lause: Mikäli ennen kokousta tulee tarve konsultoida ulkopuolista tahoa, puheenjohtajaan on otettava yhteyttä, joka päättää tarvitaanko konsultointia ja antaa konsultointiin erillisen hyväksymisen.
Hallituksen kokouksessa puheenjohtaja yhdessä hallituksen kanssa päättää mistä/keneltä konsultoidaan ja kuka hoitaa konsultoinnin. Tämä sääntö otettiin käyttöön, kun eräs hallituksen jäsen oli oma-aloitteisesti ollut yhteydessä PRH:n tarkistaakseen jäsenyyden hyväksymiseen liittyvät lain kohdat.
Epäkohta: Yhdistyksen hyvä hallintotapa (http://www.soste.fi/media/pdf/julkaisut/hh-opas_nettiin.pdf) -oppaassa todetaan seuraavaa: ”Hallituksen jäsenillä tulee olla yhdistyksen toiminnan kannalta mahdollisimman monipuolista ja laajaa osaamista sekä mahdollisuus käyttää riittävästi aikaa tehtävän hoitamiseen. Jäsenistön tulee kiinnittää huomiota tähän asiaan hallituksen jäseniä valitessaan.”
Osa hyvää hallintotapaa on taustoittaa asioita mahdollisimman laajasti päätöksenteon ja
jäsenistön edun sekä tasapuolisuuden varmistamisen tueksi. Kirjattaessa, että puheenjohtaja päättää itsenäisesti, konsultoidaanko asioita muualta, menetetään näkökulmien monimuotoisuus asioiden käsittelyn valmistelussa. Toiminta ei tällöin ole yhdistyksen ja sen jäsenistön etujen mukaista.
12. MONIPUOLINEN ROTTWEILER SUOMESSA
FACOBOOK -SIVUT
Hallitus päätti, että ”Monipuolinen Rottweiler Suomessa (MRS)” ei voi perustaa omia facebook-sivuja. Yhdistyksen nettisivulle voidaan mahdollisesti luoda oma MRS-svu. mikäli vanhoihin sivuihin se on mahdollista lisäta. Asia tarkistetaan Saara Leinoselta. MRS voi
hyödyntää alaosastojen sivuja silloin kun siellä on alaosastojen kanssa yhdessä tehtävä tapahtuma. Jos kyseessä on koko yhdistystä koskeva MRS:n järjestämä tapahtuma, MRS voi tarvittaessa käyttää myös pääyhdistyksen face-sivuja, vain ja ainoastaan, kun siitä erikseen sovitaan puheenjohtajan kanssa. Blogi on ainoa some-kanava, jota MRS voi käyttää. Blogiin tulevat jutut on tarkistutettava puheenjohtajalla ennen julkaisua ja vain puheenjohtaja voi antaa julkaisuluvan.
Muita some-kanavia esim. Instagram ei perusteta.
BLOGI
Elina Laaksonen tarkistaa kaikki blogikirjoitukset etukäteen ja antaa julkaisuluvan tai evää sen. Blogikirjoitusten tulee olla Elina Laasosella viikkoa ennen julkaisua. Elina Laaksonen voi tarvittaessa lähettää blogikirjoituksen julkaisemisen myös hallitukselle päätettäväksi.
Pöytäkirjanro x, kumotaan kaikki aikaisemman hallituksen tekemät päätökset, jotka koskevat Monipuolinen Rottweiler Suomessa -projektia.
Epäkohta: Projekti, jolla oli tarkoitus kertoa kaikille suomalaisille enemmän upeasta rodustamme, sen ominaisuuksista ja monipuolisesta koulutettavuudesta ja käyttömahdollisuuksista, on kaadettu. Suomessa tullaan keskustelemaan myös meidän rotumme mahdollisesta kieltämisestä vaarallisena rotuna. Paine tähän tulee EU:sta sekä muutamasta Euroopan maasta. Meidän tulisi olla tähän valmistautuneita ja aloittaa jo nyt hyvä valitustyö rotumme parhaaksi.
13. SUKOKA JA KENNELLIITTO
Facebookin rottweilereiden kasvattajaryhmässä syntyi keskustelua SUKOKA:n ja Kennelliiton välisistä neuvotteluista koskien mm. uusia sopimuspohjia koiran kaupasta. SuKoKa ja kasvattajat olivat syvästi huolissaan kohtuuttomista sopimusehdoista.
Jalostustoimikunta ehdotti hallitukselle SuKoKa:n tukemista rotujärjestönä, mutta hallitus ei tätä ehdotusta hyväksynyt.
Epäkohta: Rotuyhdistyksen tehtävä on huolehtia jalostuksesta ja rodun tulevaisuudesta. Tässä työssä kasvattajat ja heidän kanssaan tehtävä yhteistyö on toiminnan keskiössä. Kuinka voi olla rodun ja sen kasvattajien edun mukaista päättää yrittää olla vaikuttamatta kohtuuttomiin sopimuksiin, jotka voivat vaikeuttaa kasvatustyötä?
Rottweilerin puolesta