EROTTAKAA JOHTAVA HYGIEENIKKO SEPPO KANGAS!

Ota yhteyttä adressin tekijään

Kasvattaja tuomittiin, viranomaisia ei mainita sanallakaan

2018-12-12 10:33:15

Tänään Iltalehdessä julkaistiin kasvattajan saama tuomio. 


En ole nähnyt tuomiota enkä siis tiedä, onko oikeudessa mainittu sanallakaan viranomaisten hidastelleen sopivasti, että saivat eläimet lopetettua. Näin säästettiin huostaanoton aiheuttamat kustannukset.

Vaasanseudun eläinsuojeluyhdistyksestä kerrotiin Iltalehdelle 12.2.2018 seuraavaa: "Kauhavan tapauksesta yhdistys aikoo tehdä tutkintapyynnön poliisille.Raatikainen aikoo lisäksi paneutua yksityiskohtaisesti tapauksesta laadittuihin eläinsuojelutarkastusraportteihin selvittääkseen, missä on menty vikaan." Liekö poliisilla tai syyttäjällä ns. patterin välissä- Kannattaa kysyä yhdistykseltä asiasta.

Tässä linkki Iltalehden juttuun:

https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/887a86f8-47c0-4506-aeff-22a293c5a914

IL_12122018.JPG

 

 


Elisa Kissa-Öberg

SEPPO KANGAS PÄÄTTI, ETTÄ PÖYTÄKIRJOJA EI LUOVUTETA

2018-03-01 08:55:30

Hyvät allekirjoittajat, 

Kuten aikaisemmin kerroin, en saanut eläinsuojelutarkastuspöytäkirjoja Seinäjoelta. Pyysin valituskelpoista hallintopäätöstä asiasta. Seppo Kankaan allekirjoittama päätös (kuvassa) saapui. Siinä on sanottu mm. syyksi, että kennelin omistaja on rikostutkinnassa. Kuitenkaan sanallakaan ei ole mainittu, että niin on myös päätöksen antaja Seppo Kangas. 

Tämä voi viitata siihen, että Kankaasta tehty rikosilmoitus ei tule ylittämään tutkintakynnystä, koska viranomaisethan vetävät yhtä köyttä näissä asioissta.

Merkille pantavaa on myös, että valvontaeläinlääkäri Helena Koskentalo on jutellut jonkun (syyttäjä?) kanssa asiasta puhelimessa 16.2. Hänenhän piti olla vuosilomalla (puhelinvastaajansa mukaan) tai virkavapaalla (lehtijutun mukaan). Koskentalon toiminta on tässä asiassa ollut todella outoa. On varmasti kaikkien etu, että hän jää eläkkeelle.

 

 

Seinäjoki_päätös.JPG


Elisa Kissa-Öberg

NYT PUHUU HELENA KOSKENTALO

2018-02-19 12:59:52

Helena Koskentalo, joka puhelinvastaajassa vielä viikko sitten väitti olevansa vuosilomalla, on nyt avautunut Ilkka-lehdessä. Koskentalo siis "hoiti" tätä Kauhavan tapausta ennen kuin se siirtyi Seppo Kankaalle.

Nyt Ilkassa väitetään Koskentalon olevan "virkavapaalla".

Joka tapauksessa aika kuvaavaa, että haastatteluja ehtii antaa vaikka ei töitään ole hoitanutkaan. Sanallakaan Koskentalo ei viittaa kauhavalaisen kennelin eläinten julmaan kohtaloon, johon hän myös itse on ollut myötävaikuttamassa.

 

ilkka_19082018_koskentalo1.JPG

 


Elisa Kissa-Öberg

Ilkka-lehdessä läänineläinlääkäri puolustaa valvontaeläinlääkäriä

2018-02-19 07:24:02

Tänään (19.2.) julkaistussa jutussa läänineläinlääkäri toteaa: "Eläinten hyvinvointi on aina omistajan vastuulla" - "Valvojien syyllistäminen tuntuu kohtuuttomalta"

Ostin päivän lukuajan lehteen. Jutussa kerrotaan kolmesta tapauksesta. Kauhavan tapauksessa mainitaan eläinten omistajan olleen "poliisin tuttu" jo aikaisemmin ja että hänestä on tehty rikosilmoitus. Seppo Kankaasta tehtyä rikosilmoitusta ei mainita; eipä tietenkään, koska Kangas on tiedottaja asiassa.

