Adressi Valkiavuoren koulun kakkosluokkien yhdistämistä vastaan

Ota yhteyttä adressin tekijään

Adressi on toimitettu kasvatus- ja opetuslautakuntaan

2023-04-19 16:46:15

Adressi on tänään19.4.2023 lähetetty kasvatus- ja opetuslautakunnan jäsenille tämän kirjelmän liitteenä:

Arvon Kasvatus- ja opetuslautakunta.
Me vanhemmat olemme huolissamme kaupungin suunnittelemista säästöistä lukuvuoden 2023-2024 aikana.
Meidän lasten kohdalla tämä tarkoittaa luokkakokojen suurentumista. Kolme luokkaa jaetaan kahdeksi suuremmaksi luokaksi. Yhden luokan oppilasmäärä tulisi tämän seurauksena olemaan n. 30 oppilasta. Osassa tunteja jopa tätä suurempi, kun pienryhmäluokista integroidaan lapsia isoihin luokkiin.

Opetus- ja kulttuuriministeriön laatimissa perusopetuksen laatukriteereissä suosituksena on, että opetusryhmässä olisi enintään 20–25 oppilasta ja että oppilaiden ikä, erityisen tuen tarve ja oppimisympäristön turvallisuus huomioidaan, kun ryhmäkoosta päätetään.

Usealle 2021 vuonna aloittaneelle oppilaalle oli haettu paikkaa pienluokasta. Silloin päätettiin jakaa oppilaat kolmeen luokkaan, jotta opiskelu sujuisi tavallisessa luokassa tuettuna. Kaikki hakijat eivät siis päässeet pienluokkaan.
Miten tämän muutoksen jälkeen? Miten varmistetaan kolmiportaisen tuen eri muotojen toteutuminen? Onko erityisen -ja tehostetuntuen oppilaita huomioitu tässä luokkajaossa ollenkaan? Vai onko heidän tuentarpeen päätökset pelkkiä papeita joilla ei ole mitään merkitystä.
Tällä hetkellä jokaisessa luokassa on tuen tarpeisia oppilaita vähintään 5kpl. Tämän lukuvuoden aikana niitä on myös tullut ja tulossa lisää. Jos jako kahteen luokkaan toteutuu, tuen tarpeisia lapsia on suuri määrä yhtä luokkaa kohden. Opettajan aika ei voi mitenkään riittää kaikille.
Miten huomioidaan yleisen tuen lapset? He jäävät ilman opettajan apua ja huomiota näin suurissa luokissa. Avustaja on yhteinen useamman luokan kanssa ja ei riittävä. Miten ohjaajaresurssit on huomioitu luokkien yhdistymisen jälkeen?

Olemme vahvasti tätä luokkien yhdistymistä vastaan. Kuten ovat myös monet muut Seinäjokiset. Olemme keränneet nimiä tätä yhdistämistä vastaan adressiin 16.4 alkaen.
Toimitamme sen nyt liitteenä myös teille. Adressissa tulee ilmi lisää huolenaiheita mitä tämän luokkien yhdistäminen aiheuttaa.
Pyydämme, että harkitsette vahvasti tätä asiaa uudelleen.

Kunnioittavasti Valkiavuorenkoulun kakkosluokkalaisten vanhemmat


Petra Yli-Soini



Jaa tämä adressi

Auta tätä adressia saamaan lisää allekirjoituksia.

Kuinka mainostaa adressia?

  • Jaa adressi Facebook-seinälläsi sekä adressin aiheeseen liittyvissä ryhmissä.
  • Ota yhteyttä kavereihisi
    1. Kirjoita viesti, jossa kerrot, miksi olet allekirjoittanut tämän adressin. Ihmiset allekirjoittavat adressin todennäköisemmin, jos ymmärtävät, kuinka tärkeä aihe on.
    2. Kopioi ja liitä adressin verkko-osoite viestiisi.
    3. Lähetä viesti käyttäen sähköpostia, tekstiviestiä, Facebookia, WhatsAppia, Twitteriä, Skypeä, Instagramia ja LinkedIniä.



Maksullinen mainonta

Mainostamme tätä adressia 3000 ihmiselle.

Lisätietoja…