Ei kaivostoimintaa Viitasaaren Kärnän kylälle!

Ota yhteyttä adressin tekijään

Maamme rikkaudet

2023-09-14 09:07:21

Tiedoksenne:Maamme rikkaudet Kaivoskriittiset päivät Savonlinnassa 22.- 23.9. 2023 syyskuuta. Onko vihreän siirtymän hintana kaivoskolonialismi pohjolassa?

Ohjelma löytyy netistä, päivät ovat ilmaiset,vapaa pääsy.

Oletko huomannut uutisista ja netistä huolestuttavia uutisia Kevitsan suurkaivoksen jäteallas vuotaa metalleja pohjavesiin ja viranomaisia huolettaa nyt myös pintavesien saastuminen?

Tänään päätetään EU:ssa isoja päätöksiä Suomen kannalta, ja meidän edustajien huolestuttava kanta tuntuu olevan kaivosteten puolella. Mitään ei ole opittu Talvivaarasta eikä Kevitsasta. Ei kaivostoimintaa Viitasaaren Kärnän kylälle tehtyjen valitusten Hämeenlinnan hallinto-oikeuteen ratkaisu ilmeisesti selviää alkuvuodesta 2024

 

 


Inkeri Mönttinen

Malminetsintälupa valitukset

2023-04-25 02:34:06

Hei!

Eilen illalla Viitasaaren kaupungin hallituksen kokouksessa ovat päättäneet olla valittamatta malminetsintäsluvasta Hämeenlinnan hallinto-oikeuteen, heidän mukaansa siihen ei ole perusteita! Olen lähestynyt kaupunginhallituksen jäseniä sähköpostin ja tekstiviestein ja yrittänyt saada heitä ymmärtämään  erityisesti pohjavesien ja vesistöjen vuoksi pitää olla huolissaan, pohjavesi kartoitusta ei ole tehty. Olen lukenut vesilakia jossa yksiselitteisesti kerrotaan mitä pitäisi ottaa huomioon, ympäristöministeriön sivuilta löytyy lyhyt ja ytimekäs mitä vesilaki tarkoittaa. Vaikka he kertovat vastustavansa kaivosta.miksi kuitenkin antavat kairata,siinä jo voi tulla suurta vahinkoa

 

Onneksi kaksi valitusta on tehty Koliman osakaskunta ja Luonnonsuojeluliitto Keski-Suomi. Toivottavasti niistä on apua. Jos kiinnostaa lue Luonnonsuojelu Keski-Suomi  sivuilta heidän muistutus Tukesille, teksti on mielenkiintoinen. 


Inkeri Mönttinen

Korjaus ed,tiedotteeseen.

2023-04-06 10:52:22

Hei!

Sillä ilmoittamallani osoitteella ei päässyt Tukesin sivuille, onneksi eräs allekirjoittanut oli sen huomannut ja laittanut minulle viestiä.

Tässä tulisi uudet kordinaatit  www.Tukes.fi  siitä aukeaa turkoosilla pohjalla eri vaihtoehtoja valitse siitä päätökset ja kuulutukset. Seuraavan sivun vas.reunassa lukee malminetsintä ja valtaukset. Sitten aukeaa sivu jossa on Akkerman Finland Oy päätökset sieltä löytyy 55sivua ja kartta alueesta Viitasaari Kärnän alue.

Aurinkoista pääsiäistä!


Inkeri Mönttinen

Malminetsintälupahakemus on myönnetty 23.3.2023

2023-03-24 09:58:00

Hei!

Tukes on myöntänyt ed.mainitulla päivämäärällä malminetsintä luvan. Voimaton olo. Täytyy miettiä jatkoa.

Päätös on nähtävissä Tukesin verkkosivulla (https://tukes.fi/malminetsintäluvat-ja-valtaukset) 55 sivua
Myönnetty malminetsintä lupa ei ole vielä lainvoimainen vaan siihen on mahdollista hakea muutosta päätöksessä esitetyn mukaisesti huhtikuun loppuun mennessä.

Otan mielelläni ideoita ja kommentteja vastaan. 
Aurinkoa ja uskoa tulevaisuuteen ja kevääseen!


Inkeri Mönttinen

Ohjelma Areenassa

2023-02-09 17:12:32

Hei taas!

