Älkää tuhotko Tammisaaren Vanhaa Kaupunkia: Ei huviloita veden päällä Barckenin Udden edustalle

Yle Länsiuusimaan verkkojulkaisussa kirjoitetaan yksipuolisesti kolmen yksityishenkilön suunnitelmista rakentaa "kelluvia huviloita" (yhteensä 2000 m2 kooltaan 90-200 m2) Barckenin Udden edustalle Tammisaaren Vanhassa Kaupungissa.

Tammisaaren Vanhan Kaupungin yhdistys r.y. on pannut merkille suunnitelmat ja vastustaa ehdottomasti lähes 475 vuotta vanhan ainutlaatuisen kaupunkikuvan tuhoamista.

Tammisaaren kaupunki kuuluu, Porvoon, Naantalin ja Raumon lisäksi Suomessa ainutlaatuisiin suojeltuihin alueisiin. Ominaista Tammisaaren vanhalle kaupungille on sen merenläheinen sijainti jolle vastaavaa ei löydy maastamme.

Keskeinen osa alueetta on Eteläisen lahden (Södra Viken) peilaava vesi, joka jatkuu kauniille Stadsfjärdenille. Nyt suunnitellut huvilat panevat tehokkaasti pisteen tälle korvaamattomalle kokonaisuudelle.

Ehdotuksessa tarpeellinen pysäköinti on sijoitettu pitkin Eteläistä rantakatua ja Vaakahuonepuistoa sekä iso jäteasema Barckenin udden kärkeen, toisin sanoen pitkin Tammisaarelaisten ja vieraiden kauneinta kävelyaluetta.

Ehdotettu alue rajoittuu Gåsöreniin ja on osittain osaa Luontoaluetta, joka siis on suojattu eikä tätä saa häiritä.

Tammisaaren Vanhan Kaupungin yhdistys vaatii, että kaupunginhallitus kokouksessaan 3.5.2021 hylkää ehdotuksen suunnitteluvarauksesta, joka on esityslistalla. Yhdistys vastustaa, että yksityiset intressit saisi tuhota huomattavat kulttuuri- ja ympäristöarvot.

Yhdistys ei periaatteessa vastusta vedellä rakentamista. Tammisaaresta löytyy runsaasti ranta-alueita, jotka soveltuvat tällaiseen rakentamiseen tuhomatta kulttuuri- ja ympäristöarvoja.

Yhdistys ei kokoa ainoastaan ihmisiä, jotka asuvat ja toimivat Vanhassa Kaupungissa, vaan myös kaikkia heitä, jotka haluavat suojella Tammisaaren korvaamatonta kultturia ja ympäristöä.

Tammisaari 2.5.2021


Föreningen Gamla stan i Ekenäs r.f. / Tammisaaren Vanha Kaupunki r.y.    Ota yhteyttä adressin tekijään

Allekirjoita tämä adressi

Allekirjoittamalla tämän adressin annan luvan siihen, että Föreningen Gamla stan i Ekenäs r.f. / Tammisaaren Vanha Kaupunki r.y. voi luovuttaa tällä lomakkeella antamani tiedot päätöksentekijöille.

Emme näytä sähköpostiosoitettasi julkisesti verkossa.

Emme näytä sähköpostiosoitettasi julkisesti verkossa.Maksullinen mainonta

Mainostamme tätä adressia 3000 ihmiselle.

Lisätietoja…