Pakkoruotsi pois koulutuksista

Kommentoitu viesti

Sofia Lindfors
Vaasa

#28 Olette ilkeitä!

18.10.2007 17:30

Miten voitte olla noin ilkeitä? Eikö ruotsia puhuvat suomalaiset ole yhtä paljon suomalaisia kuin kaikki muut suomalaiset? Hekin taistelivat sodassa ja halusivat itsenäisen Suomen niin kuin muutkin.

Suomessa on semmoinen RIKKAUS että olemme kaksikielinen maa, mutta he jotka eivät ole vaivautuneet oppimaan ruotisa/suomea eivät varmaan osaa arvostaa tätä rikkautta. On todella harmi että kaksikielisyyttä ei arvosteta. Koska "mitä järkeä siinä on" mentaliteetti kertoo sen.

Ruotsia ja ainoastaan ruotsia puhutaan monessa kunnassa Pohjanmaalla (samoin myös pitkin länsirannikkoa), joten se ei pidä paikkansa että ainoastaan Ahvenanmaalla asuu yksikielisiä suomenruotsalaisia. Ja kyseessä EI OLE ruotsista tulleita maahanmuuttajia vaan aitoja suomalaisia jotka olevat asuneet täällä iät ja ajat monta sukupolvea!

Vastaukset

Vieras

#109 Re: Olette ilkeitä!

2010-06-14 03:07:07

#28: Sofia Lindfors - Olette ilkeitä!

 Eiköhän suurin osa jotka siellä taistelivat kokeneet itsensä suomalaisiksi eikä "suomenruotsalaisiksi". Tuskin Siilasvuokaan jääkärivuosiensa jälkeen ruotsia puhui muutoin kuin virkatehtävien yhteydessä.