Läänineläinlääkäri kertoo:"

"Eläinsuojelulain 44. pykälässä esitetyt kiireelliset toimenpiteet, kuten eläimen myyminen tai lopetus, vaativat sen, että 42. pykälässä mainituilla määräyksillä tai kielloilla ei saada suurissa eläinsuojelullisissa epäkohdissa riittävän nopeasti ja riittävällä varmuudella korjausta aikaan.

– Pykälää käytetään usein vasta tilanteessa, jossa eläimen hyvinvointi on jo suuresti heikentynyt, eikä tilanteessa ole muuta vaihtoehtoa. Eläin on ihmisen omaisuutta ja siten perustuslain omaisuudensuojan turvaama. Tarkastuksilla ei aina ole nähtävissä, mihin tilanne on johtamassa, eikä valvojalla välttämättä ole riittävän tehokkaita keinoja puuttua tilanteisiin ennaltaehkäisevästi."

Nythän on jo käynyt selväksi, että Kangas viivytteli tahallaan. Ruumiinavauspöytäkirjoja ei vielä ole, mutta on mahdollista, että juuri tämä Kankaan viivyttely oli syy, että eläimet "oli pakko lopettaa".

- Viikonlopun aikana tulleista sadoista uusista allekirjoituksista osa on jo viime viikolta. Hyvin monet eivät tiedä (en tiennyt ennen itsekään), että allekirjoitus pitää vielä vahvistaa sähköpostitse tulleen linkistä, vaikka olisi kirjautunut facebookin kautta.

 

ilkka_190220181.JPG

 


Elisa Kissa-Öberg

MIKÄ OLIKIN TODISTETTAVA

2018-02-16 07:30:59

Hyvät allekirjoittajat, tarkoitus ei ole häiriköidä teitä koko ajan uusilla tiedotteilla, mutta sain tänään tietooni asian joka todistaa Seppo Kankaan olleen täysin välinpitämätön kyseisten eläinparkojen kärsimyksistä.


Koska en ole kysynyt lupaa asian mulle kertoneelta, laitan tähän vain osan hänen viestistään joka oli tullut adressin postilaatikkoon:

"... vuokraisäntä oli käynyt siellä aiemmin ja huomannut että siellä on eläimiä niin nämä ELSUT OLI ODOTTANEET PERJANTAIHIN ennen kun menivät sinne koska perjantai on ainoa päivä jolloin teurastamo ottaa hevosia vastaan!! Eli eläinten annettu kärsiä siellä vielä muutama päivä. Uskomatonta hommaa!"

Eli Kangas odotti, että saatiin hevonen lihoiksi minkä tähden sekä hevonen että muut eläimet joutuivat kitumaan. Tämä saattaa Seppo Kankaan jeesustelun mtv3-uutisissa yhä karmivampaan valoon.

Kangas on myös useassa lehdessä kertonut että eläimet on haudattu ja mitään ei jätetty tontille lojumaan. Ruumiit oli "lojuneet" siellä edelleen tiistaina ja tiistai-iltana haettu Eviralle ruumiinavaukseen ei suinkaan haudattu.

Nyt täytyy vain toivoa, että ruumiinavausraportit eivät "katoa".

Kankaasta on tehty rikosilmoitus! Allekirjoittanut ei ole sitä tehnyt enkä valitettavasti tiedä asiasta enempää. Otin yhteyttä erääseen lehteen ja kysyin miksi asiat oli kerrottu Kankaan vinkkelistä. Vastaus: Kangas on virallinen tiedottaja asiassa!

Sain tänään vastauksen Seinäjoen kaupungin lakimies Tuula Hartmanilta: he eivät aio antaa minulle eläinsuojelutarkastuspöytäkirjoja!

Ainakin yhdestä mediasta minulle sanottiin, että he tilaavat tarkastuspöytäkirjat; tulikohan heille sama vastaus?

 

Tuula_Hartman1.JPG

 

 


Elisa Kissa-Öberg

ADRESSI TOIMITETTU SEINÄJOEN KAUPUNGILLE

2018-02-14 11:38:20

Adressi on tänään toimitettu vastauspyynnön kera Seinäjoen kaupunginjohtajalle sekä valtuuston puheenjohtajalle. Heitä on myös kehotettu lukemaan allekirjoittajien kommentteja.


