Salon Perniön Melassuon luonto pelastettava 65 ha aurinkovoimalahankkeelta!

Ota yhteyttä adressin tekijään

Melassuon puolesta 22.5.2024

2024-05-06 18:07:45
Hei,
 
kiitos sinulle, että olet allekirjoittanut adressin Perniön Melassuon puolesta! Turun hallinto-oikeus on vastaanottanut valituksia Salon kaupungin elinvoimajaoston myönteisestä suunnittelutarveratkaisupäätöksestä aurinkovoimalan rakentamisesta Melassuolle. Tiedossamme ovat ainakin Suomen luonnonsuojeluliiton Varsinais-Suomen piiri ja Salon Seudun ls-yhdistys, Varsinais-Suomen ELY-keskus ja Melassuon lähellä asuvia ihmisiä. Sll tiedotti asiasta verkkosivuillaan: https://www.sll.fi/2024/04/11/aurinkovoimalaa-ei-voida-rakentaa-luontokohteelle/
Paikallislehdet ovat tiedottaneet sekä luontokartoituskoirien liito-oravahavainnoista että valituksista. Melassuon tapausta seurataan myös laajemmin ja huolestuneesti.
 
Salon TasausKohtuusPaja järjestää kansainvälisenä Luonnon monimuotoisuuden päivänä 22.5.2024 suotapahtuman
Melassuolla. Kokoonnumme klo 17:30 Perniön liikuntahallin parkkipaikalla, Erveläntie 16. Kävelemme yhdessä suolle ja kävelyn lomassa kuullaan kertomuksia Melassuon historiasta ja suoluonnosta (mm. Antero Peijonen, Juhani Vuorisalo, Staffan Söderlund). Melassuolla esiintyy monitaiteilija, muusikko ja laulaja Noora Kauppila teoksella Suoluonnon itku.
HUOM! Säänmukaiset vaatteet, oma eväskori, oma retkituoli jos on, tai istuinalusta. Lisätietoja: www.tasauskohtuuspaja.net Noora%20Kauppila%20pysty%20kuvaaja%20Janne%20Inkeroinen.jpg Kuva: Janne Inkeroinen

 

Noora Kauppila

Tervetuloa läheltä ja kaukaa!
 
Yst. terveisin,

Paula Lönnemo

Liito-oravan jälkiä ja papanoita löydetty Melassuolla

2024-04-04 11:40:13

Hei,

Paperisen nimilistan ja tämän nettiadressin allekirjoitukset ovat tänään 4.4.2024 yhteensä 487 - kiitos kaikille, myös erinomaisista kommenteista! Nimien keruu jatkuu yhä.

Paikallinen yritys on luontokartoituskoiran kanssa löytänyt liito-oravan jälkiä ja papanoita! Raportista on tiedotettu paikallislehdissä.

Salon kaupungin elinvoimajaoston myönteisestä suunnittelutarveratkaisusta on vireillä valituksia. Onkin tärkeää, että näistä tapauksista ei muodostu käypää mallia, vaan että luontoa suojellaan aktiivisesti ja varhaisessa vaiheessa. On käsittämätöntä, että tästä tehtiin Salon kaupungissa suunnittelutarveratkaisu sen sijaan, että olisi menetelty kaavoituksen ja ympäristöluvan keinoin.

Vielä Melassuo kukoistaa, on monenlaista elämää ja kevääseen valmistautumista siellä! Teemme kaikkemme, että elämä siellä saisi jatkua häiritsemättömänä ja Melassuo saa jatkaa elpymistään, itsensä vuoksi ja ihmisten kokonaisvaltaiseks virkistykseksi!

Kevätaurinkoisin terveisin,

Melassuon puolesta

 


Paula Lönnemo

Salon Melassuo-illan tallenteet

2024-03-20 09:45:14

Hei,

kiitos hyvästä kommentoinnista Melassuo-adressin puolesta!

Salon TasausKohtuusPajan ilta 13.3. suon merkityksestä ekosysteemeille ja ilmasto, sekä vihreän siirtymän haasteista oli asiapitoinen ja antoisa, ja keskustelu kävi vilkkaana. Kiitos kaikille osallistumisesta, tässä tallenteet:

Raisa Mäkipää: Suon merkitys -luennon tallenne

 
Vielä SAVE THE DATE-tiedotusasia: Kv. Luonnon monimuotoisuuspäivänä 22.5. suotapahtuma Melassuolla, lisätietoja: www.tasauskohtuuspaja.net
Tervetuloa läheltä ja kaukaa!
 
Yst. terveisin,
Paula Lönnemo

Paula Lönnemo

Suon merkitys ja vihreä siirtymä - luento ja keskustelu 13.3. Salossa

2024-03-10 15:29:39

Luonnonvarakeskuksen tutkimusprofessori Raisa Mäkipää luennoi etänä aiheesta Suon merkitys ilmastolle ja ekosysteemeille keskiviikkona 13.3. kulttuuritalo Villissä (Vähäsillankatu 9). Tilaisuus alkaa klo 17:30. Luennon jälkeen on mahdollisuus esittää kysymyksiä. Etätilaisuuden jälkeen ilta jatkuu dialogisella keskustelulla Perniön Melassuon tilanteesta ja kohtalosta. Fasilitaattorina toimii TaKoPajan Eeva-Stiina Lönnemo. Illassa kuullaan myös kestävän talouden dosentti Toni Ruuskan puheenvuoro: Näkökohtia vihreään siirtymään. Illan järjestää Salon TasausKohtuusPaja ja tilaisuus on kaikille avoin.


Paula Lönnemo

Adressi luovutetaan, mutta nimienkeruu jatkuu

2024-02-27 11:42:13

Adressi Salon Perniön Melassuosta luovutetaan tänään 27.2.2024 Salon kaupungin elinvoimajaostolle ja seuraavana päivänä 28.2.2024 Salon seurakunnan kirkkoneuvostolle. Allekirjoituksia on kerätty myös perinteisellä paperilla Perniössä. Yhteensä allekirjoituksia on juuri nyt 418. Kiitos teille kaikille. Seuraamme Melassuon käsittelyä ja allekirjoituksia kerätään edelleen Melassuon pelastamiseksi.

Yst. terveisin,

Paula Lönnemo


Paula Lönnemo



Jaa tämä adressi

Auta tätä adressia saamaan lisää allekirjoituksia.

Kuinka mainostaa adressia?

  • Jaa adressi Facebook-seinälläsi sekä adressin aiheeseen liittyvissä ryhmissä.
  • Ota yhteyttä kavereihisi
    1. Kirjoita viesti, jossa kerrot, miksi olet allekirjoittanut tämän adressin. Ihmiset allekirjoittavat adressin todennäköisemmin, jos ymmärtävät, kuinka tärkeä aihe on.
    2. Kopioi ja liitä adressin verkko-osoite viestiisi.
    3. Lähetä viesti käyttäen sähköpostia, tekstiviestiä, Facebookia, WhatsAppia, Twitteriä, Skypeä, Instagramia ja LinkedIniä.



Maksullinen mainonta

Mainostamme tätä adressia 3000 ihmiselle.

Lisätietoja…