Bussi 1 €. Aloite joukkoliikenteen houkuttelevuuden lisäämiseksi

Kommentoitu viesti

Tätinsä (34-v.) auto-onnettomuudessa menettänyt

#14 Joukkoliikenteen käyttö tekee turhaksi P-Hämpin kaltaiset hirvitykset

02.03.2013 09:56

Tuntemani tutkijatohtori teki vuonna 2000 valitusta P-Hämppi -suunnitelmasta, nyt tämä samainen nainen on professori, tiedotustutkija. Ylikallista paikoitustilaa ei tarvittaisi, jos kaupunkilaiset siirtyvät entistä enemmän käyttämään linja-autoa. Kaleva-Raevaara -malli tarjoaa houkuttimen, jonka nojalla autoilijat alkaisivat käyttää bussia yhä useammin. Kun bussitaksa on kyllin edullinen, oma auto kannattaa jättää kotiin - onnettomuusriskikin pienee. Kun kolari sattuu liikenteessä, ovat vahingot lähes aina vakavat. Kuolonuhrit ovat tavallisia liikenneonnettomuuksissa.

Kun P-Hämppejä tulee lisää, pysäköinti kadun varsilla kielletään ja autoilijat pakotetaan maan alle ja silloin paikoitus todella m-a-k-s-a-a! Kukaan ei pääse edes katsomaan P-Hämppiä ilman että maksaa sisäänpääsystä vaikka tulisi ilman autoa!

Rantaväylän tunneli puolestaan enteilee sitä, että Aspinniemeen ei tavallinen jalankulkija pääse, vaan rannat ovat varattu YIT:n talojen asukkaille. Ja mitkä rannat, teollisuuslaitoksen rojulla ja jätteillä täytetyt rannat, joita ei ole suunniteltu asumiseen! Alueella on suoritettu Oy Tampella Ab:n toimesta räjäytyksiä vuosikymmeniä, peruskallio on todennäköisesti halkeillut. Kun onnettomuus mahdollisessa tunnelissa tapahtuu, vettä tulee silloin ja lujaa.

Vastaukset

Rantaväylä on jo nyt ylirakennettu, rakennusten perustukset vaarantuisivat jatkossa

#15 Re: Joukkoliikenteen käyttö tekee turhaksi P-Hämpin kaltaiset hirvitykset

2013-03-03 10:27:35

#14: Tätinsä (34-v.) auto-onnettomuudessa menettänyt - Joukkoliikenteen käyttö tekee turhaksi P-Hämpin kaltaiset hirvitykset

Toimittaja Timo-Olavi Jalkanen on tehnyt loistavaa työtä selvittämällä Aspinniemen historiaa ja kun toimittajan puoliso on lisäksi Vasemmistoliiton kaupunginvaltuutettu Sirkka-Liisa Virtanen, on luonnollista, että tietoa on osattu hakea tehokkaasti asiakirja-aineistoa hyödyntäen:

http://www.databooks.com/tampere/tunneli