Mtv3 on 12.2. julkaissut luokattoman jutun tapauksesta. Siinä Seppo Kangas saa yksin kertoa mielipiteensä: "Eläimet jouduttiin lopettamaan".


https://www.mtv.fi/uutiset/kotimaa/artikkeli/jarkyttava-tapaus-paljastui-kauhavalla-viisi-tanskandoggia-kaksi-kissaa-ja-hevonen-jouduttiin-lopettamaan-mitaan-muuta-ratkaisua-ei-ollut/6767282


"Järkyttävä tapaus paljastui Kauhavalla: Viisi tanskandoggia, kaksi kissaa ja hevonen jouduttiin lopettamaan – "Mitään muuta ratkaisua ei ollut"


Kotimaa Julkaistu 12.02.2018 15:26


Seinäjoen kaupungin johtava hygieenikko ja valvontaeläinlääkäri Seppo Kangas kertoo, että naisesta on tehty rikosilmoitus poliisille.
Kauhavalla Etelä-Pohjanmaalla on paljastunut järkyttävä kotieläinten laiminlyönti, jonka seurauksena viisi koiraa, kaksi kissaa ja yksi hevonen jouduttiin lopettamaan.
Pohjanmaan poliisi sai viime perjantaina eläinlääkäriltä virka-apupyynnön päästäkseen Kauhavalla sijaitsevaan kiinteistöön. Paikalla oli poliisien lisäksi myös kiinteistön omistaja sekä kaksi eläinlääkäriä.
Omakotitalossa olleet viisi tanskandoggia ja kaksi kissaa olivat niin laihoja ja nälkiintyneitä, että ne jouduttiin lopettamaan eläinlääkärin toimesta. Myös ulkorakennuksessa ollut laiha hevonen koki saman kohtalon.
Paikalla oli poliisien lisäksi myös kiinteistön omistaja sekä kaksi eläinlääkäriä.
– Mitään muuta ratkaisua meillä ei ollut. Tästä samasta omistajasta on valitettu ennenkin, ja hänen toimistaan on tehty rikosilmoitus aikaisemmin, perjantaisella tarkastuskäynnillä mukana ollut Seinäjoen kaupungin johtava hygieenikko ja valvontaeläinlääkäri Seppo Kangas kertoo MTV Uutisille.
Kankaan mukaan taloon mentiin sisälle poliisien avulla, koska talossa vuokralaisena asuvaa naista ei oltu tavoitettu. Myös kiinteistön omistaja oli valittanut, kun ei saa yhteyttä vuokralaiseensa.
– Ilmeisesti vuokralaiset olivat muuttaneet toisaalle. Meillä ei ollut mitään tietoa, kuinka usein tai milloin viimeksi eläimiä oli käyty hoitamassa.
Nälkiintyneet tanskandoggit levottomina häkissään
Kangas sanoo, että mennessään taloon he huomasivat ensimmäisenä nälkiintyneet tanskandoggit, jotka hyppivät yhteen huoneista rakennettua verkkoaitaa vasten.
– Koirat olivat laihoja ja levottomia. Pitivät siellä metakkaa. Vihaisia ne eivät kuitenkaan olleet.
Kankaan mukaan vastaavia tilanteita tapahtuu hänen toimialueellaan noin kerran vuodessa.
– Todella harmillisia juttuja nämä ovat.
Asiasta ensimmäisenä uutisoineen Iltalehden mukaan naisen ongelmat ovat olleet Suomen tanskandoggiyhdistyksen tiedossa. Puheenjohtaja Teija Salmi-Aalto kertoo, että asiaan on yritetty puuttua eläinrääkkäyksen kohteiksi joutuneita tanskandoggeja auttavan Rescue-toimikunnan välityksellä.

Lehdessä haastateltu puheenjohtaja kuitenkin kertoo, ettei omistaja ole ollut yhteistyöhaluinen, joten hänen toimistaan on voitu lähinnä ilmoittaa vain eläinsuojeluviranomaisille.

Kauhavalainen nainen oli kasvattanut tanskandoggeja omassa kennelissään ja hän oli ollut Kennelliiton jäsen. Myös hänen kasvattamiaan puhdasrotuisia tanskandoggeja oli myyty Kennelliton verkkosivuilla.
Ongelmat kasaantuivat viime vuonna

Naisen hyvin tuntenut koiraharrastaja sanoo Iltalehdessä, että ongelmat kasaantuivat viime vuonna, kun yksi hänen tanskandoggeistaan teki suunnittelemattomasti yhdeksän pentua, eivätkä nämä pennut menneet kaupaksi.

– Viiden oman tanskandoggin lisäksi pentuja tuli hänelle yhdeksän lisää, homma kärjistyi. Tuli kovat ruokakulut ja isot sotkut, eikä hän pystynyt hoitamaan niin montaa eläintä, naisen tuntenut kertoo Iltalehdessä.