Ma 6.2.23 klo 19.55 tuli teema/fem kanavalta Spotlight niminen ohjelma ja ohjelma löytyy ed.Areenasta,jos Sinulla mahdollista katso se. Siinä todentuu minkänäköistä jälkeä syntyy kun kaivosta tehdään. Ohjelma alkaa Keiteleen kunnan kauniilla maisemalla. 
Iris Lingren viestitti siitä minulle. Silmiä avaava ohjelma.

Kunnilla ja kaupungeilla on paljon valtaa minkä kannan ottavat. Toivottavasti Viitasaaren kaupungin tulevalle johtajalle, luonto,puhdas vesi ja kauniit maisemat merkitsevät enemmän kuin raha. Viitasaari vastustaa kairauslupaa.

Mukavaa aurinkoisen kevään jatkoa!


Inkeri Mönttinen

Koliman malminetsintä hankkeen uutispäivitys

2023-02-02 19:40:25

Olin 1.12.2022 Viitasaaren kaupungintalolla yleisötilaisuudessa,jossa Akkerman Finland kaivosyhtiö kertoi heidän hankkeestaan. 
9.1.2023 tuli lyhyt päivitys kaivosyhtiöltä.

Tukes oli tiedottanut tulleesta 9:stä lausunnosta kunnilta ja viranomaistahoilta sekä seitsemän mielipidettä yksityisiltä tai organisaatioilta hakemuksen kuuluttamisen jälkeisen 30 päivän kuluessa.

Tukes ilmoitti Akkerman Finlandille ed.mainituista tiedosta ja antanut mahdollisuuden heidän vastata,jonka perusteella kaivosyhtiö päätynyt pienentämään lupahakemusta, jättäen pois valtatie 77 pohjoispuolen osan.

Tämä ilmoitettu Tukesille 6.1.2023 kaivosyhtiön toimesta.

Tukes voi myöntää tai olla myöntämättä malmisetsimislupaa.

Viranomaisen mukaan päätös annetaan todennäköisesti kevään aikana.

Toivotaan ettei lupaa myönnettä,joka tapauksessa eivät pysty LUPAAMAAN  ettei luonnolle,vesistöille,lähteille ja juomavedelle ja meille ihmisille tulisi vahinkoa!


Inkeri Mönttinen

Tiedotus tämän hetkisestä tilanteesta Ei kaivostoimintaa Viitasaaren Kärnän kylälle

2022-12-17 19:12:12

Kiitos Teille kaikille kun allekirjoititte yllä olevan adressin.

Olen kerännyt myös paperiadressia sähköisen rinnalla. Siinä on 77 allekirjoitusta, naapureilta, harrastustoiminnasta ja suurimman osan saimme Viitasaaren torilla 2.12.2022 neljän ja puolen tunnin aikana sisareni Pirkon kanssa.

8.12.2022 lähetin Tukesille adressit kirjattuna kirjeenä,että varmasti kerkiää määräpäivään mennessä 14.12.2022

12.12.2022 luovutin adressit kaupunginjohtajalle Janne Kinnuselle ja tiedoksi kaupunginhallitukselle.

Viitasaaren kaupunki vastustaa malmilupaa  ilmoitus oli Viitasaaren seudusta 8.12.2022

Nyt odotamme Tukesin ratkaisua malminetsintään. 
Tiedotan mihin ratkaisuun he päätyvät.


Inkeri Mönttinen



Jaa tämä adressi

Auta tätä adressia saamaan lisää allekirjoituksia.

Kuinka mainostaa adressia?

  • Jaa adressi Facebook-seinälläsi sekä adressin aiheeseen liittyvissä ryhmissä.
  • Ota yhteyttä kavereihisi
    1. Kirjoita viesti, jossa kerrot, miksi olet allekirjoittanut tämän adressin. Ihmiset allekirjoittavat adressin todennäköisemmin, jos ymmärtävät, kuinka tärkeä aihe on.
    2. Kopioi ja liitä adressin verkko-osoite viestiisi.
    3. Lähetä viesti käyttäen sähköpostia, tekstiviestiä, Facebookia, WhatsAppia, Twitteriä, Skypeä, Instagramia ja LinkedIniä.



Maksullinen mainonta

Mainostamme tätä adressia 3000 ihmiselle.

Lisätietoja…