Nuijamiestä tai Kino-aulaa ei saa purkaa osa 2

Ota yhteyttä adressin tekijään

Asemakaavan muutos ehdotukset julkaistu!

2018-02-14 12:53:42

Kauan odotettu asemakaavan muutos julkastiin vihdoin tänään. Kummassakaan vaihtoehdossa Kino-Aulaa ei olle säästämässä. Toisessa säästettäisi edes Nuijamies, joskin salin purkamista on väläytelty yhtenä vaihtoehtona. Lähetän adressin kaupungille lähipäivinä. Mielipiteitä on mahdollista lähettää 9.3.2018 saakka osoitteeseen: kirjaamo@lappeenranta.fi Olkaa aktiivisia, jotta saatas edes toinen näistä hienoista arvokkaista teattereista säästettyä!

Asemakaavan muutokseen pääsee tutustumaan osoitteessa: http://www.lappeenranta.fi/fi/Palvelut/Rakentaminen-ja-maankaytto/Kaavoitus/Vireilla-olevat-kaavat/Keskustan-alue/Pormestarin-kortteli

Kaavasta järjestetään myös asukastilaisuus 20.2.2018 klo 16.30-18.30 Nuijamiehen aulassa!

 

 

 

Kiitos kaikille nimensä laittaneille!

 

 

 


Emmi Merilä

Mesenaatti-kampanja käynnissä!

2017-12-19 07:45:09

Tervehdys!

 

Pormestarinkorttelin kaavoitus ei ole vieläkään näin joulun alla edennyt. Odotellaan vielä siis, että kaava tulee nähtäville. 

 

Kirjoitin aiemmin, että ainakin Nuijamiehelle olisi tulossa jatkotoimintaa. Kulttuuritila Nuijamies rekisteröitiin yhdistyksesi 27.11.2017

Yhdistyksen jäseneksi pääsee liittymään osoitteesta nuijamies.fi , sekä heiltä löytyy mesenaatti lahjoituskampanja osoitteesta: 

https://mesenaatti.me/campaign/?id=766#single/view

Sieltä löytyy hienoja vastikkeellisia lahjoitusmahdollisuuksia esim. taidetta kotiisi, nimesi tulevan kulttuuritilan seinälle yms. 

(Mesenaatti toimii niin, että jos tarvittavaa summaa ei saada kasaan lahjoitus palautetaan takaisin antajalle.)

 

 

 

Varmistetaan porukalla, että nämä hienot tilat pysyy jatkossakin yleisön käytössä! 

 

 

Jouluisin terveisin 

 

Merilä Emmi


Emmi Merilä

Hei!

2017-10-05 08:04:32

Paljon on ehtinyt tapahtua sitten adressin perustamisen. 

Perheyritys Luotola joutui myymään toimintansa Finnkinolle, joka muutamassa kuukaudessa lakkautti elokuvatoiminnan tiloissa ja lahtasi vielä sisätilat, jottei kukaan muu vain pysty elokuvatoimintaa tiloissa jatkamaan. 

 

Onneksi Lappeenrantalaiset eivät tätä mukisematta nielleet, vaan Nuijamiehen tiloihin on jo nyt nousemassa uusi koko kaupungin kulttuuritila!

Tässä linkki kulttuuritilan nettisivuille sekä facebook-ryhmään: 
http://www.nuijamies.fi

https://www.facebook.com/kulttuuritilanuijamies/



Tiloista on tullut omistaja OP:n mukaan useitakin kyselyjä, mutta mahdollisia vuokralaisia arveluttaa vuokrasoppareiden pituus, koska kaavoitus on vielä avoinna. 

Tässä aiheesta Helsingin Sanomista: https://www.hs.fi/kulttuuri/art-2000005394755.html

 


Tilat eivät siis olisi jäämässä tyhjiksi mätänemään! Leffateatterit ovat maamerkkimme ja ne tulisi säästää tuleville sukupolville, vaikkei niissä varsinainen elokuvatoiminta jatkuisikaan. Suurin toive tietty olisi, että jatkuisi. Ainakin kun tämän päivän uutisia Yösyöttö-elokuvan tiimoilta lukee niin Finnkinon rinnalla olisi todellakin hyvä olla muitakin toimijoita.

Tässä Yösyöttö-elokuvan ja Finnkinon mähinästä: https://yle.fi/uutiset/3-9865837

 

Kaavan pitäisi tulla nähtäville Lokakuun loppuun mennessä, jolloin myös tämä adressi toimitetaan kaupungille. 

Adressia kannattaa nyt siis mainostaa, jotta saadan mahdollisimman monta nimeä luovutettavaksi!


Kiitos!


Emmi Merilä

Tilannetiedote!

2017-02-01 07:19:27

Huomenta! 

Otin viime viikolla yhdeyttä kaupunkiin ja kysyin milloin adressi kannattaa luovuttaa ja milloin asiasta päätetään. Sain vastauksen kaupunginarkkitehdiltä Maarit Pimiältä, joka vastasi minulle, että asemakaavaa vasta valmistellaan ja korttelin toimijoiden kanssa keskustellaan. Adressi kannattaa kuulemman luovuttaa kun asemakaavaluonnos on ollut nähtävillä ja se on menossa tekniseen lautakuntaan. 

Jäädään siis seuraamaan tilannetta. Nimien keruu jatkuu koko ajan, jotta mahdollisimman moni ihminen ehtii kantansa ilmaista! Vuonna 2007 jäi vähän myöhäseksi, joten ihan hyvä, että ollaan ajoissa liikkeellä!

 


-Emmi


Emmi Merilä



Jaa tämä adressi

Auta tätä adressia saamaan lisää allekirjoituksia.

Kuinka mainostaa adressia?

  • Jaa adressi Facebook-seinälläsi sekä adressin aiheeseen liittyvissä ryhmissä.
  • Ota yhteyttä kavereihisi
    1. Kirjoita viesti, jossa kerrot, miksi olet allekirjoittanut tämän adressin. Ihmiset allekirjoittavat adressin todennäköisemmin, jos ymmärtävät, kuinka tärkeä aihe on.
    2. Kopioi ja liitä adressin verkko-osoite viestiisi.
    3. Lähetä viesti käyttäen sähköpostia, tekstiviestiä, Facebookia, WhatsAppia, Twitteriä, Skypeä, Instagramia ja LinkedIniä.