Seinäjoen kaupungin johtava hygieenikko ja valvontaeläinlääkäri Seppo Kangas kertoo, että naisesta on tehty rikosilmoitus poliisille."

 


Elisa Kissa-Öberg

Kauhavan juttu ei mitenkään poikkeuksellinen

2018-02-12 14:44:34

On ikävää, että eläinsuojelijoilla ei (tietääkseni) ole enää mitään isoa keskustelupalstaa, jossa voisi tuoda näitä epäkohtia esille. Jos olen väärässä, olkaa hyvä ja lähettäkää viestiä!

Kauhavan tapaus ei ole mitenkään poikkeuksellinen! Olen blogissani Kissa pöydällä kertonut monesta eläinsuojelutapauksesta, jossa nimenomaan viranomaiset ovat mahdollistaneet eläinten kaltoin kohtelun.

Tässä linkki yhteen blogikirjoitukseeni, joka on todella raskas ja ikävä luettava, mutta jo alkua selaamalla saanette jonkinlaisen käsityksen asiasta:

http://lizthecat.blogspot.fi/2017/01/elainsuojelurikoksen-todisteita.html

Viime vuonna somen ansiosta yleiseen tietoon tuli näiden lisäksi mm. Luumäen "olemattoman" löytöeläintalon tapaus ja Sallassa turhaan lopetetun löytökoiran tapaus. Jälkimmäisestä on tehty kantelu kesäkuussa 2017 Lapin aluehallintovirastoon eikä vieläkään ole päätöstä tullut. - Sanomattakin on selvää, että kaupungineläinlääkäriä ja läänineläinlääkäreitä ei tulla edes huomauttamaan mistään. Sallan kunnasta ei vaivauduttu edes vastaamaan lähetettyäni adressin sinne.

Tämän adressin olen jo lähettänyt tiedoksi Seinäjoen kaupunginjohtajalle ja kaupunginvaltuuston puheenjohtajalle. Toivottavasti siihen saadaan vielä paljon allekirjoituksia!

 

kissa_pöydällä_eläinsuojelurikoksen_todisteita_pimitettiin1.JPG

 


Elisa Kissa-Öberg

Iltalehden juttu asiasta...

2018-02-12 12:29:07

...noudattaa totuttua linjaa. Seppo Kangas saa kertoo näkemyksenään:

"Seinäjoen kaupungin johtava hygieenikko, valvontaeläinlääkärinä toimiva Seppo Kangas kertoo Iltalehdelle menneensä perjantaina paikan päälle toisen eläinlääkärin ja kiinteistön omistajan kanssa. Asunnon omistaja oli Kangaksen mukaan tehnyt viimeisimmän valituksen vuokralaistensa eläinten kunnosta.

- Asiasta on valitettu vuosia. Siellä on aiemmin toiminut toinen valvontaeläinlääkäri ja minä olen jatkanut hommia, mutta asiaa ei ole saatu päätökseen, Kangas sanoo."

Onneksi Suomen tanskandoggiyhdistys on nähnyt tuon läpi ja kommentoi asiaa näin:

"Kauhavan tapauksesta yhdistys aikoo tehdä tutkintapyynnön poliisille. Raatikainen aikoo lisäksi paneutua yksityiskohtaisesti tapauksesta laadittuihin eläinsuojelutarkastusraportteihin selvittääkseen, missä on menty vikaan.

- Olemme valmiita menemään hallintokanteluun asti jos käy ilmi, että eläimet ovat kituneet viranomaisten laiminlyönnin vuoksi. Mittamme on nyt ihan täysi, tämä oli viimeinen niitti."

Voin kuitenkin kertoa heille hallintokanteluja tehneenä, että Aluehallintoviraston tehtävä on nimenomaan suojella viranomaisia. Eli n. 10-12 kk kestävän käsittelyajan jälkeen he tulevat saamaan pitkän, seikkaperäisen selostuksen siitä miksi asiassa ei tulla määräämään sanktioita.

 

iltalehti_12022018.JPG
http://www.iltalehti.fi/kotimaa/201802122200737164_u0.shtml


Elisa Kissa-ÖbergJaa tämä adressi

Auta tätä adressia saamaan lisää allekirjoituksia.
Maksullinen mainonta

Mainostamme tätä adressia 3000 ihmiselle.

Lisätietoja…

Facebook
Pitäisikö Suomen erota EU:sta?